В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Интелигентната музика на новото време

11 Октомври 2017г.

  • Pin It

Как си взаимодействат музиката и съвременните технологии?
Как днес се създават песните и музикалните творби?
Как да композираме интелигентна музика?

Дата: 21 и 22 октомври 2017 г.
Час: от 11 до 16 часа
Място: Intelligent Music Studio (ул. Княз Борис 151)

Съвременните технологии дават възможност на музикалното изкуство да преодолява географски, социални и културни граници. С помощта на компютъра човек може да композира и изсвири всичко в един музикален проект – барабани, бас, клавишни, щрайх, брас, други инструменти и гласове. Уъркшоп “Интелигентната музика на новото време” ще демонстрира как си взаимодействат програмирането и музикалното изкуство. Той ще се проведе на 21 и 22 октомври (от 11 до 16 ч.) в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“ част от Европейска седмица на програмирането. Подходящ е за участници на възраст от 10 до 24 години.
Желаещите да се включат ще усетят работната атмосфера в музикално студио и ще проследят процеса на програмиране на песен. Музикалното програмиране е процес на създаване на музика с помощта на електронни устройства и компютърни програми. В рамките на час звуковите инженери Иво Стефанов и Пламен Чепанов от студио Intelligent Music ще проведат теоретична и практическа демонстрация на процеса по програмиране на песен. Те ще покажат всички елементи, необходими за създаването й. Участващите в уъркшопа ще получат конкретни идеи за работа с музикален програмен софтуер и ще разширят познанията си в тази област.
За пълноценно и приятно провеждане на уъркшопа участниците ще бъдат организирани в малки групи по график (между 11 и 16 ч.). Заниманията са с вход свободен и предварително записване на e-mail world.orenda@gmail.com или на тел. 0883 300 124, 0887 692 960. Събитието се организира от сдружение “Алтернативен свят Оренда”.
Уъркшоп “Интелигентната музика на новото време” става възможен благодарение на подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи”, SAP и TechSoup, в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“.
Facebook събитие: https://www.facebook.com/events/398251070594490

Още новини от Музика

RSS виж всички

JEREMY? ПРЕДСТАВЯТ НОВ СИНГЪЛ С КОНЦЕРТ НА 16 ДЕКЕМВРИ

JEREMY? ПРЕДСТАВЯТ НОВ СИНГЪЛ С КОНЦЕРТ НА 16 ДЕКЕМВРИ

Събитието ще се състои тази събота в Терминал 1 с участието на още групи от България и Великобритания

Destiny Quartet ни потапят в магията на „Усещане за жена“ с музиката от незабравимата кино класика

Destiny Quartet ни потапят в магията на „Усещане за жена“ с музиката от незабравимата кино класика

Музика, мода и страст се преплитат в новия проект на Destiny Quartet и West Gold and Silver

Яна Чакалска и "Мики Маус" представиха "Пак е Коледа"

Яна Чакалска и "Мики Маус" представиха "Пак е Коледа"

Топла, празнична, изпълнена с любов... Новата песен на финалистката от "Гласът на България" Яна Чакалска и децата от вокална група "Мики Маус" е вече факт и от няколко дни събира положителни отзиви в сайта за видеосподеляне YouTube и социалните мрежи.

Операта “Алчина” за първи път на българска сцена

За първи път българската публика ще има възможността да се наслади на операта “Алчина” от Георг Фридрих Хендел, която се изпълнява в три действия.

"Мики Маус" с два коледни концерта за малки и големи

"Мики Маус" с два коледни концерта за малки и големи

Трескава подготовка за предстоящите коледни празници тече в музикалната работилница на детската вокална група "Мики Маус".

Абонамент за RSS новини