В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Музикалната формация „Жарава“ на ПУ „Паисий Хилендарски“ откри Световното първенство по борба за ветерани

12 Октомври 2017г.

  • Pin It

Заедно с танцова формация „Пловдивъ“ студентите представиха етно спектакъл, в който съвременен фънк и фолклор се съчетават успешно

 

Свой спектакъл със специална хореография показа представителната студентска музикална формация „Жарава“ на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ заедно с танцова формация „Пловдивъ“ по време на церемонията по откриване на Световното първенство по борба за ветерани, което се провежда в зала „Колодрума“ в Пловдив до 15 октомври. Това съобщи ръководителят на групата Владимир Величков, докторант и преподавател в катедра „Музика“ на Педагогическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“.

Студентите изпълниха авторските композиции „Калино, Калинче“ и „Миш-маш“, които вече втори месец заемат челните места в ТОП 40 Видео на световната платформа за етно музика – Еthnocloud (https://ethnocloud.com/world-music/charts). В глобалния етночарт със свои продукции участват музиканти от целия свят. За първи път българска група оглавява тази класация.

Формация „Жарава“ е сформирана от студенти от специалностите „Музика“ и „Джаз и поп пеене“ на Катедра „Музика“. Младите таланти успешно съчетават и миксират съвременен фънк с български фолклор. Идеята за създаването на групата е на преподавателя Владимир Величков, който мечтае възпитаниците му не само да придобият добра вокална или инструментална техника, но и да получат шанс за професионално развитие.

В „Жарава“ участват вокалистите Стефани Желязкова, Мария Петкова и Шери Асан, Валя Иванова – гъдулка, Йордан Топалов – гайда, Аделин Недялков – клавишни, Йордан Василев – ударни, Калоян Николов – тъпан, и Борислав Алексиев – кавал.

Професионална танцова формация „Пловдивъ“ е създадена през 2008 г. Репертоарът на формацията включва както български фолклорни танци, така и на танци на чуждестранни култури и традиции. От съвместната работа на двете формации – „Жарава“ и „Пловдивъ“ се ражда етно спектакъл, с който страната и градът да посрещнат подобаващо участниците в Световното първенство по борба за ветерани.
 

Още новини от Лайфстайл

RSS виж всички

Боряна Баташова и Теодор Тодоров - Тео са водещите на Седмицата на Модата в София

Боряна Баташова и Теодор Тодоров - Тео са водещите на Седмицата на Модата в София

Звездният и добре познат тандем Теодор Тодоров - Тео и Боряна Баташова са водещите на Sofia Fashion Week 2018 във всичките вечери на форума.

Идеи за украса на дома и градината показва изложбата „Цветна пролет 2018“

Идеи за украса на дома и градината показва  изложбата „Цветна пролет 2018“

Оригинални решения за украса на дома и градината ще демонстрира специализираната изложба „Цветна пролет 2018“, която ще се проведе от 21 до 25 март в Международен панаир Пловдив.

Наско Папазов: Очаква ни обрат в модата през пролетно-летния сезон

Наско Папазов: Очаква ни обрат в модата през пролетно-летния сезон

Коафьорът Наско Папазов, който е завършил моден дизайн и не веднъж е споделял за интереса си към цялостния стайлинг, този път решава да даде малко съвети не само за тенденциите при косите, а при визиите като цяло.

„Немезис" - филмът, който отговаря на много въпроси.

„Немезис" - филмът, който отговаря на много въпроси.

Вчера, 14 март, в Cine Grand Park Center се състоя предпремиерата на най-новия българския игрален филм „Немезис".

TOMMY HILFIGER ПРЕДСТАВЯ ЛЮИС ХАМИЛТЪН - СВЕТОВНИЯТ ПОСЛАНИК НА МЪЖКИТЕ КОЛЕКЦИИ НА МАРКАТА

TOMMY HILFIGER ПРЕДСТАВЯ ЛЮИС ХАМИЛТЪН - СВЕТОВНИЯТ ПОСЛАНИК НА МЪЖКИТЕ КОЛЕКЦИИ НА МАРКАТА

От пролетта на 2018 г. един от най-великите съвременни спортни състезатели ще бъде официалният представител на мъжките колекции на TOMMY HILFIGER

Абонамент за RSS новини