В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

„Артис“ търси деца с интерес към изкуства и чужди езици

07 Юли 2017г.

  • Pin It

 

Училище записва в осми клас деца с изявен интерес към изобразително изкуство и чужди езици. Училището е „Артис“ и наскоро получи статут „иновативно“ от Министерство на образованието. Заниманията с изкуство и овладяването на чужди езици помагат на децата да развият умения, които се търсят от все повече работодатели по света – творчески подход при решаване на проблеми, адаптивност, работа в екип, емоционална интелигентност, любознателност и учене през целия живот. 90% от възпитаниците на „Артис“ продължават обучението си в чужбина.

 Според Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (OECD) 50% от работните места днес вече могат да бъдат заети от роботи. „В бъдеще тази тенденция ще се запази и все повече професии ще се автоматизират“, споделя Даниела Тодорова, директор на иновативното училище „Артис“. „Същевременно ще се увеличава търсенето на професионалисти, които владеят свободно чужди езици и имат умения, които изкуството им помага да развият. Нашите възпитаници продължават образованието си в добри университети в България и по света благодарение на подготовката си при нас. Една от възможностите, които училище “Артис” предлага и осигурява на завършилите зрелостници, е прием направо във втори курс в Нов български университет в специалностите от департамент “Изящни изкуства”, допълва тя.
Като част от традиционното партньорство с университета през май т.г. „Артис“ получава покана гимназистите да направят изложба там. С портфолиото си с рисунки от „Артис“ пък Димитър Трайков печели миналата година пълна стипендия за графичен дизайн в Оксфорд“.

 

 „Ние търсим деца, които имат смелостта да мислят извън кутията“, коментира Пламен Натов, собственикът на училището и създател на сугестопедични езикови центрове “Алегро Виваче”. „Нашите ученици не биха се чувствали добре в една стандартна система, защото те възприемат информациията и света по различен начин, усвояват знания с помощта на изкуството. Това обаче не означава, че при нас не се учи. Напротив, тази година „Артис“ е на едно от първите места по резултати на държавните зрелостни изпити по английски език със средна оценка отличен 5,84. Половината от нашите възпитаници имат пълни шестици на този изпит. Те владеят еднакво свободно два езика, английски и италиански“, пояснява той.

 

 Проучване показва, че в „Артис“ родителите ценят най-много преподавателския екип (усмихнати, позитивни и лъчезарни учители; магистри по изкуствата, действащи художници), сугестопедичния метод в усвояването на чужди езици, спокойната и подкрепяща приятелска атмосфера, и малките паралелки от по 8-10 човека. За учениците най-ценно е „съчетанието между типичната езикова гимназия и училище по изкуства “, както и това, че ходят с желание на училище. Попитани как биха описали „Артис“ с три думи, децата отговарят: „Любов, свобода и положително отношение“.

 

 Частно средно училище „Артис“ е създадено преди 17 години. В него се обучават деца от 1-ви до 12-ти клас. Дипломата, която учениците получават в края на обучението си, комбинира интензивно изучаване на чужд език и профил изобразително изкуство. Принципите, които училището следва, са: хармония в средата и отношенията, развитие, вдъхновение, професионализъм, отговорност, сътрудничество и принадлежност. От 3 години „Артис“ има нов собственик и управление, като за този период броят на учениците е нараснал с близо 80%

 

 За повече информация или среща се обадете на телефон: 0882 024 821.

 

Още новини от Лайфстайл

RSS виж всички

Стефан Делайе: „В българската традиция за посрещане на младото Божоле, бизнесът и виното вървят ръка за ръка“

Стефан Делайе: „В българската традиция за посрещане на младото Божоле, бизнесът и виното вървят ръка за ръка“

София, 17.11.2017 г. Късно снощи, Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК) отпразнува отварянето на първата бутилка „Божоле Нуво“. В присъствието на над 2000 гости, сред които представители на бизнеса, политическия и културния елит, френската традиция беше отпразнувана за поредна година.

Не казвай на НИКОЙ: Фаворитка за Мис Плаймейт в усмирителна рокля

Тя е красива, млада и известна. Една от претендентките за Мис Плеймейт 2017г. Позната от Малкият екран, Анна- Мария Чернева има и друга голяма страст- Театъра.

Какво можем да правим на дисплея на Huawei Mate 10 lite?

Какво можем да правим на дисплея на Huawei Mate 10 lite?

Разработчиците на Huawei отговарят подобаващо и в Mate 10 lite наблюдаваме ергономичен корпус с 5,9-инчов 18:9 дисплей, показващ повече информация на един скрол, и предлагащ изключително изживяване в разнообразни ситуации.

Българин финансист в Лондон с първа самостоятелна изложба

Българин финансист в Лондон с първа самостоятелна изложба

На 09.12. в 16 часа в Галерия „София“ към Българския културен институт в Лондон е откриването на първата изложба на Деян Михов.

Investigation Discovery разследва случаи на „Потънали вдън земя“

Запознайте се с разтърсващи истории, неочаквани обрати и шокиращи разкрития в „Потънали вдън земя“ от 19 ноември, в 22:00 часа по Investigation Discovery.

Абонамент за RSS новини