Алтерко Робoтикс разработи система за наблюдение на пациенти в домашни условия в партньорство с ВМА

Благодарение на новата разработка на IoT компанията, България ще е първата страна в света със система за наблюдение на виталните параметри на болните от COVID-19 в домашни условия

Байер подпомага борбата с COVID-19 в България с дарение към Министерство на здравеопазването

Разпространението на COVID-19 продължава да е сериозно предизвикателство с голям брой на заразените и много здравни специалисти и работници, изложени на ежедневен риск.

VIVACOM прави дарение на стойност 300 000 лв. на болници в помощ на борбата срещу COVID-19
8 Май 2020 myPR

VIVACOM ще дари апаратура и финансови средства в общ размер на 300 000 лв. на три болници в България, за да подпомогне борбата на медиците с COVID-19 и по-бързото възвръщане на българското общество към стандартния начин на работа и живот.

Български екип адаптира маски за шнорхелинг към предпазни за медицински персонал срещу COVID-19
8 Май 2020 myPR

Производство на специализирани маски, които се използват срещу COVID-19 започна екип от българи, част от световната инициатива Air Collective.

Певицата Мария Илиева дари реанимационно легло на Първа САГБАЛ "Света София"
5 Май 2020 myPR

То ще подобри комфорта на родилките по време на престоя им след раждане.
Благородната постъпка зарадва както персонала, така и пациентите на лечебното заведение. Дарението беше прието от д-р Гергана Коларова, изпълнителен директор и д-р Мажена Риш-Панова, началник на отделението по патология на бременността, на Международния ден на акушерката - 5-ти май.

Частни линейки – само богатите ли имат достъп до тази услуга
5 Май 2020 PromoPointbg.com

Вероятно повечето от вас вече са чували за присъствието на частните линейки. Тази услуга започва да придобива все по-голяма популярност и това няма как да остане незабелязано.

Теленор и PPF Group даряват професионални маски на стойност близо 500 000 лв. за българските болници
4 Май 2020 myPR

Двете компании правят най-голямото единично частно дарение от 50 000 професионални предпазни маски на Министерство на здравеопазването от началото на кризата