В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Как да поддържаме смартфона си бърз

12 Юли 2017г.

  • Pin It

 Смартфоните са всъщност малки компютри със собствена операционна система и приложения. Техните производители се грижат те да работят колкото се може по-добре и колкото е възможно по-бързо, но тук на помощ може да дойде и самият потребител. При смартфоните Huawei, все повече и повече оптимизационни процеси са били поети от операционната система и от най-новия EMUI интерфейс. За да подобрим това ето някои ценни съвети.
Приложения само от потвърдени източници
Инсталирането на приложения само и единствено от магазина на Google Play е най-важният съвет по отношение на поддържането на оптимални функции на нашия смартфон и по отношение на сигурността му. Google Play, като източник на приложения, има редица видими качества – можем бързо да намерим подходящата програма, можем лесно да проверим коментарите от други потребители преди да я инсталираме, нейният рейтинг, и ще проверим функциите, които осигурява. Всички програми, инсталирани чрез Google Play, се актуализират автоматично. Новите актуализации могат да съдържат корекции по сигурността, нови функции, както и по-бързи операции и поправяне на грешки.

Разрешения за приложенията
Дори и да инсталираме приложения само от Google Play, е добре да обръщаме внимание на това какви видове разрешения изискват те. Приложението за камерата със сигурност ще изисква достъп до камерата и микрофона, а може би и до GPS системата. От друга страна, една обикновена игра например, не би трябвало да иска достъп до функциите на телефона. Ако все пак иска такова разрешение, това трябва да ви се стори подозрително и най-добре ще е да блокирате достъпа на приложението или въобще да не го инсталирате.

Броят приложения има значение
Едно от най-големите предимства на смартфоните е възможността да им се инсталират допълнителни приложения. Всяко приложение, обаче, оставя своят отпечатък в системата, има нужда от ъпдейти и създава временни файлове. Съхраняването на твърде много програми, особено такива, които не ползваме, ненужно задръства системата и претоварва паметта. Намаляването на броя инсталирани приложения ще опрости поддръжката на смартфона и ще има позитивно влияние върху капацитета на нашето устройство. Например, ако изпробваме няколко различни приложения за прогнозата за времето, когато изберем едно, което ни допада най-много, веднага трябва да деинсталираме всички други.

Център за управление
Смартфоните Huawei имат специален център за управление на устройството и на всички проблеми, свързани с „почистването” и сигурността му. Това специално приложение се нарича Phone Manager. Когато го отворите, смартфонът ще сканира паметта и ще определи как тя може да бъде оптимизирана по-добре. Това, което трябва да направим е да натиснем бутона Optimize и приложението автоматично изтрива временните файлове, ще затвори всички отворени приложения, ще обнови базата данни на антивирусния софтуер и ще се погрижи оптимално за батерията като изключи ненужните допълнения.

Смартфонът се грижи сам за себе си
Чрез EMUI 5.1, Huawei въвежда нов интелигентен начин за управление на смартфона, базиран на усъвършенствани технологии за машинно учене. Устройството научава навиците на своя потребител и се адаптира към тях, за да предложи най-добрите възможности. На практика, това означава, че телефонът ще разбере кои приложения се използват най-много и ще ги съхрани в RAM паметта за по-дълго, което значително ще забърза активирането им. Подобен механизъм действа и при управлението на ресурсите на процесора, когато най-натоварващите и най-използваните приложения биват разпределяни към най-бързите ядра на процесора. По-ниско приоритетните приложения от друга страна пък, биват изтривани от работната памет, за да може да се освободи място.
EMUI 5.1 при серията P на смартфоните Huawei, разпознава над 85% от дейностите на потребителите, в резултат на което, времето за активиране на приложенията намалява в порядъка от 20 до 70% и, след няколко месеца, достъпът до файлове в паметта е 50% по-бърз.

Картата памет
Смартфоните в момента играят ролята на музикални плейъри, видео плейъри, камери за снимки и видео, и също така са подходящи и за слушането на аудио книги – всички тези видове файлове заемат много памет. Вградените 64 GB на Huawei P10 би трябвало да са достатъчни за повечето потребители. Ако все пак нуждите ни са по-големи, за да избегнем съобщенията за запълнена памет, можем да сложим допълнителна карта с памет в телефона, която да е с капацитет до 256 GB. Това ще ни позволи да използваме капацитет, който надвишава този на много лаптопи при значително по-ниска цена.

Най-новите смартфони на Huawei са проектирани така, че да осигурят оптималното си функциониране не само когато са току що извадени от кутията, но и след много месеци употреба, когато повечето устройства стават значително по-бавни и започват да ни дразнят. За това оптимално функциониране се грижи EMUI 5.1 и неговата технология за машинно учене, която научава навиците на потребителя и после оптимално управлява ресурсите. Независимо от автоматичните настройки, все пак си струва да знаете основните правила за „хигиена” на смартфона, тъй като голяма част от това все още е в ръцете на потребителя.

Още новини от Лайфстайл

RSS виж всички

Стефан Делайе: „В българската традиция за посрещане на младото Божоле, бизнесът и виното вървят ръка за ръка“

Стефан Делайе: „В българската традиция за посрещане на младото Божоле, бизнесът и виното вървят ръка за ръка“

София, 17.11.2017 г. Късно снощи, Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК) отпразнува отварянето на първата бутилка „Божоле Нуво“. В присъствието на над 2000 гости, сред които представители на бизнеса, политическия и културния елит, френската традиция беше отпразнувана за поредна година.

Не казвай на НИКОЙ: Фаворитка за Мис Плаймейт в усмирителна рокля

Тя е красива, млада и известна. Една от претендентките за Мис Плеймейт 2017г. Позната от Малкият екран, Анна- Мария Чернева има и друга голяма страст- Театъра.

Какво можем да правим на дисплея на Huawei Mate 10 lite?

Какво можем да правим на дисплея на Huawei Mate 10 lite?

Разработчиците на Huawei отговарят подобаващо и в Mate 10 lite наблюдаваме ергономичен корпус с 5,9-инчов 18:9 дисплей, показващ повече информация на един скрол, и предлагащ изключително изживяване в разнообразни ситуации.

Българин финансист в Лондон с първа самостоятелна изложба

Българин финансист в Лондон с първа самостоятелна изложба

На 09.12. в 16 часа в Галерия „София“ към Българския културен институт в Лондон е откриването на първата изложба на Деян Михов.

Investigation Discovery разследва случаи на „Потънали вдън земя“

Запознайте се с разтърсващи истории, неочаквани обрати и шокиращи разкрития в „Потънали вдън земя“ от 19 ноември, в 22:00 часа по Investigation Discovery.

Абонамент за RSS новини