В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Обмен на международен опит в прилагането на нормите на Европейското право

24 Април 2017г.

  • Pin It

 Първата Конференция на IFA в България ще е на тема „Проектът BEPS и прилагането на Европейското данъчно право в държавите-членки и средства за правна защита съгласно Европейското право“

Месец май наближава, а с него и датите 18 и 19 – дните, в които в София ще се проведе Първата Конференция на Международната данъчна асоциация в страната. Интересът към нея е повече от значителен, местата свършват бързо, а представянето на говорителите разкрива пред интересуващите се какви са тематиките и акценти от тях.

Организатор на събитието е Сдружение ИФА България - официално и единствено подразделение на Международната данъчна асоциация, акредитирано на конгреса на ИФА в Мумбай, Индия, през 2014 г. Към днешният ден сдружението вече наброява повече от 50 корпоративни и индивидуални членове, сред които преподаватели, съдии, одитори и счетоводители (от одиторски и счетоводни кантори), данъчни консултанти, адвокати и адвокатски кантори. Клонът на IFA в страната е професионална и академична организация, която не е обвързана с конкретен бранш, като основен обединяващ фактор на всички членове е основната цел на организацията, а именно - развитието на данъчното право и неговото прилагане.

„В своята политика ИФА България се ръководи и действа като продължител и „проводник“ на местно равнище на основните цели и мисия на IFA - проучването и развитието на международното и сравнителното право по отношение на публичните финанси и данъчното облагане. ИФА България е професионална и академична организация, която не е обвързана с конкретен бранш. Обединяващ фактор на всички членове е основната цел на организацията, а именно: развитието на данъчното право и неговото прилагане“, споделя адв. Валентин Савов, председател на ИФА България. Именно затова и една от темите на Конференцията е прилагането на Европейското право и средствата за правна защита, която ще бъде обсъждана през втория ден на събитието.

Програмата ще започне с лекция на представител на Европейската комисия, който ще разкаже най-актуалното по отношение развитието на сферата на средствата за правна защита и прилагане нормите на Европейското право. Според предварителния график ще последва и лекция за ситуацията в България, а лектори ще бъдат действащ съдия от Върховния административен съд, преподаватели от Софийски университет, както и адвокати и специалисти с практически знания в тази област.

Партньор и домакин на международната конференция е ЮФ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Партньорството е част от отбелязването на 125-тата годишнина на Юридическия Факултет. То е възможност за популяризиране сред международната юридическа общност на научните достижения на най-стария юридически факултет в България, споделя проф. д-р Сашо Пенов - декан на факултета и ръководител на катедрата по Административноправни науки.

За да може присъстващите да обменят опит и да придобият впечатления от развитието на проекта в другите държави – членки на ЕС, ще бъдат разгледани законодателни и практически решения в Белгия, Германия, Унгария и Румъния. Лектори ще бъдат специалисти от конкретните държави, които ще могат най-адекватно и изчерпателно да дадат информация по дискутираните въпроси.

Местата в зала 272 на Софийски университет Св. Климент Охридски са ограничени, а датата наближава. Можете да запазите своето място за най-очакваното събитие в правния свят за годината, като се регистрирате през официалния сайт сайта на събитието.

 

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

НЕЗАВИСИМОСТТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ КУПИ НА КИЛОГРАМ ОТ МАГАЗИНА

НЕЗАВИСИМОСТТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ КУПИ НА КИЛОГРАМ ОТ МАГАЗИНА

Приветствие на инж.Ваня Тучева, Председател на УС на сдружение АСОЦИАЦИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ИНФОРМАЦИОННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ ОТ ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ В БЪЛГАРИЯ по случай националният празник 22 Септември.

България на световната карта на луксозни имоти

България на световната карта на луксозни имоти

Най-голямата платформа за луксозни имоти в света Luxury Portfolio избра България, за да представи за първи път в света тазгодишния Global Luxury Report.

WIZZ AIR ВЪВЕЖДА НОВА УЕБ УСЛУГА – СЪВЕТНИК ЗА ПЪТЕШЕСТВИЯ TRIP PLANNER

WIZZ AIR ВЪВЕЖДА НОВА УЕБ УСЛУГА – СЪВЕТНИК ЗА ПЪТЕШЕСТВИЯ TRIP PLANNER

Пътниците ще открият нови идеи за уникални и вълнуващи дестинации от мрежата авиокомпанията - Wizz Air.

WIZZ AIR ДОБАВЯ НОВА СЛЪНЧЕВА ДЕСТИНАЦИЯ КЪМ ПОЛЕТИТЕ СИ ОТ СОФИЯ

WIZZ AIR ДОБАВЯ НОВА СЛЪНЧЕВА ДЕСТИНАЦИЯ КЪМ ПОЛЕТИТЕ СИ ОТ СОФИЯ. От март месец компанията ще стартира най-новия си маршрут: София – Малага

Детският часовник MyKi проби в Дания, Латвия и Южна Африка

Детският часовник MyKi проби в Дания, Латвия и Южна Африка

Броят на продадените часовници, които са разработка на българската компания Алтерко Роботикс, вече надхвърля 100 000

Абонамент за RSS новини