В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

KLM предприема следваща стратегическa стъпка за получаване на полетна информация в социалните медии Twitter и WeChat

06 Юни 2017г.

  • Pin It

 Клиентите на KLM Royal Dutch Airlines вече ще получават потвърждение за своите резервации, регистрация, бордна карта и актуализация за статуса на полетите на 10 езика в Twitter и WeChat. По този начин информацията е на едно място и лесна за намиране, достъпна на летището, по пътя или у дома. Клиентите могат също така да се свързват с обслужващите агенти на социалните медийни услуги на KLM 24/7 директно чрез Twitter и WeChat.
Новата услуга ще бъде достъпна за всички клиенти на KLM, които резервират билети или се регистрират в KLM.com и с опция за получаване на информация чрез Twitter или WeChat. Внедряването започна и услугата ще бъде по-широко достъпна през следващите седмици. През 2016 г. KLM е първата авиокомпания в света, която предлага документи за полета и информация чрез Facebook Messenger. Сега за първи път чрез Twitter и е първата авиокомпания извън Китай, която предлага полетна информация в WeChat.
„След Messenger, предлагането на полетна информация чрез Twitter и WeChat е идеално допълнение към стратегията на KLM за социалните медии. Ние сме убедени, че трябва да бъдем там, където са нашите клиенти. KLM развива услугите в социалните медии на следващо ниво и по този начин продължава да бъде авиационен пионер.“ – споделя Питер Елберс, президент и главен изпълнителен директор на KLM
KLM в Twitter и WeChat
KLM има над 2,2 милиона последователи в Twitter и получава повече от 25 000 споменавания на седмична база. През септември 2014 г., KLM стартира своя акаунт в WeChat и обслужва пътниците 24 часа в денонощието с полетна информация и търговски предложения. WeChat е номер едно социална медийна платформа в континентален Китай с 938 милиона месечни активни потребители. KLM има над 120 000 последователи и получава над 6 000 въпроса седмично, което показва, че китайските клиенти ценят тази платформа за комуникация с KLM.
KLM във Facebook Messenger
Миналата година, KLM въведе услугата за получаване на полетна информация чрез Messenger, която се оказа успешна. Повече от 1,4 милиона клиенти получиха своите полетни документи и актуализации чрез Messenger, 10% от всички онлайн резервации на KLM се потвърждават чрез този канал и 15% от всички онлайн бордни карти се изпращат чрез Messenger.
За KLM и социалните медии
От 2009 г. KLM си спечели репутацията на инициатор и пионер в областта на обслужване на клиентите чрез социалните медии и осъществени кампании в социалната среда. През април 2017 г. KLM има над 25 милиона последователи в различни социални медийни платформи. Чрез тези канали KLM получава над 100 000 мнения, 15 000 от които са въпроси или коментари. На тях се отговаря лично от 250 обслужващи агенти, формиращи най-големия специализиран екип в социалните медии. KLM предлага на клиентите си денонощно обслужване във Facebook, Messenger, Twitter, LinkedIn, WeChat и KakaoTalk на девет различни езика: холандски, английски, немски, испански, португалски, френски, китайски, японски и корейски, и в работно време на италиански език.

 

Още новини от Комуникации

RSS виж всички

Ексклузивно по VIVACOM Arena – развръзката на хитовия сериал Haven

Ексклузивно по VIVACOM Arena – развръзката на хитовия сериал Haven

VIVACOM Arena започна излъчването на последния сезон 5 на популярния фантастичен сериал Haven („Хейвън“). Зрителите ще имат възможност да проследят развръзката на историята за големите тайни на малкото градче Хейвън в 26 епизода от 14.11.2017 – всеки вторник, сряда и четвъртък от 21:00 ч. с повторение в 16:00 ч. на следващия ден.

Слушаш музика с Nokia 2 цели 139 часа

Слушаш музика с Nokia 2 цели 139 часа

16.11.2017 г., София – Дори със забравено зарядно у дома, потребителите могат да се насладят на 139 часа музика без прекъсване с новата Nokia 2.

Още повече мегабайти с новата тарифна линия за мобилен интернет от VIVACOM

Още повече мегабайти с новата тарифна линия за мобилен интернет от VIVACOM

С “i-Traffic+” всички 4G таблет са с отстъпка до 100 лева

VIVACOM с ръст на приходите и EBITDA за периода януари – септември 2017 г.

Компанията отбелязва ръст при клиентите на мобилни услуги, фиксиран интернет и телевизия

Всички 4G смартфони на VIVACOM с до 100 лева отстъпка

Всички 4G смартфони на VIVACOM с до 100 лева отстъпка

13.11.2017 г. – В навечерието на Коледните празници, които освен позитивни емоции традиционно носят и повече разходи, VIVACOM предлага всичките си 4G смартфони с отстъпка до 100 лева. Така всеки може да се сдобие с мечтания модел телефон или да зарадва любимите хора, без да натоварва своя бюджет. Атрактивните цени са валидни в комбинация с тарифен план SMART L, L+ XL и XL+ U до края на месец ноември.

Абонамент за RSS новини