В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Расте броят на жените предприемачи

09 Юни 2017г.

  • Pin It

 „Мрежа за Женско Предприемачество“ организира вчера Финансов Бизнес Форум за Жени Предприемачи, чиято програма включи както презентации, така и дискусии с водещи представители във финансовата сфера. На събитието бяха представени множество възможности за всички, търсещи варианти за финансиране на своите идеи, интересуващи се от новостите във финансовата сфера и желаещи да обогатят и надградят своите компетенции. На форума бяха обсъдени теми като банкови инструменти, микрофинансирания, инвестиционен фонд за стартиращи бизнеси, европейски фондове и програми и много др.

 

 
Ива Владимирова, основател на Мрежа за Женско Предприемачество („Дамски клуб Бизнес на Високи Токчета“ и „Клуб на Младите Дами в Бизнеса“ сподели: „Виждам, че все повече жени правят голямата крачка по нелекия път на предприемачеството. Смисълът на днешния форум е да помогнем на дамите да се ориентират в това, което се предлага като възможности – кредити от банките, финансиране на различни проекти, подпомагане с всички видове финансови инструменти, разработени конкретни програми. Те трябва да са запознати и да са в крак с новостите, за да бъдат адекватни в бизнеса си.“

 

 
На събитието д-р Любомир Христов от „Институт на дипломираните финансови консултанти“ разказа за обучителните програми по финансово планиране и консултиране, Боряна Минчева от ИАНМСП (Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия) сподели инициативите в насока интернационализация на българските предприятия.

 

 
„По наши данни 85% от решенията за разпределение на бюджетите в българските компании се взимат от жени, но същото време за момента само около 20% от стартъпите в България са оглавявани от дами. Положителното е, че тенденциите са тези проценти да се увеличават.“ – добави Милен Иванов от The Founders Institute.

 

 
Светослав Пиралков от Райфайзен Банк разказа за обслужването и програми за малкия и среден бизнес от гледна точка на възможностите, които предлагат банките, а Таня Илиева от Евроконсулта сподели начините за финансиране на проекти с Европейски фондове и програми. В събитието взеха участие и Веселин Халачев от Обединени Бизнес Клубове, Борис Цветанов от DS-Concept, който даде допълнителна информация за факторинга у нас, Дилян Димитров от Инвестиционен фонд за стартиращи бизнеси – Eleven Venturе говори за финансирането на проекти с дялови инвестиции и Емилия Трухева от СЕРДИКА - NN Животозастраховане сподели различни решения за повишавене на ефективността на служителите. Краудфъндингът и франчайзингът също бяха част от обсъжданите теми на събитието.

 

 
Всички участници във форума се обединиха около становището, че е необходима постоянна колаборация, обмяна на опит и добри практики между държавните институции, бизнеса и обществото, за да се насърчи участието на дамите в бизнеса и да се подкрепи женското предприемачество.

 

 
За „Мрежа за Женско Предприемачество“


 
Мисията на МЖП е да помогне на бизнес дамите от малкия и среден бизнес да завоюват своето заслужено място в обществото и да направи бизнеса им по-успешен. Целта на МЖП е да стимулира сътрудничеството и партньорството помежду им. Да допринесе за обмяната на опит и добри практики между фирми, управлявани от жени, за разширяване на бизнес контактите и намиране на нови пазари, както и за осигуряване на информация на инициативните дами за стартиране на бизнес, за менторство и за обучение.

  

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

Химикотехнологичният и металургичен университет и Българската търговско-промишлена палата подписаха споразумение за сътрудничество

Според сключеното споразумение Химикотехнологичният и металургичен университет ще съдейства на Палатата, като ще предоставя лабораториите си за изследвания на фирми, както и ще увеличава местата за прием в специалности, за които има недостиг на кадри на пазара на труда.

Picmiller и FIABCI обявиха началото на своето глобално партньорство

Picmiller и FIABCI обявиха началото на своето глобално партньорство

Преференциални условия за ползване на онлайн платформата от всички брокери, членове на FIABCI по света - Picmiller, пести време, намалява разходите и увеличава приходите.

Енергийна ефективност в промишлеността - Семинар

На 24 ноември 2017 г. ЧИЕЦ организира семинар, на който ще представи най-интересните резултати от проекта EU-MERCI.

НАД 2 МИЛИОНА ДУШИ СА ПЪТУВАЛИ С WIZZ AIR ОТ И ДО БЪЛГАРИЯ ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА

НАД 2 МИЛИОНА ДУШИ СА ПЪТУВАЛИ С WIZZ AIR ОТ И ДО БЪЛГАРИЯ ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА

НАД 2 МИЛИОНА ДУШИ СА ПЪТУВАЛИ С WIZZ AIR ОТ И ДО БЪЛГАРИЯ ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА. Компанията пуска 4 нови маршрута през 2018 г.

AFI KLM E&M сключи няколко договора за поддръжка и ремонт на авиоизложението в Дубай 2017

AFI KLM E&M сключи няколко договора за поддръжка и ремонт на авиоизложението в Дубай 2017

По време на авиоизложението в Дубай през ноември 2017 г., компанията за поддръжка и ремонт AFI KLM E&M обяви, че са подписани няколко договора за поддръжка и ремонт с компаниите Gulf Air, Kuwait Airways, Air Arabia и Saudia.

Абонамент за RSS новини