В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Започна първото изложение за лични финанси ЕКСПО „Моите пари“

16 Юни 2017г.

  • Pin It

 Как децата ни да бъдат финансово грамотни и още за рисковете при алтернативното инвестиране са темите в съботно-неделната програма на събитието


С официална пресконференция, която бе излъчвана на живо в социалните мрежи (Facebook/Moite pari) днес бе дадено началото на първото събитие в България, което е насочено към образоване в сферата на личните финанси. ЕКСПО „Моите пари“ се организира от финансовия портал www.moitepari.bg , съвместно с компанията Creditland и в партньорство с Централен депозитар и Българската асоциацията на лицензираните инвестиционни посредници (БАЛИП). В рамките на трите дни ще бъде предоставена безплатна информация на всеки посетител относно портфолиото с боновете от масовата приватизация.

„За нас е особено вълнуващо – като портал, който от 10г. е на медийния пазар и сравнява и анализира банкови, кредитни, депозитни продукти – да излезем една идея по-близо до хората. Така имаме възможност освен, чрез въпросите, които задават на нашия сайт, да провокираме въпроси, които не ни хрумват често в ежедневието. Например – Как да управлявам личните си финанси?, Достатъчно ли се справям? Заделям ли достатъчно за пенсия? Инвестирам ли така, че да имам по-.добра доходност от 0,5 % годишно? Имам ли добра застраховка? Ако нещо се случи с мен – на кого оставям близките си? Разбира се, вярваме, че в това събитие ще се дискутират и много други полезни въпроси, които сме заложили в семинарната програма.“ – с тези думи откри събитието Деян Василев (изпълнителен директор, MoitePari.bg). На пресконференцията своите позиции представиха Васил Големански (изпълнителен директор, Централен депозитар АД) и Людмила Костова (ръководител „Партньорства и инвестиционни продукти“, Сосиете Женерал Експресбанк), а Десислава Николова (експерт в MoitePari.bg) представи резултатите от Анкетата “Как управляваме личните си финанси”.

Изложението има за цел да предостави на всички желаещи да научат повече за личното финансово планиране необходимата информация, а през неговият втори ден – 17 юни, организаторите отделят специално внимание на финансовата грамотност на децата. Затова и лекционните модули в програмата още от сутринта започват с темата „5 УРОКА ЗА ДЕЦАТА И ПАРИТЕ: КАК ДА ОТГЛЕДАМЕ ФИНАНСОВО ГРАМОТНИ ДЕЦА И ФИНАНСОВА РАБОТИЛНИЦА ЗА ДЕЦА (8 ДО 13 ГОДИНИ)“, водена от Росица Вартоник, Изпълнителен директор и основател на Фондация „Инициатива за финансова грамотност“. След нея разговорът по същата тема ще продължи и Хари Янчев, Регионален мениджър на ОББ "Асет Мениджмънт", с лекцията „СПЕСТОВНИ ПРОДУКТИ ЗА НАШИТЕ ДЕЦА“, разяснявайки най-разумните решения при инвестиране в бъдещето на младежите.

Програмата от вторият ден на Експо „МОИТЕ ПАРИ“ включва повече информация във връзка с възможните рискове при алтернативните методи за спестяване, носещи по-висока доходност. Лекция по темата ще изнесе Николай Логофетов, Изпълнителен директор на MoitePari Consult, а заглавието е „КАК ДА СЕ ЗАЩИТИМ ОТ РИСКОВЕ, ДОКАТО СПЕСТЯВАМЕ ДОХОДОНОСНО“. Заедно с колегите си Росица Вартоник и Хари Янчев, Николай Логофетов ще се включи и в панелната дискусия „ФИНАНСОВАТА ГРАМОТНОСТ И ПРАВИЛНИТЕ ФИНАНСОВИ ПРОДУКТИ“.

Следобедната програма на изложението предлага на посетителите да научат повече за особеностите при инвестирането в недвижими имоти – Щелян Калчев, Съосновател на Primo+ Недвижими имоти ще изнесе лекция с тема „ИНВЕСТИРАНЕТО В НЕДВИЖИМИ ИМОТИ КАТО НАЧИН НА ДЪЛГОСРОЧНО СПЕСТЯВАНЕ - ТЪНКОСТИ ПРИ СДЕЛКАТА“. С още разсъждения по темата в програмата се включва оперативният директор на Creditland Петър Илиев с лекцията „ТЪНКОСТИ ПРИ ТЕГЛЕНЕТО НА ЖИЛИЩЕН КРЕДИТ - ЗАЩО Е ПО-ИЗГОДНО ДА ПОЛЗВАМЕ КРЕДИТЕН ПОСРЕДНИК?“.

В следобедните часове Ася Стефанова, Мениджър продажби на iCard, ще запознае посетителите на Експо „МОИТЕ ПАРИ“ с „СВОБОДАТА ДА ПЛАНИРАТЕ ЕЖЕДНЕВИЕТО И ПЪТУВАНИЯТА С КРЕДИТНИ КАРТИ ICARD“. Заедно с Щелян Калчев и Петър Илиев тя ще проведе панелна дискусия – „ЖИЛИЩНИ КРЕДИТИ И ПРАВИЛНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА КРЕДИТНИ ПРОДУКТИ“.

Различните възможности за инвестиране с малки суми и алтернативните методи за спестяване ще бъдат представени на посетителите от Стойне Василев, Основател на SmartMoney.bg и колегите му Станислав Атанасов, Мениджър Инвестиционни продукти на Сосиете Женерал Експресбанк и Ивелина Иванова, Специалист „Управление продажби и обучения“ на Сожелайф България. Техните теми са съответно „КАК ДА ИНВЕСТИРАМЕ УСПЕШНО С МАЛКИ СУМИ“ и „БЪДЕЩЕТО НА СПЕСТЯВАНИЯТА ВИ Е ВЪВ ВАШИТЕ РЪЦЕ: НОВИ АЛТЕРНАТИВИ“. Тримата лектори съвместно ще проведат дискусионен панел на тема “ИНВЕСТИРАНЕ И ДЪЛГОСРОЧНО СПЕСТЯВАНЕ” - ДОБРИТЕ ПРАКТИКИ, КОИТО ТРЯБВА ДА СЛЕДВАМЕ.

Неделният ден на Експо „МОИТЕ ПАРИ“ предлага програма, която ще се съсредоточи върху възможностите за алтернативно инвестиране и възможните рискове, както и върху собствената ни грамотност относно личните ни финанси.

В часовете преди обед Мария Неева, Финансов анализатор и член на Инвестиционния комитет на Управляващо дружество на „Компас Инвест“ АД и Димитър Стоянов, Финансов анализатор и член на Инвестиционния комитет на Управляващо дружество на „Компас Инвест“ АД, ще изнесат лекция на тема „ИНВЕСТИЦИИ И СПЕСТЯВАНЕ ЧРЕЗ ВЗАИМНИ ФОНДОВЕ“, както и дискусионният панел „ПОСТИГАНЕ НА ПО-ВИСОКА ДОХОДНОСТ - КОЛКО РИСК Е НОРМАЛНО ДА ПОЕМАТ ИНДИВИДУАЛНИТЕ ИНВЕСТИТОРИ“. Колегата им Андрей Тасков, Бизнес аналитик в Klear Lending, ще запознае гостите на събитието с PEER-TO-PEER ИНВЕСТИРАНЕТО. Присъстващите ще могат да присъстват още на лекцията „ИНДИВИДУАЛНИЯТ ТРЕЙДИНГ КАТО АЛТЕРНАТИВНА ФОРМА НА ИНВЕСТИРАНЕ“.

След обедната почивка Стойне Василев от SmartMoney.bg отново ще покаже колко важна е финансовата грамотност за децата с ОБРАЗОВАТЕЛНАТА ИГРА ЗА ДЕЦА “УМНИ ПАРИ”. Деян Василев, Изпълнителен директор на MoitePari.bg , ще представи „6-ТЕ ОСНОВНИ СТЪПКИ НА ЛИЧНИЯ ФИНАНСОВ ПЛАН“.

Станислав Атанасов, Мениджър Инвестиционни продукти в Сосиете Женерал Експресбанк и Наталия Майсторска, Специалист „Управление продажби и обучения“ в Сожелайф България, още веднъж ще обърнат вниманието на присъстващите към техните лични финанси с темата „БЪДЕЩЕТО НА СПЕСТЯВАНИЯТА ВИ Е ВЪВ ВАШИТЕ РЪЦЕ: НОВИ АЛТЕРНАТИВИ“.

Денят ще завърши с лекцията на Николай Устамитев, Финансов консултант в MoitePari Consult, на тема „ПРАВИМ ЛИ ДОСТАТЪЧНО ЗА БЪДЕЩОТО СИ АЗ? КОГА ДА ЗАПОЧНЕМ И КАК ДА СПЕСТЯВАМЕ ЗА ПЕНСИЯ“.

Точните часове на началото на всяка една от лекциите и още за лекторите можете да научите на сайта на Експо „МОИТЕ ПАРИ“. Заповядайте в дните от 16 до 18 юни в Sofia Ring Mall, за да научите всичко необходимо за управлението на личните си финанси.

Вижте пълния запис от пресконференцията: https://www.youtube.com/watch?v=NIPeJZa7tYI&feature=youtu.be

За допълнителна информация:
Надежда Ванева - моб. 0885 373914, nadia@3con.eu,
3CON Agency - ПР и комуникации на ЕКСПО "Моите пари"

 

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

Международният технически панаир с 20% ръст

Международният технически панаир с 20% ръст

Общо с 20% повече са изложбените площи, ангажирани до момента за предстоящия Международен технически панаир в Пловдив.

TELUS International придобива ирландската компания Voxpro

TELUS International придобива ирландската компания Voxpro

Новото глобално партньорство ще подобри предлагането на висококачествено обслужване за клиенти от бързо развиващата технологична индустрия, туристическия сектор, както от сферата на здравеопазването

Карлсберг Груп публикува резултати за първата половина на годината

Значителен ръст на оперативната печалба и паричния поток, по план с ключовите приоритети за цялата 2017

РЕКЛАМНИ МАТЕРИАЛИ ХАРТИЕН ИЛИ ДИГИТАЛЕН КАЛЕНДАР? КОЙ ДА ИЗБЕРЕМ?

РЕКЛАМНИ МАТЕРИАЛИ ХАРТИЕН ИЛИ ДИГИТАЛЕН КАЛЕНДАР? КОЙ ДА ИЗБЕРЕМ?

Дали хартиеният или дигиталният календар е по- разпостранен и предпочитан от масата хора, това е въпрос, чийто отговор варира. На кратко – всичко зависи от предпочитанията на хората.

Samsung с две престижни награди EISA 2017-2018

Samsung обяви, че Европейската асоциация за образ и звук (EISA – European Imaging and Sound Association) е наградила компанията с две престижни отличия в следните две категории: Best Smartphone 2017-2018 и Smart TV 2017-2018.

Абонамент за RSS новини