В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Южнокорейският бизнес търси иновации в България

12 Юни 2017г.

  • Pin It

Делегация на бизнесмени и университетски преподаватели от Република Корея посети Международен панаир Пловдив, за да проучи възможностите за сътрудничество в областта на високите технологии. Гостите проявиха интерес към иновационните паркове в „Тракия икономическа зона“, един от най-мащабните индустриални проекти на България, и към националния изложбен център, където се презентират нови продукти от почти всички отрасли. Те изразиха желание Република Корея да стане страна партньор на Техническия панаир, известен като най-голямата технологична среща на Балканите.
В програмата на българо-корейския бизнес форум специално беше включена среща в Международен панаир Пловдив, тъй като от няколко години насърчаването на иновациите е един от основните акценти в нашите изложения, заяви главният директор д-р Иван Соколов. Той припомни успешния старт на СтартЪп зоната в рамките на Есенния панаир и факта, че във всички големи прояви на Панаира се демонстрират върхови разработки. Причина за интереса към Пловдив е и неговото реноме на динамичен индустриален център заради големия потенциал на „Тракия икономическа зона“, наличието на няколко висши училища и активното взаимодействие между науката и бизнеса, което го прави и водещ иновационен хъб у нас, добави д-р Соколов.
Икономиката на Южна Корея е една от най-силните в света, нейното бързо развитие се дължи на фокусирането върху иновациите, затова делегацията се интересува от активизиране на сътрудничеството в областта на високите технологии, поясни д-р Иван Соколов след срещата. Тя се състоя на 7 юни 2017 г., ден след началото на българо-корейския бизнес форум „Обмен на практики за добро управление за устойчиво развитие“. За първи път той обхваща три града – София, Бургас и Варна. Събитието е насочено към засилване на връзките в академичната, регионалната и икономическата сфера.
В момента интересът към България нараства, затова искаме да имаме по-силно присъствие в Международен панаир Пловдив, заяви представител на Корейската агенция за насърчаване на търговията (КОТРА), която организира участието на фирми в различни изложения. Н. Пр. Шин Бунам, посланик на Република Корея у нас, изрази готовност да съдейства за осъществяване на идеята за страна партньор на Международния технически панаир.
Организатори на двустранния бизнес форум са Посолството на Република Корея в София, КОТРА, Българо-корейската търговско-промишлена палата, Софийският университет „Св. Климент Охридски“, общините София, Бургас и Варна.

На снимката: Делегация от бизнесмени и университетски преподаватели от Република Корея посети Международен панаир Пловдив, тъй като се интересува от иновациите в България.

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

Пощенска банка е работодател на годината

Пощенска банка получи престижното отличие „Работодател на годината“ от първите годишни награди за Employer branding на b2b Media.

411 Маркетинг с нови инвестиции в IT сектора

SEO Академията на 411 Маркетинг стартира подготовка на 20 стажанти. Курсистите са студенти от Военно-морската академия, Технически университет, Икономически университет и Варненски свободен университет

MULTIVAC X-line получи международна златна награда FoodTec за 2018

MULTIVAC X-line получи международна златна награда FoodTec за 2018

X-line – новото поколение термоформовъчна опаковъчна машина получи международна златна награда FoodTec за 2018.

София става столица на Балканския бизнес

София става столица на Балканския бизнес

Церемонията Balkan Business Awards 2018 е на 7 март в хотел Best Western Premier

Първите Годишни награди за Employer Branding се връчват утре

Първите Годишни награди за Employer Branding се връчват утре

Кои са най-добрите работодатели у нас и най-успешните HR стратегии, ще стане известно по време на официална церемония по награждаване на 19 януари 2018 г.

Абонамент за RSS новини