В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Samsung Electronics представи бъдещето на Tizen за смарт телевизори

19 Май 2017г.

  • Pin It

Samsung Electronics представи разширената платформа Tizen за смарт елевизори по време на петата годишна конференция за Tizen разработчици (TDC), която се състоя в Сан Франциско. Представители на Samsung дискутираха новите бизнес възможности, които възникват в резултат на платформата за смарт телевизорите на компанията, и споделиха своя опит с бизнеси, които са помогнали за разработването на екосистемата Tizen.

Събитието, което премина под мотото “Ready to Connect! Get Involved!”, се отличи с презентации на лидери в индустрията, технически семинари и демонстрации за разработчици на приложения, дизайнери на платформи, производители на хардуер, софтуерни и хардуерни доставчици.

"Ние оставаме фокусирани върху работата с нашите партньори и разработчици, за да насърчим разширяването на платформата Tizen. Чрез разработването на система, която доставя стойност и нови изживявания на потребителите на смарт телевизори, ние ще продължим да изграждаме по-солидна Tizen екосистема", каза Хайогън Лий, изпълнителен вицепрезидент на Samsung Electronics.

Като част от усилията на компанията да насърчи участието в разработването на платформата Tizen, Samsung обсъди политиките, установени в сътрудничество с партньори и разработчици, относно Voice Touch, Samsung Checkout, спортни/музикални услуги и решения за сигурност, налични за гамата смарт телевизори за 2017 г.

Предимството на най-новата Tizen 3.0 платформа е софтуера, който осигурява нова функционалност благодарение на актуализирания графичен модул и компютърен протокол Wayland. Те гарантират подобрена графика, стабилност, потребителски интерфейс и изживяване със смарт телевизорите на Samsung.

Voice Touch, една от новите възможности за смарт телевизорите, предоставя на собствениците по-интуитивен начин да използват функцията за разпознаване на глас. Когато потребителите кажат на глас заглавието от екрана с ТВ приложения, иконата се активира автоматично. В допълнение, Samsung Checkout е предварително инсталирана разплащателна система на смарт телевизорите на Samsung, която позволява на потребителите лесно да плащат за дигитално съдържание.

Смарт телевизорите на компанията също така предоставят на потребителите достъп до спортни и музикални услуги. Чрез музикалната функция, потребителите лесно могат да научат подробности за музиката от техните любими телевизионни предавания. В партньорство с Glympse, услугата за споделяне на местоположението с членове на семейството ще бъде достъпна и на устройства, работещи с Tizen, като Gear S3.

Смарт телевизорите на Samsung предлагат триетапно решение за сигурност, което обхваща платформата, приложението и хардуера, и предпазва системата от външни атаки. В допълнение, смарт телевизорите предлагат API сигурност на Tizen разработчиците при създаването на разнообразие от услуги, които подлежат на строги изисквания за безопасност.

Samsung планира да направи Tizen.NET публична мрежа за Tizen разработчици до края на 2017г, като от сега те могат да тестват версията на Tizen Smart TV SDK. От обявяването на своето сътрудничество с Microsoft за .NET проекти с отворен код, като .NET Core и Xamarin.Forms, Samsung непрекъснато пуска тестови версии на Tizen.NET SDK, за да помогне на разработчиците да изградят по-мощни приложения.

За повече информация за Tizen платформата за смарт телевизорите на Samsung, моля посетете http://developer.samsung.com/tv

За Samsung Electronics Co. Ltd.
Samsung Electronics Co. Ltd. вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии, преобразявайки света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, фотоапаратите, дигиталните уреди, принтерите, медицинското оборудване, мрежовите системи и полупроводници и LED решенията. За да откриете повече, моля, посетете нашия официален информационен сайт news.samsung.com.

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

Химикотехнологичният и металургичен университет и Българската търговско-промишлена палата подписаха споразумение за сътрудничество

Според сключеното споразумение Химикотехнологичният и металургичен университет ще съдейства на Палатата, като ще предоставя лабораториите си за изследвания на фирми, както и ще увеличава местата за прием в специалности, за които има недостиг на кадри на пазара на труда.

Picmiller и FIABCI обявиха началото на своето глобално партньорство

Picmiller и FIABCI обявиха началото на своето глобално партньорство

Преференциални условия за ползване на онлайн платформата от всички брокери, членове на FIABCI по света - Picmiller, пести време, намалява разходите и увеличава приходите.

Енергийна ефективност в промишлеността - Семинар

На 24 ноември 2017 г. ЧИЕЦ организира семинар, на който ще представи най-интересните резултати от проекта EU-MERCI.

НАД 2 МИЛИОНА ДУШИ СА ПЪТУВАЛИ С WIZZ AIR ОТ И ДО БЪЛГАРИЯ ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА

НАД 2 МИЛИОНА ДУШИ СА ПЪТУВАЛИ С WIZZ AIR ОТ И ДО БЪЛГАРИЯ ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА

НАД 2 МИЛИОНА ДУШИ СА ПЪТУВАЛИ С WIZZ AIR ОТ И ДО БЪЛГАРИЯ ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА. Компанията пуска 4 нови маршрута през 2018 г.

AFI KLM E&M сключи няколко договора за поддръжка и ремонт на авиоизложението в Дубай 2017

AFI KLM E&M сключи няколко договора за поддръжка и ремонт на авиоизложението в Дубай 2017

По време на авиоизложението в Дубай през ноември 2017 г., компанията за поддръжка и ремонт AFI KLM E&M обяви, че са подписани няколко договора за поддръжка и ремонт с компаниите Gulf Air, Kuwait Airways, Air Arabia и Saudia.

Абонамент за RSS новини