В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Карлсберг България открива пречиствателна станция в завода на „Пиринско“ в Благоевград

11 Май 2017г.

  • Pin It

Пивоварната на "Пиринско" в Благоевград вече работи с най-модерната и иновативна технология в пречистването на отпадните води от производството, която съвременните европейски пивоварни прилагат.

Иновацията е анаеробен биологичен реактор, известен като BIPAQ IC реактор за вътрешно пречистване на водите. Анаеробният реактор осигурява биологично третиране на 100% от отпадните води на завода и неговият капацитет е 1500 м3 вода дневно. Това е част от дългосрочните инвестиции на Карлсберг България, които имат за цел да сведат замърсяването от производствения процес до минимум.

„В процеса на проектиране на пречиствателната станция ние предвидихме пречистване на 100% от отпадните води на пивоварната, като в същото време оптимизираме употребата на природни ресурси. Това бе нашето основание да използваме биогаз при загряването на отпадната вода, който е де-факто продукт от процеса на пречистване. По този начин осигуряваме една независима система, която може да намали използването на естествените природни ресурси, какъвто е природният газ“, сподели Иванка Перич, Производствен директор на компанията.

„Това е нашето най-модерно съоръжение и направените инвестиции от 5 млн. лева са продължение на дългосрочните ни планове непрекъснато да се подобряваме - в отговор на високите очаквания на нашите клиенти и потребители. Откриването на пречиствателната станция в Благоевград е от съществено значение за бизнеса ни, както и в желанието ни да сме отговорен корпоративен гражданин сред местната общност. Ние ще продължим с подобни инвестиционни намерения и в другата ни пивоварна - в град Шумен. Вече започнахме подготовка на проекта за пречиствателна станция за отпадни води в завода на „Шуменско“ и плановете ни са тя да влезе в експлоатация през 2019 година“, допълни Деян Беко, Управляващ директор на „Карлсберг България“.

На събитието по официалното откриване на пречиствателната станция присъстваха областният управител Бисер Михайлов и заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности, Христина Шопова, и заместник-кметът по строителство и сигурност инж. Янко Янков.

„Поздравявам инвеститорите от името на кмета Атанас Камбитов. Това модерно съоръжение е доказателство, че „Карлсбер" следва „Зелена линия" в своето производство. Ползите са много от експлоатацията на пречиствателната станция. Дано това е пример и за другите фирми в региона да инвестират в екология", каза зам.-кметът Янков.

Карлсберг България и „Пиринско“ имат традиции в грижата за естествената природна среда в града и региона. С подкрепата на „Пиринско“ са реализирани няколко проекта в Национален Парк Пирин и Национален парк Рила, благодарение на които са поставени нови указателни табели и знаци, подновени са кътовете за отдих на територията на парковете.

Инициативата на „Пиринско“ „Реновирай градинката в квартала“ бе много успешна през изминалата година и през 2017 тя продължава с грижа за освежаване и подобряване на публичните градинки и междублоковите пространства в Благоевград.

„Пиринско“ е бирена марка номер едно на България през изминалата една година. За първото тримесечие на 2017 година тя постигна 17,2% пазарен дял в обем от общия бирен пазар в страната – по данни на агенция A/S Nielsen. В същото време, „Карлсберг България“ е най-бързо развиващата се бирена компания у нас. Данните на агенцията показват, че „Карлсберг България“ е единственият бирен производител с ръст на пазарния дял за първите три месеца на настоящата година, при свиващ се общ бирен пазар.

За Карлсберг България
Продуктовото портфолио на компанията включва разнообразие от първокласни бири – националните Шуменско и Пиринско, международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, чешката Budweiser Budvar, немската пшеничена бира Erdinger и белгийската крафт бира Grimbergen. Карлсберг България предлага на нашия пазар и сайдера Somersby в пет разновидности – ябълка, круша, къпина, боровинка и мътен сайдер с частици плод Somersby Apple Blend.

За Карлсберг България
Продуктовото портфолио на компанията включва разнообразие от първокласни бири – националните Шуменско и Пиринско, международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, чешката Budweiser Budvar, немската пшеничена бира Erdinger и белгийското абатско пиво Grimbergen. Компанията предлага и сайдер Somersby, лидер в своята категория у нас през последните 5 години.

За допълнителни въпроси:
Драгомир Гюров
AMI Communications за Карлсберг България
02 989 5115 | 0886 634 580
 

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

MULTIVAC X-line получи международна златна награда FoodTec за 2018

MULTIVAC X-line получи международна златна награда FoodTec за 2018

X-line – новото поколение термоформовъчна опаковъчна машина получи международна златна награда FoodTec за 2018.

София става столица на Балканския бизнес

София става столица на Балканския бизнес

Церемонията Balkan Business Awards 2018 е на 7 март в хотел Best Western Premier

Първите Годишни награди за Employer Branding се връчват утре

Първите Годишни награди за Employer Branding се връчват утре

Кои са най-добрите работодатели у нас и най-успешните HR стратегии, ще стане известно по време на официална церемония по награждаване на 19 януари 2018 г.

Huawei с над 20% ръст на пазара на мобилни устройства през 2017 г.

Huawei с над 20% ръст на пазара на мобилни устройства през 2017 г.

Huawei Consumer Business Group представи бизнес резултатите за смартфон продажбите си през 2017 година в района Централна и Източна Европа, и Скандинавските държави.

Turkish Airlines предлага самолетни билети с отстъпка чрез мобилното си приложение

Turkish Airlines предлага самолетни билети с отстъпка чрез мобилното си приложение

Turkish Airlines, авиокомпанията, която лети до повече страни в света от която и да е друга, предлага 15% намаление за всички вътрешни и международни полети на пътниците, които изтеглят последната версия на мобилното приложениe

Абонамент за RSS новини