В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Устройство скоростно зарежда от камини с пелети до бункери със зърно

13 Февруари 2018г.

  • Pin It

Иновативната разработка няма аналог в България и може да работи без дефекти повече от 20 години, показват я на АГРА в Пловдив


За първи път в България иновативна система спестява неколкократното вдигане на тежки чували за пълнене на домашни камини и отоплителни пелетни горелки. Уредът извършва зареждане с до 300 килограма дневно. В своя "фермерски" вариант на една работна смяна той може да пълни и силози с по 3 тона зърно. Изцяло автоматичната разработка ще бъде демонстрирана на специализираната изложба АГРА от 21 до 25 февруари в Палата 3 на Международен панаир Пловдив, съобщиха конструкторите.

  

Подходяща е за зареждане на бункери с фуражи и за отопление на оранжерии и големи помещения в селското стопанство. "Което означава, че системата може да се адаптира лесно спрямо нуждите на конкретния случай", обясни инж. Александър Лалов продуктов мениджър във фирмата производител "ТMG". Идеята възникнала преди 3 години. В момента можем да задоволим и най-претенциозните изисквания откъм мощност, позициониране и обем, уверяват експертите от пловдивската компания.

Изчисления са установили, че системата е в състояние да работи без дефекти повече от 20 години. На вакуумен принцип се изсмуква материалът от специално разработен голям контейнер и се пренася към съответния уред, съд или апаратура. Това става с мощен двигател и филтър. Процесът на зареждането е напълно автоматизиран - датчик следи нивото на материала в бункера и преди неговото изчерпване, стартира нов цикъл. "Достатъчно просто и също толкова ефективно", коментират селскостопански производители, закупили вече системата.

Принципът й на работа позволява тя да се ползва също за зареждане на домашни камини и отоплителни горелки на пелети. Чувалите с тях са тежки и неколкократното им вдигане е изключително неудобство, особено за възрастни хора, смятат конструкторите. Системата на "ТMG" е без обслужване - с изключение на първоначалното поставяне на материала в контейнера. Поетапното напълване на отоплителния уред с нужното количество материал за горенето се дозира чрез автоматика. Конструкторите са елиминирали напълно риска от засмукване на искри при зареждането, което превръща системата в изключително безопасно устройство дори в силно запалима среда. Специалните филтри са самопочистващи се.

Системата е лесна за монтаж и закрепване, не заема голяма площ. За битови нужди капацитетът й на ден е зареждане с по 300 килограма горивен материал. Спрямо количествата се разработва и различна автоматика. Затова всяка отделна система е бутикова, по индивидуалните параметри, обясни инж. Александър Лалов. При необходимост може да се постави сензор за осветление, с който работата спира през нощта след извършване на последното зареждане. Цената на системата започва от 1600 лева.

Системата е конструирана така, че да може постоянно да се усъвършенства. Освен пелети, фураж, зърно, брашно и гранулати тя извършва пренос на всякакви видове насипни и прахообразни материали в селското стопанство, в хранително-вкусовата и във фармацевтичната промишлености, в производството на пластмасови изделия. В зависимост от конкретния материал за пренос възникват и проблеми, чието разрешаване е част от действието на системата. Например пелетите често се групирали произволно и "засядали", без да пропадат в улея. Специална засмукваща сонда разбива струпването за секунди и осигурява безпроблемната работа на устройството, обясняват експертите.

Тarget Media Group
www. profibulgaria.com
www.profivacuums.com

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

ДИЗЕЛ СЕРВИЗ

Дизел сервиз за качествен ремонт и рециклиране на дюзи инжектори и помпи ГНП с гаранция. Разполагаме с модерен дизел сервиз и лаборатория за рециклиране, ремонт и проверка на помпи и дюзи марки Bosch, Delphi, Denso, Siemens.

ПОЧИСТВАНЕ И ПРОВЕРКА НА БЕНЗИНОВИ ДЮЗИ

Използването на течни почистващи препарати като горивни добавки е лесно, но не е достатъчно ефективно за подобряването на работата на бензиновите дюзи. Най-сигурният и ефективен начин е да бъдат занесени при професионалист с нужното оборудване.

Visa откри иновационен център в Тел Авив

Студиото за иновации на Visa в Израел създава възможности за съвместна работа с местни финтех компании с цел намиране на иновационни решения в разплащанията

ГЛОБАЛЕН БИЗНЕС ТУР ТРИУМФИРА В СОФИЯ С КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА КРИПТОВАЛУТИТЕ

ГЛОБАЛЕН БИЗНЕС ТУР ТРИУМФИРА В СОФИЯ С КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА КРИПТОВАЛУТИТЕ

София ще е домакин на първата по рода си конференция за криптовалути и дигитални финанси в България. The Crypto CONF 2018 ще се състои на 11 май 2018 г., петък, от 09:00 до 17:00 ч. в Интер Експо Център.

Samsung Electronics Air Conditioner Europe започва 2018 г. с първата си търговска конференция в Берлин

Четиридневната конференция бе посветена на стратегическото направление и продуктовите иновации на Samsung

Абонамент за RSS новини