В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Музикалната формация „Жарава“ на ПУ „Паисий Хилендарски“ откри Световното първенство по борба за ветерани

12 Октомври 2017г.

  • Pin It

Заедно с танцова формация „Пловдивъ“ студентите представиха етно спектакъл, в който съвременен фънк и фолклор се съчетават успешно

 

Свой спектакъл със специална хореография показа представителната студентска музикална формация „Жарава“ на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ заедно с танцова формация „Пловдивъ“ по време на церемонията по откриване на Световното първенство по борба за ветерани, което се провежда в зала „Колодрума“ в Пловдив до 15 октомври. Това съобщи ръководителят на групата Владимир Величков, докторант и преподавател в катедра „Музика“ на Педагогическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“.

Студентите изпълниха авторските композиции „Калино, Калинче“ и „Миш-маш“, които вече втори месец заемат челните места в ТОП 40 Видео на световната платформа за етно музика – Еthnocloud (https://ethnocloud.com/world-music/charts). В глобалния етночарт със свои продукции участват музиканти от целия свят. За първи път българска група оглавява тази класация.

Формация „Жарава“ е сформирана от студенти от специалностите „Музика“ и „Джаз и поп пеене“ на Катедра „Музика“. Младите таланти успешно съчетават и миксират съвременен фънк с български фолклор. Идеята за създаването на групата е на преподавателя Владимир Величков, който мечтае възпитаниците му не само да придобият добра вокална или инструментална техника, но и да получат шанс за професионално развитие.

В „Жарава“ участват вокалистите Стефани Желязкова, Мария Петкова и Шери Асан, Валя Иванова – гъдулка, Йордан Топалов – гайда, Аделин Недялков – клавишни, Йордан Василев – ударни, Калоян Николов – тъпан, и Борислав Алексиев – кавал.

Професионална танцова формация „Пловдивъ“ е създадена през 2008 г. Репертоарът на формацията включва както български фолклорни танци, така и на танци на чуждестранни култури и традиции. От съвместната работа на двете формации – „Жарава“ и „Пловдивъ“ се ражда етно спектакъл, с който страната и градът да посрещнат подобаващо участниците в Световното първенство по борба за ветерани.
 

Още новини от Лайфстайл

RSS виж всички

TLC проследява живота на 8-членно семейство в „Половин дузина деца“

Станете част от техния живот и предизвикателствата, с които се сблъскват при разрастването на семейството в „Половин дузина деца“ от 20-и декември, в 22:00 часа по TLC.

Денимът вдъхновява третата колекция на lidl и Хайди Клум

Денимът вдъхновява третата колекция на lidl и Хайди Клум

Съвместна колекция #LETSDENIM ще бъде налична в началото на март 2018 г. и за първи път ще предложи и модели за деца

Хитовата поредица „Да продадеш колата си“ се завръща с нов сезон по Discovery Channel

Хитовата поредица на Velocity – “Да продадеш колата си“, се заема с нова порция коли със специален премиерен епизод за ударно начало на новия сезон.

В очакване на Бъдни вечер и Коледа

В очакване на Бъдни вечер и Коледа

На 16 декември 2017 г. от 12 ч. в уютното пространство на Домашна кухня ЕрДинЧе ще се проведе работилница “В очакване на Бъдни вечер и Коледа”.

Изящни танци и благотворителност в новия спектакъл "Ах, този танц!"

Изящни танци и благотворителност в новия спектакъл "Ах, този танц!"

Този четвъртък, 14 декември, всички жители и гости на Бургас ще имат уникалната възможност да се насладят на изяществото на красивия танц от 19 часа в сградата на Държавна опера Бургас.

Абонамент за RSS новини