В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Яйца и кафе за Великден? Защо не?

13 Април 2017г.

  • Pin It

 

Торино, 12 април 2017 – Всяка година хора от целия свят се наслаждават на чаша кафе Lavazza и по този начин извършват неоспорим ритуал. Първото правило на този ритуал е, че кафето трябва да е добро, което на техническо ниво означава, че качеството на сетивните характеристики трябва да остане непроменено. Второто правило е, че кафето трябва да е изпечено правилно, а третото е, че консуматорът трябва да умее да се наслади и оцени вкуса и аромата на кафето.

Във връзка с последните две правила, през последните 25 години тренировъчният център на Lavazza активно провежда обучения и преподава качествата на вкуса, разпространявайки културата на кафето. Обучение на професионалисти, експериментиране с нови формули и разясняване на крайните клиенти, че трябва винаги да се търси все по-високо качество на еспресото – това са основните цели на тренировъчния центъра на Lavazza.

Освен многото други дейности, тренировъчният център на Lavazza дава и допълнителен импулс на връзката на Lavazza със света на кулинарията чрез създаването на специално подразделение за продуктово експериментиране през 1998г.Благодарение на интуативните идеи на екипа на Lavazza, постоянно се разработват нови начини за приготвяне и наслаждаване на кафето. Тренировъчният център на Lavazza в Торино разработва нови продукти и инструменти на базата на Еспресо. Промяната във вкусовете и постоянните проучвания на нови начини за консумиране и интерпретиране на кафето, превръщат тренировъчния център в креативна „кафе лаборатория” – място, където се разработват нови рецепти – първата подобна лаборатория в света.

Lavazza предлага не само най-високо качество на кафето, но предоставя и иновативен напредък в кулинарните изкуства: кафе, не само за пиене, но и като вкус в сладки и солени ястия, за изненада на гостите на партита или за специален празничен обяд, като например в специална рецепта за Великден.

 


ЯЙЦА, ГЪБИ И КАФЕ

Съставки:
(За 4 порции)

- 4 броя кафе еспресо (опитайте Lavazza Crema e Gusto или Lavazza Qualità Rossa)
- 300 грама печурки
- 300 грама гъби пачи крак
- 2 глави лук
- 1 600 грама листа от спанак
- 4 яйца
- 200 грама масло
- сол и пипер
Заливка:
- 400 грама печурки
- 80 грама масло
- 400мл мляко
- Сол и пипер

Тези здравословни съставки осигуряват неочаквана и вкусна вкусова комбинация, която демонстрира как кафето може да добави изненадваща наситеност и богатство на ястието.

Време на приготвяне – 2 часа


Подготовка

Настържете лука и нарежете гъбите на ситни парченца. Сложете лука в тиган с масло и запържете. Добавете нарязаните гъби. Пържете 6-7 минути. Когато лукът и гъбите са готови, изсипете кафето в тигана. В друг тиган запържете спанака в масло, добавяйки сол и пипер на вкус. Сварете яйцата: варете 4 минути в малка тенджера с вряща вода, след това ги обелете под течаща вода, за да не нарушите формата на белтъка. (Може да добавите щипка сол и оцет към врящата вода, за да улесните беленето на яйцата).

За соса

Разтопете маслото, добавете печурките и запърчете 5 минути. Добавете мляко, сол и пипер и задушете всичко за 6-7 минути на слаб огън. Ако е необходимо може да добавите малко вода. Когато гъбите абсорбират млякото и са напълно сготвени, смесете всички съставки и използвайте ръчен пасатор, за да направите гладък сметанов сос.

Сервиране

Изсипете сметановия сос върху върху долната част на чинията. Сложете част от спанака върху соса и направете малка вдлъбнатина за яйцето. Украсете с гъби и овкусете с пипер и зехтин. Внимателно добанете яйцете.

Великденският обяд е сервиран.


За Lavazza Group:
Lavazza присъства в 90 страни по целия свят и е шестата по големина компания за изпичане на кафе. Иновациите са част от ДНКто на основаната през 1895 г. от Луиджи Лаваца компания. Влечението на г-н Лаваца към кафето играе огромна роля в развитието и специализирането на кафе индустрията, включително откриването на смеските от кафе. Може би иновациите и многообразието на сортовете кафе Lavazza е причината за глобалната популярност на марката – има подходящо кафе Lavazza за всеки вкус.

Още новини от Лайфстайл

RSS виж всички

Стефан Делайе: „В българската традиция за посрещане на младото Божоле, бизнесът и виното вървят ръка за ръка“

Стефан Делайе: „В българската традиция за посрещане на младото Божоле, бизнесът и виното вървят ръка за ръка“

София, 17.11.2017 г. Късно снощи, Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК) отпразнува отварянето на първата бутилка „Божоле Нуво“. В присъствието на над 2000 гости, сред които представители на бизнеса, политическия и културния елит, френската традиция беше отпразнувана за поредна година.

Не казвай на НИКОЙ: Фаворитка за Мис Плаймейт в усмирителна рокля

Тя е красива, млада и известна. Една от претендентките за Мис Плеймейт 2017г. Позната от Малкият екран, Анна- Мария Чернева има и друга голяма страст- Театъра.

Какво можем да правим на дисплея на Huawei Mate 10 lite?

Какво можем да правим на дисплея на Huawei Mate 10 lite?

Разработчиците на Huawei отговарят подобаващо и в Mate 10 lite наблюдаваме ергономичен корпус с 5,9-инчов 18:9 дисплей, показващ повече информация на един скрол, и предлагащ изключително изживяване в разнообразни ситуации.

Българин финансист в Лондон с първа самостоятелна изложба

Българин финансист в Лондон с първа самостоятелна изложба

На 09.12. в 16 часа в Галерия „София“ към Българския културен институт в Лондон е откриването на първата изложба на Деян Михов.

Investigation Discovery разследва случаи на „Потънали вдън земя“

Запознайте се с разтърсващи истории, неочаквани обрати и шокиращи разкрития в „Потънали вдън земя“ от 19 ноември, в 22:00 часа по Investigation Discovery.

Абонамент за RSS новини