В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Дегустация КИНО И ВИНО представя избрани вина от избата Coppola WINES

14 Ноември 2017г.

  • Pin It

Ресторант МОРИНО в центъра на София започва уникален формат в дегустациите. Всеки ноемврийски вторник клиентите на един от най-популярните ресторанти ще имат възможност да се запознаят с разнообразната колекция от вина на Франсис Форд Копола – американски режисьор на филмови шедьоври като „Кръстникът“ и „Апокалипсис сега“ и винар. Истории от неговия живот ще разказва Веселин Савов - български кинокритик и търговец на вино. В специалното четиристепенно меню на ресторанта може да бъдат открити както класически сортове като Шардоне и Каберне Совиньон, така и отличаващите се Rosso&Bianco Shiraz и Zinfandel.

Rosso&Bianco Shiraz е комбинация от натрапчив вкус и аромат на ванилия, а Zinfandel предлага аромат на индийско орехче и сладникави подправки.

„Имам траен интерес към виното, може би вече повече от 25 години. Тоест от момента, в който съзнателно пропих вино, защото вино съзнателно се пропива след 30-35 години. Дотогава като че ли младостта изисква друг тип напитки. В известен смисъл виното е осмисляне и затова малко по-късно човек го осъзнава.

Дори в момента световните винари имат много ясен проблем с това да се снижи възрастта на пиещите вино и затова се появи тази мода отпреди 7-8 години с вино баровете, което е не само в България, а в цял свят. Идеята е младите хора, излизайки от работа, вече да не пият коктейли и бира, а чаша вино.

И между другото това има голям успех. Чисто любителски започнах с едно изложение за вино, след това започнах да обикалям изби в България и по света и така се ориентирах все повече във виното. А идеята за „Кино и вино“ се роди, когато продадохме компанията си за филми, след което имахме едно прекрасно пътуване в Сицилия и сърцето ми остана там в една сицилианска изба, в която ни заведе наш приятел.

Постепенно решихме, че трябва да си намерим ниша и чисто концептуално и маркетингово решихме да не влизаме в магазините и да не се вливаме в морето от вина. Тъй като избите, от които взимаме вина, са наистина бутикови, не ценово, а като малки лимитирани производства, започнахме да си търсим и лимитирани клиенти“споделя Веселин Савов.

Ресторант Морино подготвя разнообразна програма всяка вечер. Гостувания на известни музиканти, стенд-ъп представления и тематични кулинарни вечери.

Още новини от Лайфстайл

RSS виж всички

Българите спестили 18 млн. лева с карта за лоялни клиенти в една верига супермаркети

Българите спестили 18 млн. лева с карта за лоялни клиенти в една верига супермаркети

Българите спестили 18 млн. лева с карта за лоялни клиенти в една верига супермаркети

Наталия Гуркова откри нов шикозен бутиков нощен клуб Noir

Наталия Гуркова откри нов шикозен бутиков нощен клуб Noir

Най-новото модерно място на нощна София - Noir Club намиращо се на топ локацията, ул. 6-ти Септември, отвори официално врати и презентира своя иновативен и луксозен дизайн, решен в червено и черно, запазил стила на бившия театър “ Ла Страда”, съчетан с перфектен саунд и мултимедия.

Българският илюзионист Веселин Долмов-Арсен на една сцена с най-добрите в света

Българският илюзионист Веселин Долмов-Арсен на една сцена с най-добрите в света

Илюзионистът Веселин Долмов-Арсен, познат от телевизионните предавания „България търси талант“ и „Разсмей Слави“ успя да впечатли хора от различни точки на земното кълбо по време на шестмесечния си престой в азиатския Лас Вегас – Макао.

Tрета изложба на Невъзпитаните карикатуристи

Tрета изложба на Невъзпитаните карикатуристи

Невъзпитаните карикатуристи от Прас Прес представят своята трета изложба в галерия-книжарница София Прес.

Лайтхаус Голф Игрище е домакин на престижния световен голф турнир European Tour Senior Classic

Лайтхаус Голф и Спа Ризорт, България е обявен за място домакин на European Tour Properties Senior Classic през 2018г.

Абонамент за RSS новини