В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

БЛИЗО 1000 ДУШИ СЕ КАЧИХА В ПЛАНИНАТА СЪС „ЗЕЛЕНА ЛИНИЯ ВИТОША“ ОТ НАЧАЛОТО НА ЮЛИ

11 Юли 2017г.

  • Pin It

 

 От началото на юли до края на септември, всеки уикенд инициативата на Лидл България „Зелена линия Витоша“ осигурява безплатен транспорт до планината. Само за първите два уикенда близо 1000 души се качиха до „Алеко“, „Златните мостове“ и до с. Железница. 4 автобуса по 3 линии са на разположение на пешеходци и велосипедисти.
„Инициативата е страхотна, от години ползвам автобусите на „Зелена линия“, за да прекарвам повече време в планината. Освен това така не се налага да ползвам колата си и не замърсявам околната среда“; „Линията за велосипедисти е нашият шанс да се качим в планината и да се насладим на спускането сред природата“, споделят любителите на планината.
Инициативата „Зелена линия Витоша“ се осъществява за седма поредна година от Лидл България, с подкрепата на Столична община. Целта на „Зелена линия Витоша“ е – от една страна – да намали вредните емисии от ползване на лични автомобили, а от друга страна – да улесни гражданите и да ги насърчи да прекарват повече време в планината.

„Зелена линия Витоша“ за пешеходци: От 1 юли до 24 септември 2017 г. автобусите превозват пешеходци всеки уикенд и в почивните празнични дни. Тръгването е в 8:00 ч. и 9:00 ч. от стадион „Васил Левски“, а връщането в обратната посока – в 17:00 ч. и 18:00 ч. от „Златни мостове“. Автобусите за пешеходци дават възможност на столичани да ползват превоз от центъра на града (стадион Васил Левски) до „Златните мостове“, с междинна спирка на „Дендрариума“. Избраните спирки са стартови точки за множество туристически маршрути в планината.

„Зелена линия Витоша“ за велосипедисти: Първата велолиния тръгва от спирка „Зоопарк“ през „Бай Кръстьо“ и стига до хижа „Алеко“. Тя е подходяща за активни екстремни байкъри.
Вторият маршрут стартира от НСБАЛ (2542) (спирка на бул. "Г.М.Димитров" над Метростанцията в посока Зоопарка) през с. Бистрица до с. Железница. Така велосипедистите могат да използват метрото за достигане на началната дестинация, тъй като през уикенда превозването на колела там е разрешено през целия ден. Тази линия дава възможност и на семейства – любители на колоезденето, да достигнат до по-леки трасета за каране.
Двете велолинии ще се движат в периода 1 юли – 24 септември 2017 г. от 8:20 ч. и от 10:30 ч. от началните спирки. Велоавтобусите са еднопосочни и са предназначени само за хора с велосипеди до запълване капацитета oт 26 колела.

Повече информация за „Зелена линия Витоша“ може да намерите на www.lidl.bg/greenline

Още новини от Лайфстайл

RSS виж всички

Търси се шофьор на камион за роля в най-новия български филм “Привличане”

Търси се шофьор на камион за роля в най-новия български филм “Привличане”

В лентата той ще си партнира с Volvo FH 16 със 750 к.с., Яна Маринова, Башар Рахал, Луиза Григорова, Койна Русева и Александър Сано

Александър Миланов: Софийският автосалон през октомври ще бъде най-мащабното и посетено изложение в 26-годишната му история

Александър Миланов: Софийският автосалон през октомври ще бъде най-мащабното и посетено изложение в 26-годишната му история

Тази година Международният автомобилен салон в София ще бъде най-мащабното и посетено изложение в 26-годишната му история, каза в интервю за „24 часа“ председателят на Управителния съвет на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) Александър Миланов.

БЪЛГАРКА СЕ БОРИ ЗА МЯСТО В ТОП 10 НА НАЙ-ИЗЯВЕНИТЕ МЛАДИ ЛИЧНОСТИ В СВЕТА

Българката Йорданка Глухчева е сред избраните за финалния етап на световния формат на Junior Chamber International (JCI) „Най-изявените млади личности на света за 2017“ (The Outstanding Young Persons in the World - TOYP).

Какво може Huawei Watch 2 да направи за вас?

Какво може Huawei Watch 2 да направи за вас?

Huawei Watch 2 – смарт часовник, който променя правилата на играта. Той не е излишно устройство, а неизменна част от ежедневните ни дейности – от ходенето на работа, през пазаруването, спорта и забавленията, до почивката.

SoEXTREME Summer Cinema - три спокойни екстремни филмови вечери в зелената градина на SOHO

SoEXTREME Summer Cinema - три спокойни екстремни филмови вечери в зелената градина на SOHO

На 28, 29 и 30 август SOHO и Банско филм фест представят SoEXTREME Summer Cinema - най-доброто от екстремното и планинско кино за последните години.

Абонамент за RSS новини