В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Позитивните бизнес тенденции в MULTIVAC

18 Май 2017г.

  • Pin It

В световен план броят на служителите в групата на MULTIVAC нараства до 5 065, а оборотът за 2016 год. е нараснал до 952 млн. евро, с 7,1 % ръст в сравнение с предходната година. Немската част на групата достига оборот от 395 млн. евро през 2016 г., а ръстът ѝ спрямо 2015 год. е 7 %.

Инвестиции
“Продължаваме систематизирано да инвестираме в разширение на нашия сервиз и производствен капацитет“, обясни господин Ханс-Йоаким Бьокщегерс. “Най-новите членове на групата са дъщерните дружества в Доминиканската Република, Гватемала, Малайзия, Панама, Тайланд и Узбекистан. Също така построихме нов сервизен и търговски център в Шарлот, САЩ. Общият брой служители на сервизната и търговска мрежа в световен мащаб се увеличи с около 10 %.“
Текущите инвестиции в производствени мощности включват новия логистичен център и офис сграда в централата на групата във Волфертшвенден, Германия, също и новото производство в САЩ, новия завод в България и не на последно място нова производствена зала в Австрия. В допълнение към това MULTIVAC инвестира допълнително в машини и оборудване в съществуващите производства, за да може да се увеличи капацитета им.
На 1 януари 2017 г. бе основана дъщерната компания в Германия MULTIVAC Sales and Service. Тя е отделно дъщерно дружество на MULTIVAC Sepp Haggenmüller SE & Co. KG и се отнася към немската част на групата.

Разширяване на продуктовата гама
Портфолиото на MULTIVAC търпи непрекъснато развитие. Пример за това е тясното сътрудничество с компанията TVI Produktion und Entwicklung GmbH и придобиването на дял от нея през януари 2017 г. TVI предлага множество иновативни решения в сектора на порционирането на месо и друго оборудване за обработката му. MULTIVAC и TVI се допъл-
ват идеално и клиентите в месопреработването получават перфектен сервиз и подкрепа. Като част от техния план за съвместен растеж е инвестициите им в нова сграда в гр. Брюкмюл в Германия, в която ще се помещава производството и администрацията и ще бъде готова до края на тази година.
MULTIVAC финализира и сделката за стратегически алианс с Meyn Food Processing Technology B.V. и Cabinplant A/S. Целта е да се предложи на производителите на храни общо решение за преработка, пълнене, претегляне и опаковане с високо качество, което никога до сега не е било достъпно пазара. Кооперирането се състои от две споразумения: първото е между Meyn, Cabinplant и MULTIVAC с фокус върху преработката на птиче месо, и второто споразумение е между Cabinplant и MULTIVAC за проекти и линии за готови храни, риба и месо.

Продуктови акценти и иновации
Гидо Шпикс презентира също така и някои от многото продуктови иновации, включително трейсийлър G 700 за високо ефективно опаковане на готови храни и полуфабрикати, също така и термоформовъчна опаковъчна линия за производство на порционирани опаковки с индивидуални опаковъчни формати и много възможности за големина на партидите, и не на последно място термоформовъчна машина за опаковане на слайсове. На interpack MULTIVAC презентира и решения за медицинската индустрия като например автоматична опаковъчна машина за спринцовки, която се отличава с висока степен на гъвкавост по отношение на форматите и материалите, с които работи.
Със своята най-нова машина X-line, MULTIVAC е разработил на практика ново поколение термоформовъчни опаковъчни машини, които задават нови стандарти на пазара. Благодарение на пълната дигитализация на машината, на иновативната ѝ система от датчици и взаимодействието с облака на MULTIVAC, X-line предлага максимална надеждност, високо качество на опаковките и по-голяма скорост на пакетиране, а също и процеси, които са още по-лесни и по-надеждни. Новата машина на MULTIVAC наречена home е професионално решение за вакуумиране на храни у дома. Тя разполага с вакуумна помпа, която няма нужда от обслужване и получи наградата за дизайн IF Design Award
за 2017 г. Пазарното представяне на машина home се състоя на изложението interpack; първоначално тя ще е достъпна за клиенти само в Германия чрез онлайн магазин на MULTIVAC.
Перспективи
Въпреки текущите политически предизвикателства и несигурността – например ефектите от терористичните актове върху световната икономика, влиянието на Brexit и движенията в Турция - MULTIVAC гледа оптимистично на бъдещото. “През 2017 г. ние ще преследваме ръст на оборота около 10 % спрямо предходната година,” казва господин Ханс-
Йоаким Бьокщегерс в заключение. “Понастоящем за нас най-добрите пазари са Австралия, Нова Зеландия, Япония, САЩ и Франция.”

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

Пощенска банка е работодател на годината

Пощенска банка получи престижното отличие „Работодател на годината“ от първите годишни награди за Employer branding на b2b Media.

411 Маркетинг с нови инвестиции в IT сектора

SEO Академията на 411 Маркетинг стартира подготовка на 20 стажанти. Курсистите са студенти от Военно-морската академия, Технически университет, Икономически университет и Варненски свободен университет

MULTIVAC X-line получи международна златна награда FoodTec за 2018

MULTIVAC X-line получи международна златна награда FoodTec за 2018

X-line – новото поколение термоформовъчна опаковъчна машина получи международна златна награда FoodTec за 2018.

София става столица на Балканския бизнес

София става столица на Балканския бизнес

Церемонията Balkan Business Awards 2018 е на 7 март в хотел Best Western Premier

Първите Годишни награди за Employer Branding се връчват утре

Първите Годишни награди за Employer Branding се връчват утре

Кои са най-добрите работодатели у нас и най-успешните HR стратегии, ще стане известно по време на официална церемония по награждаване на 19 януари 2018 г.

Абонамент за RSS новини