В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Расте броят на жените предприемачи

09 Юни 2017г.

  • Pin It

 „Мрежа за Женско Предприемачество“ организира вчера Финансов Бизнес Форум за Жени Предприемачи, чиято програма включи както презентации, така и дискусии с водещи представители във финансовата сфера. На събитието бяха представени множество възможности за всички, търсещи варианти за финансиране на своите идеи, интересуващи се от новостите във финансовата сфера и желаещи да обогатят и надградят своите компетенции. На форума бяха обсъдени теми като банкови инструменти, микрофинансирания, инвестиционен фонд за стартиращи бизнеси, европейски фондове и програми и много др.

 

 
Ива Владимирова, основател на Мрежа за Женско Предприемачество („Дамски клуб Бизнес на Високи Токчета“ и „Клуб на Младите Дами в Бизнеса“ сподели: „Виждам, че все повече жени правят голямата крачка по нелекия път на предприемачеството. Смисълът на днешния форум е да помогнем на дамите да се ориентират в това, което се предлага като възможности – кредити от банките, финансиране на различни проекти, подпомагане с всички видове финансови инструменти, разработени конкретни програми. Те трябва да са запознати и да са в крак с новостите, за да бъдат адекватни в бизнеса си.“

 

 
На събитието д-р Любомир Христов от „Институт на дипломираните финансови консултанти“ разказа за обучителните програми по финансово планиране и консултиране, Боряна Минчева от ИАНМСП (Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия) сподели инициативите в насока интернационализация на българските предприятия.

 

 
„По наши данни 85% от решенията за разпределение на бюджетите в българските компании се взимат от жени, но същото време за момента само около 20% от стартъпите в България са оглавявани от дами. Положителното е, че тенденциите са тези проценти да се увеличават.“ – добави Милен Иванов от The Founders Institute.

 

 
Светослав Пиралков от Райфайзен Банк разказа за обслужването и програми за малкия и среден бизнес от гледна точка на възможностите, които предлагат банките, а Таня Илиева от Евроконсулта сподели начините за финансиране на проекти с Европейски фондове и програми. В събитието взеха участие и Веселин Халачев от Обединени Бизнес Клубове, Борис Цветанов от DS-Concept, който даде допълнителна информация за факторинга у нас, Дилян Димитров от Инвестиционен фонд за стартиращи бизнеси – Eleven Venturе говори за финансирането на проекти с дялови инвестиции и Емилия Трухева от СЕРДИКА - NN Животозастраховане сподели различни решения за повишавене на ефективността на служителите. Краудфъндингът и франчайзингът също бяха част от обсъжданите теми на събитието.

 

 
Всички участници във форума се обединиха около становището, че е необходима постоянна колаборация, обмяна на опит и добри практики между държавните институции, бизнеса и обществото, за да се насърчи участието на дамите в бизнеса и да се подкрепи женското предприемачество.

 

 
За „Мрежа за Женско Предприемачество“


 
Мисията на МЖП е да помогне на бизнес дамите от малкия и среден бизнес да завоюват своето заслужено място в обществото и да направи бизнеса им по-успешен. Целта на МЖП е да стимулира сътрудничеството и партньорството помежду им. Да допринесе за обмяната на опит и добри практики между фирми, управлявани от жени, за разширяване на бизнес контактите и намиране на нови пазари, както и за осигуряване на информация на инициативните дами за стартиране на бизнес, за менторство и за обучение.

  

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

MULTIVAC на Compamed в Дюселдорф (Зала 8a, Щанд H01)

MULTIVAC на Compamed в Дюселдорф (Зала 8a, Щанд H01)

Тенденцията при медицинските продукти към по-голяма индивидуализация и продуктово разнообразие се задълбочава.

Нов самолет Embraer се приземи на Схипхол

Нов самолет Embraer се приземи на Схипхол

Това е още една важна стъпка в програмата на KLM Cityhopper за подновяване на флота. С тази нова машина, общият брой самолети Embraer на KLM стана четиридесет.

SALESFORCE АКАДЕМИЯ ОБУЧИ БИЗНЕСА ПО CRM

SALESFORCE АКАДЕМИЯ ОБУЧИ БИЗНЕСА ПО CRM

Стотици бизнес потребители от цялата страна се включиха в обученията по стратегически продажби и CRM в рамките на Лятната Salesforce CRM академия 2017, организирана от Некст Консулт през юли и август в пет български града.

„Герои в зелено“ на Пощенска банка участват в проект за облагородяване на град Самоков

През вчерашния ден екипът на Пощенска банка в Самоков подкрепи проект на Общината за облагородяване на зона за отдих в старата част на града. Доброволците активно се включиха в засаждането на млади дръвчета явор за празника на град Самоков.

DISCOVERY COMMUNICATIONS И TVR СКЛЮЧИХА СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ

Като допълнителен стратегически ход в осигуряването на уникално отразяване на Олимпийските игри, Discovery Communications обяви дългосрочното си партньорство с TVR, обществената телевизия в Румъния.

Абонамент за RSS новини