В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Музикалната формация „Жарава“ на ПУ „Паисий Хилендарски“ откри Световното първенство по борба за ветерани

12 Октомври 2017г.

  • Pin It

Заедно с танцова формация „Пловдивъ“ студентите представиха етно спектакъл, в който съвременен фънк и фолклор се съчетават успешно

 

Свой спектакъл със специална хореография показа представителната студентска музикална формация „Жарава“ на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ заедно с танцова формация „Пловдивъ“ по време на церемонията по откриване на Световното първенство по борба за ветерани, което се провежда в зала „Колодрума“ в Пловдив до 15 октомври. Това съобщи ръководителят на групата Владимир Величков, докторант и преподавател в катедра „Музика“ на Педагогическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“.

Студентите изпълниха авторските композиции „Калино, Калинче“ и „Миш-маш“, които вече втори месец заемат челните места в ТОП 40 Видео на световната платформа за етно музика – Еthnocloud (https://ethnocloud.com/world-music/charts). В глобалния етночарт със свои продукции участват музиканти от целия свят. За първи път българска група оглавява тази класация.

Формация „Жарава“ е сформирана от студенти от специалностите „Музика“ и „Джаз и поп пеене“ на Катедра „Музика“. Младите таланти успешно съчетават и миксират съвременен фънк с български фолклор. Идеята за създаването на групата е на преподавателя Владимир Величков, който мечтае възпитаниците му не само да придобият добра вокална или инструментална техника, но и да получат шанс за професионално развитие.

В „Жарава“ участват вокалистите Стефани Желязкова, Мария Петкова и Шери Асан, Валя Иванова – гъдулка, Йордан Топалов – гайда, Аделин Недялков – клавишни, Йордан Василев – ударни, Калоян Николов – тъпан, и Борислав Алексиев – кавал.

Професионална танцова формация „Пловдивъ“ е създадена през 2008 г. Репертоарът на формацията включва както български фолклорни танци, така и на танци на чуждестранни култури и традиции. От съвместната работа на двете формации – „Жарава“ и „Пловдивъ“ се ражда етно спектакъл, с който страната и градът да посрещнат подобаващо участниците в Световното първенство по борба за ветерани.
 

Още новини от Лайфстайл

RSS виж всички

Кунг фу очарование - спектакъл с демонстрации

Кунг фу очарование - спектакъл с демонстрации

Институтът „Конфуций“ в София кани всички приятели на китайската култура и почитатели на бойното изкуство кунг фу на спектакъла „Очарованието на китайското кунг фу“.

Mazda и Skoda пускат нови играчи в SUV-лигата

Mazda и Skoda пускат нови играчи в SUV-лигата

Новият компактен SUV Skoda Karoq е премиерата на щанда на марката на Автомобилния салон в София. Новият високопроходим модел идва като наследник на Yeti, за да ни впечатли с авантюристичния си дух и забележителни качества.

Акция срещу шофиране след употреба на алкохол на Автосалон София 2017

Акция срещу шофиране след употреба на алкохол на Автосалон София 2017

Посетителите на изложението ще могат да участват в уникален тест-драйв, който симулира възприятията и поведението на човек след употреба на алкохол

Cartoon Network с над 100 партньора в Европа, Средния Изток и Африка, които ще произвеждат различни артикули „Бен 10“

Cartoon Network с над 100 партньора в Европа, Средния Изток и Африка, които ще произвеждат различни артикули „Бен 10“

Компаниите, подписали договори, се занимават с производство на облекла, аксесоари, издателска дейност, домашни артикули, играчки и лична хигиена.

Mitsubishi извади нов кросоувър, Jeep показва втория Compass

Mitsubishi извади нов кросоувър, Jeep показва втория Compass

На автомобилния салон в София японската компания Mitsubishi, представлявана от фирмата с традиции у нас - „Балкан Стар“, залага на най-новия си кросоувър Eclipse Cross.

Абонамент за RSS новини