В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

ИЗЯВЛЕНИЕ

17 Юли 2017г.

  • Pin It

Във връзка с рекламното събитие "Отхвърлени" на холдинга на лицето Васил Мирчев на 14 юли в ПЛОВДИВ, заявявам, че направените снимки са без мое съгласие и

ЗАБРАНЯВАМ МОИ СНИМКИ И ИМЕТО МИ,

ДА БЪДАТ ПУБЛИКУВАНИ И ИЗПОЛЗВАНИ в рекламни проекти на Трансимпорт ООД, Авенди ООД, ВМ Контролс ЕООД и другите фирми във холдинга ви, лицето Стелла Илиева,лицето Петър Йорданов и обслужващата холдинга ви рекламна агенция.

ИЗПОЛЗВАНЕТО НА МОИ СНИМКИ И ИМЕТО МИ, ангажира вашата НАКАЗАТЕЛНА И ДРУГА ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ.

Освен това съдебната практика категорично е възприела, че когато се публикуват снимки и имена в рекламни проекти, те трябва изрично да са разрешили това.

Това задължение произтича от правилата, заложени в Конвенцията за защита правата на чвека и основните свободи, където в чл.10 е отразено, че всеки има право свободно да изразява мнение и да разпространява информация(т.1), а в т.2 на сочения текст изрично е предвидена възможност законът да ограничи правото от т.1 с оглед необходимостта в едно демократично общество да се защити частната собственост, неприкосновеността й и правата на другите.

Нормата не дава право да се публикуват лица и имената им без тяхното изрично съгласие и да се извлича материална и други изгоди от това, нито да се засяга достойнството на други лица.

Безспорно пред правото на свободно изразяване и разпространение на информация, следва да се даде приоритет на правото на защита неприкосновеността на частната собственост и закрила срещу накърняването на доброто име на личността в обществото.

В съответствие с цитираната норма за Трансимпорт, Авенди, ВМ Контрол и другите фирми от холдинга на лицето Васил Мирчев е биило налице задължението да информира участниците, че това е рекламно събитие на хилдинга и да поиска писменото им разрешение да бъдат снимани и снимките и имената им публикувани в рекламни проекти и използвани от холдинга.

Няма данни такова разрешение да е получено от лицето Стелла Илиева, лицето Петър Йорданов, рекламната агенция на холдинга или холдинга, съгласно установената практика в рекламата и фактическите правила в бранша, които са в съответствие и с нормите на раздела за неприкосновеността на частната собственост в Конституцията на Република България, установяващи изискванията и ограниченията при ползването на имущество чужда собственост.

При отсъствие на писмено разрешение, публикуването на снимки и име и излзането им от фирми от холдинга на лицето Васил Мирчев, лицето Стелла Илиева, лицето Петър Йорданов и рекламната им агенция, ангажира отговорността на холдинга.

При тези обстоятелства, НАСТОЯВАМ ЗА НЕЗАБАВНО ПУБЛИЧНО ИЗВИНЕНИЕ от страна на лицето Стелла Илиева,лицето Петър Йорданов и холдинга на лицето Васил Мирчев и рекламната му агенция, както и направените фотографии на рекламното събитие на 14 юли в Пловдив да не бъдат публикувани и използвани без моето съгласие.

В противен случай ще се обърна към български съд, за да получа обезщетение за претърпените имуществени и други вреди, както и към Комисията за защита на личните данни, Комисията по дискриминацията, Комисията по професионална етика, Национален съвет за саморегулация.

инж.Ваня Тучева

Председател на УС&Основател АИИТЗПБ

СЕО&ОСНОВАТЕЛ it-farmer.bg

 

 

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

НЕЗАВИСИМОСТТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ КУПИ НА КИЛОГРАМ ОТ МАГАЗИНА

НЕЗАВИСИМОСТТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ КУПИ НА КИЛОГРАМ ОТ МАГАЗИНА

Приветствие на инж.Ваня Тучева, Председател на УС на сдружение АСОЦИАЦИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ИНФОРМАЦИОННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ ОТ ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ В БЪЛГАРИЯ по случай националният празник 22 Септември.

България на световната карта на луксозни имоти

България на световната карта на луксозни имоти

Най-голямата платформа за луксозни имоти в света Luxury Portfolio избра България, за да представи за първи път в света тазгодишния Global Luxury Report.

WIZZ AIR ВЪВЕЖДА НОВА УЕБ УСЛУГА – СЪВЕТНИК ЗА ПЪТЕШЕСТВИЯ TRIP PLANNER

WIZZ AIR ВЪВЕЖДА НОВА УЕБ УСЛУГА – СЪВЕТНИК ЗА ПЪТЕШЕСТВИЯ TRIP PLANNER

Пътниците ще открият нови идеи за уникални и вълнуващи дестинации от мрежата авиокомпанията - Wizz Air.

WIZZ AIR ДОБАВЯ НОВА СЛЪНЧЕВА ДЕСТИНАЦИЯ КЪМ ПОЛЕТИТЕ СИ ОТ СОФИЯ

WIZZ AIR ДОБАВЯ НОВА СЛЪНЧЕВА ДЕСТИНАЦИЯ КЪМ ПОЛЕТИТЕ СИ ОТ СОФИЯ. От март месец компанията ще стартира най-новия си маршрут: София – Малага

Детският часовник MyKi проби в Дания, Латвия и Южна Африка

Детският часовник MyKi проби в Дания, Латвия и Южна Африка

Броят на продадените часовници, които са разработка на българската компания Алтерко Роботикс, вече надхвърля 100 000

Абонамент за RSS новини