В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

БЛИЗО 1000 ДУШИ СЕ КАЧИХА В ПЛАНИНАТА СЪС „ЗЕЛЕНА ЛИНИЯ ВИТОША“ ОТ НАЧАЛОТО НА ЮЛИ

11 Юли 2017г.

  • Pin It

 

 От началото на юли до края на септември, всеки уикенд инициативата на Лидл България „Зелена линия Витоша“ осигурява безплатен транспорт до планината. Само за първите два уикенда близо 1000 души се качиха до „Алеко“, „Златните мостове“ и до с. Железница. 4 автобуса по 3 линии са на разположение на пешеходци и велосипедисти.
„Инициативата е страхотна, от години ползвам автобусите на „Зелена линия“, за да прекарвам повече време в планината. Освен това така не се налага да ползвам колата си и не замърсявам околната среда“; „Линията за велосипедисти е нашият шанс да се качим в планината и да се насладим на спускането сред природата“, споделят любителите на планината.
Инициативата „Зелена линия Витоша“ се осъществява за седма поредна година от Лидл България, с подкрепата на Столична община. Целта на „Зелена линия Витоша“ е – от една страна – да намали вредните емисии от ползване на лични автомобили, а от друга страна – да улесни гражданите и да ги насърчи да прекарват повече време в планината.

„Зелена линия Витоша“ за пешеходци: От 1 юли до 24 септември 2017 г. автобусите превозват пешеходци всеки уикенд и в почивните празнични дни. Тръгването е в 8:00 ч. и 9:00 ч. от стадион „Васил Левски“, а връщането в обратната посока – в 17:00 ч. и 18:00 ч. от „Златни мостове“. Автобусите за пешеходци дават възможност на столичани да ползват превоз от центъра на града (стадион Васил Левски) до „Златните мостове“, с междинна спирка на „Дендрариума“. Избраните спирки са стартови точки за множество туристически маршрути в планината.

„Зелена линия Витоша“ за велосипедисти: Първата велолиния тръгва от спирка „Зоопарк“ през „Бай Кръстьо“ и стига до хижа „Алеко“. Тя е подходяща за активни екстремни байкъри.
Вторият маршрут стартира от НСБАЛ (2542) (спирка на бул. "Г.М.Димитров" над Метростанцията в посока Зоопарка) през с. Бистрица до с. Железница. Така велосипедистите могат да използват метрото за достигане на началната дестинация, тъй като през уикенда превозването на колела там е разрешено през целия ден. Тази линия дава възможност и на семейства – любители на колоезденето, да достигнат до по-леки трасета за каране.
Двете велолинии ще се движат в периода 1 юли – 24 септември 2017 г. от 8:20 ч. и от 10:30 ч. от началните спирки. Велоавтобусите са еднопосочни и са предназначени само за хора с велосипеди до запълване капацитета oт 26 колела.

Повече информация за „Зелена линия Витоша“ може да намерите на www.lidl.bg/greenline

Още новини от Лайфстайл

RSS виж всички

Стефан Делайе: „В българската традиция за посрещане на младото Божоле, бизнесът и виното вървят ръка за ръка“

Стефан Делайе: „В българската традиция за посрещане на младото Божоле, бизнесът и виното вървят ръка за ръка“

София, 17.11.2017 г. Късно снощи, Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК) отпразнува отварянето на първата бутилка „Божоле Нуво“. В присъствието на над 2000 гости, сред които представители на бизнеса, политическия и културния елит, френската традиция беше отпразнувана за поредна година.

Не казвай на НИКОЙ: Фаворитка за Мис Плаймейт в усмирителна рокля

Тя е красива, млада и известна. Една от претендентките за Мис Плеймейт 2017г. Позната от Малкият екран, Анна- Мария Чернева има и друга голяма страст- Театъра.

Какво можем да правим на дисплея на Huawei Mate 10 lite?

Какво можем да правим на дисплея на Huawei Mate 10 lite?

Разработчиците на Huawei отговарят подобаващо и в Mate 10 lite наблюдаваме ергономичен корпус с 5,9-инчов 18:9 дисплей, показващ повече информация на един скрол, и предлагащ изключително изживяване в разнообразни ситуации.

Българин финансист в Лондон с първа самостоятелна изложба

Българин финансист в Лондон с първа самостоятелна изложба

На 09.12. в 16 часа в Галерия „София“ към Българския културен институт в Лондон е откриването на първата изложба на Деян Михов.

Investigation Discovery разследва случаи на „Потънали вдън земя“

Запознайте се с разтърсващи истории, неочаквани обрати и шокиращи разкрития в „Потънали вдън земя“ от 19 ноември, в 22:00 часа по Investigation Discovery.

Абонамент за RSS новини