В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Смарт часовникът Huawei Watch 2 пристига в края на юни в България

17 Май 2017г.

  • Pin It

 Две години след премиерата на Huawei Watch в Барселона, наследникът му – Huawei Watch 2, идва на пазара и ще бъде наличен у нас в края на юни месец. Часовникът е наличен в две базови версии: стандартна и класическа. За дизайн феновете има още една специална версия, създадена в сътрудничество с Porsche Design studio, която обаче ще бъде достъпна на други пазари.
Huawei Watch 2 отразява един нов подход в концепцията за „умен“ часовник. Предишната версия беше просто аксесоар към смартфона, който ако не бе наблизо, не би могъл да се ползва заедно с часовника. Сега часовникът работи изцяло автономно в ролята на ежедневен асистент, без да е необходимо наличието на телефон в близост.
При Huawei Watch 2 компанията се възползва от новите технологични решения, които могат да бъдат описано с понятието „Свързване навсякъде“. В часовника има вградена антена, която управлява процесите за пренос на данни. Благодарение на нея смарт часовникът се справя безпроблемно с 4G/3G/2G, GPS, NFS, Wi-fi и Bluetooth технологиите. Списъкът е впечатляващ и да не забравяме, че говорим за часовник, които тежи едва от 40 до 47 грама.
Какво означава тази промяна за потребителя? Смартфонът може да остане вкъщи, като през това време използваме Huawei Watch, дори ако спортуваме. С поставянето на нано сим карта в часовника, той веднага ще се установи връзка с Интернет, дори и да няма достъп до Wifi. При избрани мобилни мрежи, часовникът дори може да е със същия номер като смартфона. Huawei Watch 2 лесно приема и инициира гласови обаждания и изпраща съобщения. Получаваме известия от любимите си приложения и социални мрежи директно на екрана. Благодарение на операционната система Android Wear 2.0 и решенията на технологията за „машинно учене”, ще можем да отговаряме на съобщения гласово, чрез писане на клавиатурата, писане с ръка, както и чрез употребата на автоматично генерирани отговори, базирани на съдържанието, което получаваме.  

 Когато започваме тренировка например, Huawei Watch 2 ще запази нашия маршрут в облака с вградения GPS и Glonass система. Смарт часовникът е готов да анализира няколко дисциплини – от ежедневна разходка през кардио тренировка и тичане на пътека или каране на колело. По-напредналите ще могат да развият професионален тренировъчен график с използването на приложението Huawei Health. По време на тренировката няма нужда да избягваме по-тежки терени и условия, тъй като нашият часовник е водо и прахоустойчив – отговаря на стандарта IP58, а екранът е защитен от свръх устойчивото стъкло Corning Gorilla Glass. Нашият часовник непрестанно наблюдава сърдечния ни ритъм чрез вградения сензор за измерване на сърдечна честота, превръщайки тренировката ни в много по-полезна и приятна чрез стриймване на музика. Можем също да качим музика по свой избор директно в паметта на Watch 2. Часовникът се свързва към удобни безжични слушалки чрез Bluetooth.
Ако сме забравили портфейла си, също не е нужно да се връщаме вкъщи. Huawei Watch 2 поддържа NFS технологията, с която можем да плащаме чрез стандарта Android Pay.
Повечето команди могат да бъдат гласово зададени, тъй като в часовника е интегриран гласов асистент от последно поколение. Google Assistant улеснява ежедневието ни. Дейности като проверка на прогнозата за времето, нагласяване на аларма или записване на бележки, стават много по-бързо и лесно с Huawei Watch 2.
Втората серия смарт часовници на Huawei е с изцяло обновена концепция за интелигентен часовник. Watch 2 вече е автономно устройство. Благодарение на батерията му, която издържа около 2 дни потребление, може успешно да даде допълнителна стойност на нашия смартфон. Носимото устройство е много полезно по време на пътуване, тренировки и ежедневни професионални или лични дейности. Лесният достъп до календар, съобщения и известия, пристигащи директно на китката ни, е много по-бърз, в сравнение с взимането и отключването на телефона.

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

Международният технически панаир с 20% ръст

Международният технически панаир с 20% ръст

Общо с 20% повече са изложбените площи, ангажирани до момента за предстоящия Международен технически панаир в Пловдив.

TELUS International придобива ирландската компания Voxpro

TELUS International придобива ирландската компания Voxpro

Новото глобално партньорство ще подобри предлагането на висококачествено обслужване за клиенти от бързо развиващата технологична индустрия, туристическия сектор, както от сферата на здравеопазването

Карлсберг Груп публикува резултати за първата половина на годината

Значителен ръст на оперативната печалба и паричния поток, по план с ключовите приоритети за цялата 2017

РЕКЛАМНИ МАТЕРИАЛИ ХАРТИЕН ИЛИ ДИГИТАЛЕН КАЛЕНДАР? КОЙ ДА ИЗБЕРЕМ?

РЕКЛАМНИ МАТЕРИАЛИ ХАРТИЕН ИЛИ ДИГИТАЛЕН КАЛЕНДАР? КОЙ ДА ИЗБЕРЕМ?

Дали хартиеният или дигиталният календар е по- разпостранен и предпочитан от масата хора, това е въпрос, чийто отговор варира. На кратко – всичко зависи от предпочитанията на хората.

Samsung с две престижни награди EISA 2017-2018

Samsung обяви, че Европейската асоциация за образ и звук (EISA – European Imaging and Sound Association) е наградила компанията с две престижни отличия в следните две категории: Best Smartphone 2017-2018 и Smart TV 2017-2018.

Абонамент за RSS новини