В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Шуменско пиво организира безплатно лятно кино в Шумен по случай 135-годишния си юбилей

21 Юни 2017г.

  • Pin It

На 22 юни от 18:30 в Градската градина в град Шумен ще се състои официалното откриване на кино фестивала „Класика в жанра“, организиран от Шуменско пиво по повод 135-та годишнина на марката. На събитието ще присъства групата Innerglow, а първите 100 посетители ще получат безплатна бира. Любителите на бирена и филмова класика могат да посещават безплатните прожекции всеки ден до 23 юли. Началният час на прожекциите е 21:00 ч.

„Горди сме, че толкова години радваме любителите на хубавата бира и искаме да отпразнуваме този специален повод като си припомним класиките в българското кино. Програмата на фестивала е изключително разнообразна, като заглавията включват филми като „Баш майсторът“, „Опасен чар“, „Вчера“, „Тримата от запаса“, „Момчето си отива“ и други. Радвам се, че заедно с шуменци и Шуменско ще можем да им се насладим“, сподели Теодор Несторов, бранд мениджър на Шуменско.

По време на фестивала ще се проведе и изложба на известния художник-плакатист и кинодеятел Ростислав Бакалов, роден в Шумен. Той изминава пътя от обикновен кинолюбител и художник-плакатист до директор на киносалон и летописец на седмото изкуство в Шуменския край. Създател е на киноклуба в Шумен, както и на уникалното ръкописно списание „Киновести“ – единственото ръкописно списание за кинокултура, което Ростислав Бакалов собственоръчно списва и рисува – вести, портрети на артисти и техни биографии, киноребуси и информация за прожектираните филми, и кината, в които се представят. Автор е и на документалната книга „Някога на кино в Шумен“.

Колекцията на Бакалов включва близо 3000 плаката, дарени на Историческия музей в Шумен.

Повече от 135 години град Шумен и Шуменско пиво заемат водеща роля в производството на бира в България. Пивоварната в града е основана през далечната 1882 г. от чешкия майстор-пивовар Франтишек Милде и група съмишленици. Майсторът пристига в града през септември 1882 г. и само месец по-късно – 26 октомври 1882 г. - основава акционерното дружество “Българско пивоварно дружество”. Целта му е варене и продажба на пиво на едро и дребно.

Компанията има множество славни моменти в историята си. Между 1900 и 1907 г. Шуменско печели златни медали на изложенията в Париж, Сен-Луис, Лиеж, Милано и Лондон. През 1917 г. Царският двор обявява Шуменско за свой изключителен придворен доставчик и първа официална бира. В периода 1982 - 1986 г. специалното пиво печели пет златни медала и палма от Световната организация по качеството “Монд Селекцион”.

Шуменско е първата бира на борда на БГА Балкан, както и официалната бира на Балкан Турист през 80-те години на миналия век. През 2002 г. пивото става част от Карлсберг Груп. Годината 2016 е знаменателна за Шуменско с връщането на пазара на легендарната Бомбичка, по случай 50 годишната й. Тя печели много добри позиции на пазара и от началото на 2017 г. Шуменско отбелязва 30% ръст в обем спрямо същия период на миналата година, по данни на агенция Nielsen A/S.

###

За Карлсберг България
Продуктовото портфолио на компанията включва разнообразие от първокласни бири – националните Шуменско и Пиринско, международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, чешката Budweiser Budvar, немската пшеничена бира Erdinger и белгийската крафт бира Grimbergen. Карлсберг България предлага на нашия пазар и сайдера Somersby в четири разновидности – ябълка, круша, къпина и боровинка.

За Карлсберг Груп
Карлбсерг Груп е една от водещите пивоварни компании по света, с голямо портфолио от бирени брандове и други напитки. Марките Carlsberg, Baltika и Tuborg са сред най-големите бирени марки на Европа. 42,000 души работят в компанията, а продуктите й се продават на 150 пазара по света. През 2016 година Карлсберг Груп продаде 117 милиона хектолитра бира, което се равнява на 35 милиарда бирени бутилки.


За допълнителни въпроси:
Николина Рускова
AMI Communications за Карлсберг България
02 989 5115 | 0892 256 188
nikolina.ruskova@amic.bg
 

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

MULTIVAC X-line получи международна златна награда FoodTec за 2018

MULTIVAC X-line получи международна златна награда FoodTec за 2018

X-line – новото поколение термоформовъчна опаковъчна машина получи международна златна награда FoodTec за 2018.

София става столица на Балканския бизнес

София става столица на Балканския бизнес

Церемонията Balkan Business Awards 2018 е на 7 март в хотел Best Western Premier

Първите Годишни награди за Employer Branding се връчват утре

Първите Годишни награди за Employer Branding се връчват утре

Кои са най-добрите работодатели у нас и най-успешните HR стратегии, ще стане известно по време на официална церемония по награждаване на 19 януари 2018 г.

Huawei с над 20% ръст на пазара на мобилни устройства през 2017 г.

Huawei с над 20% ръст на пазара на мобилни устройства през 2017 г.

Huawei Consumer Business Group представи бизнес резултатите за смартфон продажбите си през 2017 година в района Централна и Източна Европа, и Скандинавските държави.

Turkish Airlines предлага самолетни билети с отстъпка чрез мобилното си приложение

Turkish Airlines предлага самолетни билети с отстъпка чрез мобилното си приложение

Turkish Airlines, авиокомпанията, която лети до повече страни в света от която и да е друга, предлага 15% намаление за всички вътрешни и международни полети на пътниците, които изтеглят последната версия на мобилното приложениe

Абонамент за RSS новини