В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

150 кандидати за безплатната Лятна DBA Академия, срокът за кандидатстване изтича на 30 април

25 Април 2017г.

  • Pin It

Над 150 души са кандидатствали досега в първата по рода си безплатна образователна програма за администратори на бази данни (DBA) в България – Лятна DBA Академия. Кандидатстването е онлайн и все още е отворено, но срокът изтича съвсем скоро – на 30 април.
Инициатор на проекта е SQL Master Academy – единственият обучителен център в България, специализиран в SQL Server.
След като разгледа кандидатурите, екипът на SQL Master Academy ще направи първоначалната селекция от кандидати, които ще получат покана за събеседване през май.
До 15 юни екипът ще направи финалния подбор на кандидатите, одобрени да участват в Лятната DBA Академия. Ще бъдат оформени 1 или 2 групи от до 10 души. Сред основните критерии за избора ще бъде мотивацията на участниците, а не толкова техническите им познания и опит, тъй като обучението е за начинаещи.
„Интересът към Лятната DBA Академия е голям и с нетърпение очакваме да се срещнем на живо с кандидатите. Желание да преминат обучението имат хора на възраст от 20 до 40 г. и с най-различни професии и образование. Това е ясен знак, че в България има нужда от качествен и достъпен модел за обучаване на администратори на SQL Server бази данни, без значение какво образование или кариера имат зад гърба си. Ние създадохме Лятната DBA Академия именно за да дадем шанс на повече хора да изберат една перспективна кариера, с която могат да бъдат успешни и щастливи“, заяви Маргарита Наумова, основател на SQL Master Academy.
Обучението – през юли
Обучението ще се проведе през юли. То е базирано на 4 от курсовете на SQL Master Academy, адаптирани за интензивно обучение в специална програма от 5 модула:
Windows и Active Directory за администратори на бази данни
Администриране на SQL Server
Основи на разработването на SQL Server решения локално и в облака
Мониторинг и отстраняване на проблеми в SQL Server
Нетехнически умения – управление на времето и задачите, работа в екип
Всички модули ще бъдат проведени присъствено в учебната зала на SQL Master Academy в София. Те ще бъдат водени от професионалния екип от инструктори на Академията, ръководен от Маргарита Наумова.
Обучението ще бъде целодневно (9:00-17:00 ч.) от понеделник до петък и ще продължи общо 4 седмици. За да завършат Лятната DBA Академия, курсистите ще трябва да преминат успешно тестове за всеки отделен модул, както и финален тест.
Цялото обучение е напълно безплатно. Ако беше платено, то би струвало около 3000 евро.
Възможност за работа
Създаването на Лятната DBA Академия е провокирано, от една страна, от цялостното състояние на пазара на труда в България, а от друга – конкретно от недостига на квалифицирани ИТ специалисти.
Курсистите, които успешно завършат Лятната DBA Академия, ще бъдат представени пред потенциални работодатели. Тези компании ще имат възможност да се запознаят с обучаемите и техните резултати и да им предложат работа.
Така Академията ще изпълни мисията си не само да предложи достъпно и качествено обучение за администратори на бази данни, но и да подпомогне работодателите при подбора и въвеждането на такива специалисти в реална работна среда.
Лятната DBA Академия се провежда с медийното партньорство на Economy.bg, Kaldata.com и TechNews.bg и със съдействието на DEV.BG.
За SQL Master Academy
SQL Master Academy е обучителен център, разработен от Маргарита Наумова, който има за цел да предостави на специалистите в областта на SQL Server и BI възможност да систематизират, профилират и задълбочат знанията и уменията си.
SQL Master Academy включва над 20 професионални курсове, покриващи изцяло темите, свързани с SQL Server, доказали на практика своето високо качество и работна приложимост.
Академията предлага също и специализирани работни семинари за дизайн на SQL Server решения, както и организиране и провеждане на обучения по индивидуални изисквания на клиентите.
SQL Master Academy работи в тясно партньорство със SolidQ в областта на BI обученията, благодарение на което разполага в портфолиото си и с уникална програма от професионални тренинги в сферата на Data Quality, Multidimensional Design, SSAS, ETL и SSIS.
През 2016 г. над 200 специалисти от България и чужбина преминаха успешно обученията на SQL Master Academy. Така общият брой на завършилите курсисти на Академията вече надвишава 1200.
За Маргарита Наумова
Маргарита Наумова е световно признат лектор и експерт по SQL Server, основател на технологичната компания Инспирит и на образователния център SQL Master Academy, както и на българската потребителска група SQL & BI User Group "Lets' SQL Together!". Носител е на най-високата Microsoft квалификация в нейната сфера – Microsoft Certified Master, което я нарежда сред топ 1% на най-добрите SQL Server специалисти в света. От октомври 2000 г. Маргарита е Microsoft Certified Trainer и многократно е удостоявана с признанието Microsoft Most Valuable Professional.
Маги има общо над 15 г. опит с SQL Server в сферата на проектирането, внедряването и оптимизацията на SQL решения, както и на обучението и консултирането. Проектите, по които е работила, се простират далеч отвъд границите на България, включвайки Великобритания, Дания, Германия, Финландия, Норвегия, Швеция, и др.
Маги често е лектор на големи конференции, свързани с Microsoft и SQL Server, като например PASS Summit, SQLSaturday, SQL TuneIn, SQLRally, Microsoft Indeed, JOIN! и др.

Още новини от Други

RSS виж всички

ИАОС отчита изпълнението на проекта за надграждане на геоинформационната система по управление на водите

ИАОС отчита изпълнението на проекта за надграждане на геоинформационната система по управление на водите

Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС) ще отчете резултатите от изпълнението на проекта за надграждане на геоинформационната система за управление на водите и докладване.

Международно антидопинг обучение за младежи в Италия

E.D.G.E. - European Anti-Doping Generation (Европейска анти-допинг генерация) е 12 месечно партньорство, което включва 5 партньори от 4 различни държави (Италия, Латвия, Австрия и България) и има за цел да насърчава анти-допинг културата сред младите спортисти и треньори. 

Ако други предприемачи последват примера на д-р Невен Енчев, няма да има нито един гладен

Ако други предприемачи последват примера на д-р Невен Енчев, няма да има нито един гладен

Цвятко Сиромашки в кампания „Топъл обяд: Ако други предприемачи последват примера на д-р Невен Енчев, няма да има нито един гладен

Discovery Networks обяви партньорство с The Sales House в България

Discovery Networks обяви партньорство с The Sales House в България

София, 17 ноември 2017 – Discovery Networks Централна и Източна Европа, Близък Изток и Африка (CEEMEA), подразделение на Discovery Communications, глобален лидер в сферата на забавленията, обяви началото на сътрудничество в продажбите на реклами с The Sales House в България.

Близо 200 ученици се включат в международен конгрес по биомедицина

Близо 200 талантливи гимназисти ще се срещнат с науката по време на втория International Biomedical Congress Sofia и ще участват активно в практически уъркшопи. Мечтата на младежите да следват медицина може да започне да се превръща в реалност още преди да са завършили гимназия. Събитието ще се започва днес и ще продължи до 19 ноември в Sofia Tech Park.

Абонамент за RSS новини