В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Грамажът при тениските и дали е определящ за качеството

21 Юни 2017г.

  • Pin It


Ако сте в бранша на производство на рекламни материали и в частност текстилни артикули – тениски, блузи с къс ръкав и яка, шапки, промоционални торби и пр., със сигурност сте срещали обозначенията с тегло на квадратен метър за различни артикули. Но какво точно стои зад обозначенията – 150/180/195 и т.н. гр. / кв. м.?

Когато говорим за грамаж на квадратен метър при промоционални текстилни материали, най-общо измерваме определено количество плат за дадена мерна единица пространство – за територията на Европа най-често кв. м.

 

 
Може би след горното разяснение, съвсем логично си задавате въпроса какво тегло гарантира покупката на качествена тениска? Отговорът на този въпрос е малко по-сложен и се определя от няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на тениски за персонализиране. В повечето случаи, ако искате да получите продукт, изработен от дебел и много плътен плат, най-виското ниво на промоционални тениски е обозначено с грамаж между 180 и 200 гр. / кв. м. Но ако целта ви е да направите забавна лятна тениска или голям брой тениски за спортно, музикално или друго масово посещаване събитие, 150 гр. / кв. м. ще ви бъдат напълно достатъчни.


Ако избера тениска с по-висок грамаж, това задължително ли означава, че ще получа качествен артикул?


  Отново, отговорът на този въпрос зависи изцяло от това какво очаквате от вашия промоционален продукт. Ако носите тениската ежедневно, тогава отговорът със сигурност е да, по-тежката и плътна материя ще издържи по-дълго на третиране с перилни препарати и излагане на други фактори при носене: разтягане, мокрене, излагане на различни температури, вятър и пр. Въпреки това ако смятате да облечете тениската един-два пъти, продукт с по-ниска плътност също ще ви бъде достатъчен. Имайте предвид, че е напълно възможно две рекламни тениски с еднакъв грамаж, да бъдат с различно качество! Причината за това е основно качеството на използваните материали, но също така и процеса на обработване при производство на самия артикул. За сравнение, можете да направите паралел между продуктите Keya MC 150, WCS 150 и продуктите на TH Clothes Sofia и Luanda.

      

 
Когато стане въпрос за качество, разполагме с много термини, но как всъщност можем да определим дали купуваме качествен продукт или не? Ако вземем например цената, тениска с известен бранд може да е отпечатана върху артикул 150 гр. / кв. м., но цената да е 10 пъти по-висока от промоционална тениска с грамаж 190 гр. Но дали в случая не си плащате за това, че артикулът е продаван от полулярен и разпознаваем, модерен бранд?

Според нас, тук отговорът е да.
Повечето хора разглеждат по-високия грамаж на рекламните тениски като свидетелство за по-високо качество. Грамажът отразява ли се върху цената на продуктите? Със сигурност. По-високият грамаж означава, че за производството на тениските е използвано по-голямо количество суров материал.

Как мога да се ориентирам в случай, че текстилните артикули, които гледам нямат информация за грамажа?

  В повечето случаи няма причина да не получите достъп до информация с грамажа на текстилните продукти, особено щом стане въпрос за промоционални тениски или блузи с къс ръкав. Възможните варианти са или продавачът да не разполага с тази информация или да се опитва да я скрие от вас.
Ако разглеждате тениска, за която не е предоставена информация с теглото на артикула, попитайте продавача. Ако отговорът е, че не разполагат с подобна информация или ако изобщо не получите отговор, това е повод за съмнение.
Надяваме се, че с тази статия сме дали отговор на някои от въпросите, които касаят грамажа на текстилни продукти и какво означава числото Х гр. / кв. м.

 

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

MULTIVAC X-line получи международна златна награда FoodTec за 2018

MULTIVAC X-line получи международна златна награда FoodTec за 2018

X-line – новото поколение термоформовъчна опаковъчна машина получи международна златна награда FoodTec за 2018.

София става столица на Балканския бизнес

София става столица на Балканския бизнес

Церемонията Balkan Business Awards 2018 е на 7 март в хотел Best Western Premier

Първите Годишни награди за Employer Branding се връчват утре

Първите Годишни награди за Employer Branding се връчват утре

Кои са най-добрите работодатели у нас и най-успешните HR стратегии, ще стане известно по време на официална церемония по награждаване на 19 януари 2018 г.

Huawei с над 20% ръст на пазара на мобилни устройства през 2017 г.

Huawei с над 20% ръст на пазара на мобилни устройства през 2017 г.

Huawei Consumer Business Group представи бизнес резултатите за смартфон продажбите си през 2017 година в района Централна и Източна Европа, и Скандинавските държави.

Turkish Airlines предлага самолетни билети с отстъпка чрез мобилното си приложение

Turkish Airlines предлага самолетни билети с отстъпка чрез мобилното си приложение

Turkish Airlines, авиокомпанията, която лети до повече страни в света от която и да е друга, предлага 15% намаление за всички вътрешни и международни полети на пътниците, които изтеглят последната версия на мобилното приложениe

Абонамент за RSS новини