В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Програмата Samsung Tech Institute помага на млади хора по целия свят да достигнат пълния си потенциал

05 Юли 2017г.

  • Pin It

Програмата на Samsung Tech Institute цели да развива уменията на младите хора и да стимулира създаването нови работни места, предлагайки професионално обучение в сферата на информационните технологии. С 231 клона и над 70 000 бенефициенти по света, „институтите“ си партнират с различни университети и местната власт, като всеки от тях е съобразен с конкретните нужди на страната, в която оперира.

Програмите, осъществени на развиващите се пазари, могат да предложат обучение на инженери за обслужване на клиенти, докато „институтите“ в по-развитите страни са предназначени да подкрепят софтуерните специалисти. Младите хора, които са участвали в Samsung Tech Institute не само имат по-добри възможности за работа, но и допринасят за развитието на техните собствени регионални общности.

В следващите редове научете повече за някои от последните инициативи, част от програмата на Samsung Tech Institute, които са реализирани в различни държави по света.

 

България: Иновативна платформа, която носи промяна
Samsung България и фондация „Заслушай се“, организация, която работи за осигуряването на равен достъп на хора с увреден слух в България, си партнират за разработването на иновативно мобилно приложение за трансформиране на говор към текст. Студентите от инициативата Samsung Tech Institute в България участват в менторската програма и имат възможността да работят по проекта с екип от професионални разработчици.

Пилотната фаза на приложението бе представена в края на миналата година, като платформата цели да помогне на близо 8000 ученици с увреден слух да получат равен достъп до образование, демонстрирайки позитивното въздействие, което студентите от Samsung Tech Institute имат върху тяхната общност.

По време на пилотната фаза приложението трансформира говора в текст с помощта на стенографи, като неговата разработка продължава и в момента, за да бъде напълно автоматизирано до края на тази година. В допълнение, нови студенти от програмата Samsung Tech Institute се включват в работата по разширяването на обхвата на платформата през 2017.

Иновативното приложение бе високо оценено от общността и получи три престижни награди – “Социално отговорна кампания“ от Forbes E-volution Awards 2017, 2-ро място в категория „Дебют на годината – кампания за нов продукт или услуга“ на BAPRA Bright Awards 2017 и 2-ро място в категория „CSR проект – бизнес сектор“ на PR Приз 2017.

Гана: Възможности за растеж на жените в индустрията
Samsung Гана, в партньорство с Корейска агенция за международно сътрудничество и Германското общество за международно сътрудничество, стартира програма, която предлага професионално техническо обучение на жените в Гана. Инициативата цели да увеличи броя на жените, работещи като техници за поддръжка на електроника в страната.

Женската инженерна академия, която оперира в четири центъра за професионално обучение в цялата страна, има за цел да подготви и сертифицира 120 жени техници всяка година. Техническите експерти на Samsung също помагат при обучението в съответствие с учебната програма. Участниците в „института“ имат възможност да стажуват в Samsung, а на завършилите се предлага помощ при започване на собствен бизнес.

Гърция: Насърчаване на иновациите в образованието
Samsung Electronics Гърция е стратегически партньор на InnovAthens и играе важна роля при изграждането му като център за иновации, където младите предприемачи и творци могат да изграждат връзки и обменят идеи с ветераните в индустрията, подпомогайки развитието на предприемаческата екосистема в Атина и страната.

Samsung допринася за този проект, като предлага серия от обучения, включително лаборатория за мобилни услуги, за да подготви на младите хора за успешна реализация на пазара на труда.

В допълнение, компанията си партнира с Атинския университет по икономика и бизнес при създаването на мини магистърска програма „Иновации и дизайн при мобилните приложение и услуги“, която цели да подпомогне интереса на студентите, да развие уменията им при създаването на нови услуги и да насърчи предприемачеството в мобилния сектор.

Индия: Възможност за образование за всички
По-рано този месец, Samsung Индия подписа меморандум за разбирателство с Министерството на микро, малките и средни предприятия (MSME) за инициативата MSME-Samsung Technical School, подновявайки партньорството си за съществуващите и новите „технически училища“, които в момента оперират в цялата страна.

Идентифицирайки необходимостта от талантлива работна сила с практическо ноу-хау и релевантен опит в индустрията, тези училища досега са обучили повече от 2 000 младежи. Около 70% от тези студенти намират работа в различни технически области, като 45% от тях работят в сервизните центрове на Samsung.

За да затвърди ангажимента си към правителствената кампания "Бети Бачао, Бети Падао", която е адресирана към намаляващото съотношение между момчетата и момичета, и въпросите, свързани с равнопоставеността между половете, Samsung обяви също и програмата за стипендии MSME-Samsung Technical School Scholarship. В рамките на тази инициатива 1000 жени стипендианти и стажанти с увреждания, които успешно са завършили основния курс, ще получат стипендия за програмата Advanced Repair and Industrial Skills Enhancement 2 на Samsung.

Чрез своята стратегия за глобално гражданство, Samsung цели да допринесе за благото на всички, създавайки споделена стойност използвайки своите технологии и иновации. С разширяването на програмите си за по-добър достъп до образование, Samsung се стреми да помогне на всеки член на глобалната общност да достигне пълния си потенциал и да поеме водеща роля в създаването на фундаментални решения на социалните предизвикателства на днешния и утрешния ден.


За Samsung Electronics Co. Ltd.
Samsung Electronics Co. Ltd. вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии, преобразявайки света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, фотоапаратите, дигиталните уреди, принтерите, медицинското оборудване, мрежовите системи и полупроводници и LED решенията. За да откриете повече, моля, посетете нашия официален информационен сайт news.samsung.com.

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

Международният технически панаир с 20% ръст

Международният технически панаир с 20% ръст

Общо с 20% повече са изложбените площи, ангажирани до момента за предстоящия Международен технически панаир в Пловдив.

TELUS International придобива ирландската компания Voxpro

TELUS International придобива ирландската компания Voxpro

Новото глобално партньорство ще подобри предлагането на висококачествено обслужване за клиенти от бързо развиващата технологична индустрия, туристическия сектор, както от сферата на здравеопазването

Карлсберг Груп публикува резултати за първата половина на годината

Значителен ръст на оперативната печалба и паричния поток, по план с ключовите приоритети за цялата 2017

РЕКЛАМНИ МАТЕРИАЛИ ХАРТИЕН ИЛИ ДИГИТАЛЕН КАЛЕНДАР? КОЙ ДА ИЗБЕРЕМ?

РЕКЛАМНИ МАТЕРИАЛИ ХАРТИЕН ИЛИ ДИГИТАЛЕН КАЛЕНДАР? КОЙ ДА ИЗБЕРЕМ?

Дали хартиеният или дигиталният календар е по- разпостранен и предпочитан от масата хора, това е въпрос, чийто отговор варира. На кратко – всичко зависи от предпочитанията на хората.

Samsung с две престижни награди EISA 2017-2018

Samsung обяви, че Европейската асоциация за образ и звук (EISA – European Imaging and Sound Association) е наградила компанията с две престижни отличия в следните две категории: Best Smartphone 2017-2018 и Smart TV 2017-2018.

Абонамент за RSS новини