В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Бъди звездата на бала с Huawei P10 или защо българските абитуриенти вече нямат нужда от скъп фотоапарат

25 Май 2017г.

  • Pin It

Всеизвестно е, че сполучливият портретен кадър е по-различен от обикновеното снимане по отношение на визия и артистични ефекти. Камерата с двоен „цветен и черно-бял“ обектив бе използвана за първи път при Huawei P9, а при тазгодишните нови модели Huawei P10 и P10 Plus виждаме отново портретния режим в стил „Leica“, с който преоткриваме портретната фотография.
Именно защото всеки един кадър разказва история, улавя емоциите и запечатва моментите в красив спомен, с Huawei P10 хората могат да направят своите истории още по-приказни и това важи в особена степен за абитуриентите тази година.
При Huawei P10 и неговия по-голям събрат P10 Plus, наблюдаваме няколко начина за добавяне на експресивност и емоция към всеки портрет. Това са боке ефект, контуриране на лицето, монохромен режим и мащабиране.
Чрез боке ефекта предният план изпъква, а желаният обект успява да грабне вниманието. Замъгляването (т.нар. блърване) на фона засилва ясното очертаване на предния план и създава интересен и мистичен ефект върху фона.
Контурирането с камерата на Huawei P10 те превръща определено в звездата на бала. Изглеждаш сякаш някой топ гримьор се е погрижил за безупречния ти външен вид, без да си похарчил огромна сума пари.
Черно-бялата фотография се основава изцяло на истинското усещане и дълбочината на обектите. Когато се премахват други нюанси, качеството и различните слоеве светлина и сенки стават още по-забележими. Любителите на черно-бялата фотография не отдават внимание на цвета, а на контраста, светлината, силуета, текстурата и структурата. Като „бижу“ на всички камери, Leica създаде най-добрите монохромни камери за ревностните почитатели на черно-бялата фотография. Магичната дигитална монохромна камера, Leica M Monochrom, е мечтаната камера за почти всички любители на черното и бялото. Едната от двете лещи на P10 e 20-мегапикселовата монохромна леща с оригинални черно-бели сензори, подобни на тези при Leica M Monochrome, които улавят детайли като светлина, нюанси и силуети.
Освен напомняне за носталгичното минало, черно-бялата фотография придава детайлност, каквато не може да се постигне с цветните снимки. С камерата на Huawei P10 специалната нощ на абитуриентите остава „запечатана“, неподвластна на промените на времето. Те се превръщат в звезди както в настоящето, така и от бъдещето, защото историята и спомените разказват за хората чрез техните снимки.
В много житейски ситуации обаче любителите фотографи „се борят“ между обектив с фиксирано фокусиране и обектив с мащабиране. Фиксираният фокус обикновено означава по-добро качество на изображението, но рамката понякога е ограничена от разстоянието. Увеличаването на обектива е по-малко ограничено от разстоянието и дава повече свобода за кадриране на снимките, но качеството на изображението може да бъде компрометирано.
Вече знаем, че дори най-дребният и незабележим детайл е добре подчертан и се отличава при мащабирането с P10. Няма никаква загуба на детайл - почти неуловима усмивка, ясно очертаване на дълги мигли или дребен мотив по бляскавият тоалет, не могат да „убегнат“ на зоркия „поглед“ на камерата Leica.

 

Още новини от Лайфстайл

RSS виж всички

Ударна парти серия в Биад

Ударна парти серия в Биад

След шеметното изпращане на 2017 и още по-запомнящото се посрещане на 2018, Биад Премиум клуб продължава своята своята серия ударни партита с участието на едни от най-големите и актуални имена в момента.

Мощни антиоксиданти в бирата се борят със свободните радикали и стимулират развитието на пробиотиците

Мощни антиоксиданти в бирата се борят със свободните радикали и стимулират развитието на пробиотиците

Бирата, произвеждана в България, има високо съдържание на мощните антиоксиданти, наречени меланоидини. Това сочи изследване на учени от Центърa по биология на храните, Софийския университет и Института по криобиология и хранителни технологии.

TLC с премиера на "Отслабването на домашния ми любимец"

В премиерната поредица на TLC – “Отслабването на домашния ми любимец" Травис Брорсън решава да помогне на собствениците да внесат големи промени в начина на живот на своите любимци.

Перфектната сватбена визия се превръща в реалност с „Какво се крие под воала“ по TLC

Дългият път, който извървят към перфектната визия, ще проследим в „Какво се крие под воала“ от 19-и януари, в 21:30 часа по TLC.

Уникалната за страната формация „Петлите“ с премиера в София

Уникалната за страната формация „Петлите“ с премиера в София

Танцова формация „Петлите“ представя пред софийска публика най-новия си творчески проект „Циганката“. Той ще се играе на 17 март от 19.00 часа в залата на Синдикалния дом на културата на транспортните работници в България – клон София.

Абонамент за RSS новини