В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Хотелска верига Orbis регистрира ръст на печалбата във всички източноевропейски страни

03 Май 2017г.

  • Pin It

Най-голямата хотелска верига в Източна Европа Orbis Hotel Group отчита 4,4 милиона евро ръст на печалбата през първото тримесечие на 2017 г. В хотелиерския бизнес този период е традиционно нисък, но резултатите на групата са силно обнадеждаващи. 9,5% ръст е регистриран при приход от стая спрямо същото тримесечие на миналата година, а процентът на заетост се е повишил с 3,5 процентни пункта.

 

„В първите месеци на 2017 г. запaзваме тенденцията за стабилно представяне от предходните години. Благодарение на усилията и пълната отдаденост на екипите ни в целия регион ние продължаваме да регистрираме устойчив растеж“ – коментира Жил Клавие, президент и главен изпълнителен директор на Orbis S.A.
Финансово представяне
Успешната стратегия на Orbis за управление на приходите и продължаващата благоприятна макроикономическа среда в целия регион са основните фактори компанията да постигне ръст на оперативните съотношения:
• 9,5% ръст на прихода от стая спрямо миналата година, повлиян и от увеличение на средната цена на стая (ARR +3,0%);
• ръст при процента на заетост (OR +3,5 процентни пункта).
През първото тримесечие на 2017 г. оборотът на Orbis се увеличава с 4,4 милиона евро (+7,6%) до 62,0 милиона евро. По-високите приходи заедно с мониторинга на разходите доведоха до 10,7% ръст на приходите преди лихви, данъци, обезценка, амортизация и наеми в сравнение със съответния период на миналата година, въпреки огромния натиск върху заплатите. Приходите преди лихви, данъци, обезценка и амортизация на групата през първото тримесечие на 2017 г. възлизат на 8,9 млн. евро, което представлява ръст от 43,6% спрямо предходната година, положително повлиян от сделките за обратно изкупуване на хотели. „Ние сме много доволни от представянето през първото тримесечие на 2017 г., но трябва да имаме предвид, че този период е традиционно нисък сезон в бизнеса с хотелиерски услуги“, коментират от Orbis.

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

НЕЗАВИСИМОСТТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ КУПИ НА КИЛОГРАМ ОТ МАГАЗИНА

НЕЗАВИСИМОСТТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ КУПИ НА КИЛОГРАМ ОТ МАГАЗИНА

Приветствие на инж.Ваня Тучева, Председател на УС на сдружение АСОЦИАЦИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ИНФОРМАЦИОННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ ОТ ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ В БЪЛГАРИЯ по случай националният празник 22 Септември.

България на световната карта на луксозни имоти

България на световната карта на луксозни имоти

Най-голямата платформа за луксозни имоти в света Luxury Portfolio избра България, за да представи за първи път в света тазгодишния Global Luxury Report.

WIZZ AIR ВЪВЕЖДА НОВА УЕБ УСЛУГА – СЪВЕТНИК ЗА ПЪТЕШЕСТВИЯ TRIP PLANNER

WIZZ AIR ВЪВЕЖДА НОВА УЕБ УСЛУГА – СЪВЕТНИК ЗА ПЪТЕШЕСТВИЯ TRIP PLANNER

Пътниците ще открият нови идеи за уникални и вълнуващи дестинации от мрежата авиокомпанията - Wizz Air.

WIZZ AIR ДОБАВЯ НОВА СЛЪНЧЕВА ДЕСТИНАЦИЯ КЪМ ПОЛЕТИТЕ СИ ОТ СОФИЯ

WIZZ AIR ДОБАВЯ НОВА СЛЪНЧЕВА ДЕСТИНАЦИЯ КЪМ ПОЛЕТИТЕ СИ ОТ СОФИЯ. От март месец компанията ще стартира най-новия си маршрут: София – Малага

Детският часовник MyKi проби в Дания, Латвия и Южна Африка

Детският часовник MyKi проби в Дания, Латвия и Южна Африка

Броят на продадените часовници, които са разработка на българската компания Алтерко Роботикс, вече надхвърля 100 000

Абонамент за RSS новини