В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Уебинар - "Киберпрестъпленията – предизвикателство за бизнеса и администрациите" - 17 май

10 Май 2017г.

  • Pin It

През 2017 г., DDoS атаките ще стават по-мащабни и чести, а негативните последствия от тях – по-трудни за преодоляване, пише в 16-тото издание на прогнозите на Deloitte Global в областта на технологиите, медиите и телекомуникациите Technology, Media & Telecommunications (TMT) Predictions от януари 2017 г. Очаква се средно по една атака със скорост един терабит в секунда (Tbit/s) на месец, общо над 10 милиона атаки и среден размер на кибератаките между 1,25 и 1,5 гигабита в секунда (Gbit/s). Тази ескалация на DDoS заплахите до голяма степен се дължи на нарастващия брой „умни" устройства, съставляващи „Интернет на нещата" (IoT). Онлайн достъпът до зловреден софтуер, позволява дори на непрофесионалисти да придобиват достъп до незащитени устройства и да ги използват за атаки с все по-високи скорости.


Какви са най-новите кибератаки, как да реагират крайните потребители при инциденти с информационната сигурност и какви мерки да предприемат, за да се защитят от киберпрестъпления, каква е ролята на правоприлагащите органи при кибератаки? На тези и на още много други въпроси ще потърсим отговор по време на уебинар на тема „Киберпрестъпленията – предизвикателство за бизнеса и администрациите" на 17 май 2017 г., сряда, с начален час 10.30 ч.

В онлайн дискусията ще се включат:

Д-р Георги Шарков, национален координатор по киберсигурността (Съвет по сигурност, Министерски съвет)
Васил Петков, експерт към сектор "Киберпрестъпност", ГДБОП, МВР
Илко Драгиев, корпоративен мениджър "Информационен риск и съответствие" в Coca-Cola HBC
Иван Станчин, старши мениджър „Информационна сигурност" в Уникредит Булбанк
Вихрен Славчев, изпълнителен директор на Мнемоника
Христо Ласков, мениджър, маркетинг и комуникации, CENTIO Professional IT Security
Уебинарът се организира от технологичния сайт IDG.BG и се провежда със съдействието на Mnemonica, Centio и APC by Schneider Electric.

За да чуете мненията на експертите и да зададете своите въпроси към тях, можете да се регистрирате безплатно на http://discussions.idg.bg/134/registration.

Още новини от Интернет

RSS виж всички

Играем чисто с ГИС технологии от ЕСРИ

Играем чисто с ГИС технологии от ЕСРИ

Специализирани ГИС решения подпомагат отбелязването на „зелени точки“ в седмото издание на „Да изчистим България заедно“

IPT курс-работилница за дизайн на уеб сайтове с HTML, CSS и WordPress от 30 септември

Курсът на IPT Уеб дизайн: HTML 5, CSS 3, JavaScript, jQuery, Bootstrap и WordPress отваря пътя за професионално развитие на участниците като уеб разработчици. Записването е от: http://iproduct.org/schedule/

Цветан Русимов ще бъде лектор на тазгодишната конференцията Dev.Play в Букурещ, посветена на индустрията за разработване на игри

Цветан Русимов, главен оперативен директор на Imperia Online – най-голямото студио за игри в България, което прави игри за десктоп и мобилни апликации, ще се присъедини към Dev.Play 2017 като лектор.

Kaufland България с обновена визия на уебсайта си

Специално за новата учебна година сайтът включва и интерактивна класна стая с разнообразие от ученически пособия и вкусни рецепти за меню на ученика

Двете компании за доставка на храна се обединяват

Водещата платформа за поръчка и доставка на храна BGmenu обяви сливането си с друга компания от бранша Lakom.bg. Партньорството между двете компании беше обявено официално на 31-ви август и с това се поставя началото на процесите по обединението на услугите.

Абонамент за RSS новини