В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Семинар на тема "Дни на Микроелектрониката и Вградените комютърни системи в Югоизточна Европа (Иновации и Конкурентоспособност)"

17 Февруари 2011г.

  • Pin It

Фондация „ИКТ Клъстер“ със съдейсствието на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ и Фондация “За Нов Български Университет“ организира на 17 и 18 Февруари в Гранд Хотел София семинар на тема "Дни на Микроелектрониката и Вградените комютърни системи в Югоизточна Европа (Иновации и Конкурентоспособност)".

Събитието ще се проведе в рамките на проект I3E - Насърчаване на иновациите в сектора на индустриалната информатика и вградените компютърни системи чрез изграждане на мрежа за сътрудничество, финансиран от ОП „Югоизточна Европа“.

Микроелектрониката и вградените компютърни системи е сегмент от ИКТ сектора в България, който през последните години се радва на сериозен напредък. Той има огромно значение за региона на Югоизточна Европа и значително допринася за конкурентоспособността на ЕС на глобалния пазар. Стимулирането на инвестициите и развойната и изследователска дейност в сектора е от първостепенно значение за повишаване на конкурентноспособността и развитието МСП.

Семинарът ще предостави възможност на представители на МСП от региона на Югоизточна Европа, представители на академичната общност и университетите, изследователски институции и други заинтересовани страни да да обменят информация, добри практики и бизнес контакти и възможности.

Целите на събитието са :

  • да предизвика диалог между държавите в Югозиточна Европа за развитие на иновациите в ИКТ сектора;
  • да събере информация от държавите на Балканите за последните достижения в областта на ИКТ и по – специално микроелектрониката и вградените компютърни системи;
  • да информира малките и средни предприятия от ИКТ сектора за бизнес възможностите в държавите от региона;
  • да информира и обучи представителите на малките и средни предприятия и ИКТ организациите;
  • да постави основите на бъдещо партньорство между малки и средни предприятия и неправителствтените организации от ИКТ сектора и представители на академията в различни страни от района на Югоизточна Европа;
  • да разшири партньорската мрежа на проект I3E;
  • да покаже постигнатите до сега резултати на проект I3E;

Програма на семинара:

Още новини от Комуникации

RSS виж всички

Какво не знаем за Samsung Galaxy A8

Какво не знаем за Samsung Galaxy A8

23.01.2018 г., София – Samsung Galaxy A8, който беше представен от производителя преди по-малко от месец, ще е в магазините на VIVACOM още в края на тази седмица.

Шанс за 17 награди, ако посетиш магазин на Виваком

Шанс за 17 награди, ако посетиш магазин на Виваком

До края на този месец всеки, който мечтае за нов телефон, има шанс да получи смартфон от Motorola и VIVACOM. Това е само една от 17-те награди, подготвени специално за януарската игра “Твоят MOTO момент“.

Стандарти за писане и тенденции в създаването на мултимедийна и видео документация са сред темите на Evolution of Technical Communication 2018

Стандарти за писане и тенденции в създаването на мултимедийна и видео документация са сред темите на Evolution of Technical Communication 2018

Единствената конференция за техническа комуникация в Югоизточна Европа – Evolution of Technical Communication, ще се проведе в София на 31 май и 1 юни

22 глобални технологични прогнози за 2018 г., представени от DataArt

22 глобални технологични прогнози за 2018 г., представени от DataArt

Изкуственият интелект, блокчейн технологиите и виртуалната реалност ще са в основата на промените за бизнеса и дигиталното изживяване на потребителите, сочи прогнозният доклад на DataArt за 2018 г.

Колежът по МТ&М получи институционална акредитация за 5 години

Колежът по МТ&М получи институционална акредитация за 5 години

Колежът по мениджмънт, търговия и маркетинг, по-известен като Датския колеж в София, получи институционална акредитация от Националната агенция по оценяване и акредитация.

Абонамент за RSS новини