В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Хотелска верига Orbis регистрира ръст на печалбата във всички източноевропейски страни

03 Май 2017г.

  • Pin It

Най-голямата хотелска верига в Източна Европа Orbis Hotel Group отчита 4,4 милиона евро ръст на печалбата през първото тримесечие на 2017 г. В хотелиерския бизнес този период е традиционно нисък, но резултатите на групата са силно обнадеждаващи. 9,5% ръст е регистриран при приход от стая спрямо същото тримесечие на миналата година, а процентът на заетост се е повишил с 3,5 процентни пункта.

 

„В първите месеци на 2017 г. запaзваме тенденцията за стабилно представяне от предходните години. Благодарение на усилията и пълната отдаденост на екипите ни в целия регион ние продължаваме да регистрираме устойчив растеж“ – коментира Жил Клавие, президент и главен изпълнителен директор на Orbis S.A.
Финансово представяне
Успешната стратегия на Orbis за управление на приходите и продължаващата благоприятна макроикономическа среда в целия регион са основните фактори компанията да постигне ръст на оперативните съотношения:
• 9,5% ръст на прихода от стая спрямо миналата година, повлиян и от увеличение на средната цена на стая (ARR +3,0%);
• ръст при процента на заетост (OR +3,5 процентни пункта).
През първото тримесечие на 2017 г. оборотът на Orbis се увеличава с 4,4 милиона евро (+7,6%) до 62,0 милиона евро. По-високите приходи заедно с мониторинга на разходите доведоха до 10,7% ръст на приходите преди лихви, данъци, обезценка, амортизация и наеми в сравнение със съответния период на миналата година, въпреки огромния натиск върху заплатите. Приходите преди лихви, данъци, обезценка и амортизация на групата през първото тримесечие на 2017 г. възлизат на 8,9 млн. евро, което представлява ръст от 43,6% спрямо предходната година, положително повлиян от сделките за обратно изкупуване на хотели. „Ние сме много доволни от представянето през първото тримесечие на 2017 г., но трябва да имаме предвид, че този период е традиционно нисък сезон в бизнеса с хотелиерски услуги“, коментират от Orbis.

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

MULTIVAC X-line получи международна златна награда FoodTec за 2018

MULTIVAC X-line получи международна златна награда FoodTec за 2018

X-line – новото поколение термоформовъчна опаковъчна машина получи международна златна награда FoodTec за 2018.

София става столица на Балканския бизнес

София става столица на Балканския бизнес

Церемонията Balkan Business Awards 2018 е на 7 март в хотел Best Western Premier

Първите Годишни награди за Employer Branding се връчват утре

Първите Годишни награди за Employer Branding се връчват утре

Кои са най-добрите работодатели у нас и най-успешните HR стратегии, ще стане известно по време на официална церемония по награждаване на 19 януари 2018 г.

Huawei с над 20% ръст на пазара на мобилни устройства през 2017 г.

Huawei с над 20% ръст на пазара на мобилни устройства през 2017 г.

Huawei Consumer Business Group представи бизнес резултатите за смартфон продажбите си през 2017 година в района Централна и Източна Европа, и Скандинавските държави.

Turkish Airlines предлага самолетни билети с отстъпка чрез мобилното си приложение

Turkish Airlines предлага самолетни билети с отстъпка чрез мобилното си приложение

Turkish Airlines, авиокомпанията, която лети до повече страни в света от която и да е друга, предлага 15% намаление за всички вътрешни и международни полети на пътниците, които изтеглят последната версия на мобилното приложениe

Абонамент за RSS новини