В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Интелигентната музика на новото време

11 Октомври 2017г.

  • Pin It

Как си взаимодействат музиката и съвременните технологии?
Как днес се създават песните и музикалните творби?
Как да композираме интелигентна музика?

Дата: 21 и 22 октомври 2017 г.
Час: от 11 до 16 часа
Място: Intelligent Music Studio (ул. Княз Борис 151)

Съвременните технологии дават възможност на музикалното изкуство да преодолява географски, социални и културни граници. С помощта на компютъра човек може да композира и изсвири всичко в един музикален проект – барабани, бас, клавишни, щрайх, брас, други инструменти и гласове. Уъркшоп “Интелигентната музика на новото време” ще демонстрира как си взаимодействат програмирането и музикалното изкуство. Той ще се проведе на 21 и 22 октомври (от 11 до 16 ч.) в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“ част от Европейска седмица на програмирането. Подходящ е за участници на възраст от 10 до 24 години.
Желаещите да се включат ще усетят работната атмосфера в музикално студио и ще проследят процеса на програмиране на песен. Музикалното програмиране е процес на създаване на музика с помощта на електронни устройства и компютърни програми. В рамките на час звуковите инженери Иво Стефанов и Пламен Чепанов от студио Intelligent Music ще проведат теоретична и практическа демонстрация на процеса по програмиране на песен. Те ще покажат всички елементи, необходими за създаването й. Участващите в уъркшопа ще получат конкретни идеи за работа с музикален програмен софтуер и ще разширят познанията си в тази област.
За пълноценно и приятно провеждане на уъркшопа участниците ще бъдат организирани в малки групи по график (между 11 и 16 ч.). Заниманията са с вход свободен и предварително записване на e-mail world.orenda@gmail.com или на тел. 0883 300 124, 0887 692 960. Събитието се организира от сдружение “Алтернативен свят Оренда”.
Уъркшоп “Интелигентната музика на новото време” става възможен благодарение на подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи”, SAP и TechSoup, в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“.
Facebook събитие: https://www.facebook.com/events/398251070594490

Още новини от Музика

RSS виж всички

Save the date: КОНКУРЕНТ празнуват 30 г. на сцена с концерт и нов албум

Save the date: КОНКУРЕНТ празнуват 30 г. на сцена с концерт и нов албум

Групата подготвя неповторим спектакъл с участие на известни български рок музиканти, стартирали кариерата си в „Конкурент”

Изпълнител от X Factor възпя кифлите в Инстаграм

Изпълнител от X Factor възпя кифлите в Инстаграм

Младият изпълнител ARTi представи новата си песен, озаглавена „Insta Kifla“, която е насочена към съвременните “звезди” в социалните мрежи.

Руши Видинлиев режисира видео на рокендрол банда

Руши Видинлиев е режисьор на най-новото видео на рокендрол бандата Dead Man’s Hat.

Stand-Up шоу на сцената на ресторант "МОРИНО"

Stand-Up шоу на сцената на ресторант "МОРИНО"

С голямо вълнение искаме да Ви поканим на ТОСКОГРАФИЯ, на 11 октомври 2017 г. от 21:00ч. в ресторант МОРИНО! За предварителни резервации: +359 877 077 225

ПРОВОКАТИВНИЯТ МУЗИКАЛЕН ПРОЕКТ „SHUT DOWN” НА IVY Е ФАКТ

ПРОВОКАТИВНИЯТ МУЗИКАЛЕН ПРОЕКТ „SHUT DOWN” НА IVY Е ФАКТ

След успешните си колаборации с топ рапърите KRISTO и DIM4OU, R&B и Hip-Hop артист-изпълнителката IVY взривява с нов провокативен музикален проект озаглавен „SHUT DOWN“.

Абонамент за RSS новини