В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

ФИЛИП МОРИС ИНТЕРНЕШЪНЪЛ СТРОИ ФАБРИКА ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА БЕЗДИМНИ ИЗДЕЛИЯ В ГЕРМАНИЯ

20 Юни 2017г.

  • Pin It

Филип Морис Интернешънъл Инк. (ФМИ) (NYSE/Euronext Paris: PM) обяви плановете си за инвестиция в размер на 320 млн. долара в нова високо-технологична фабрика в Дрезден, Германия, в която ще се произвеждат иновативните бездимни продукти HEETs - тютюневите стикове, които се ползват с IQOS /устройството за нагряване на тютюн/.

Строителството на съоръжението с площ 80 000 кв. м. се планира да започне до края на 2017 г. Пускането в експлоатация е планирано за началото на 2019 г. Във фабриката се очаква да работят около 500 души.

IQOS и HEETs се предлагат на пълнолетните пушачи в Германия от юни 2016 г., като в началото бяха пуснати за продажба пилотно в Мюнхен, Франкфурт и Берлин. В момента новите продукти се продават в основни градове на повече от 25 пазари в света. В своя коментар при обявяването Андре Каланцопулос, Главен изпълнителен директор на ФМИ, каза:

„Тази инвестиция представлява още една стъпка към едно бъдеще, в което бездимните изделия ще заменят цигарите. Над 2 милиона души вече са се отказали от цигарите и са преминали към IQOS, и ние сме убедени, че това е само началото. Поели сме твърд ангажимент да отговорим на търсенето на потенциално по-малко вредни алтернативи на цигарите.“

Фредерик де Вилде, Президент на ФМИ за Регион „Европейски съюз“, добави:

„Успешният старт на IQOS в Германия и резултатите на продукта в други европейски страни ни дават повод за оптимизъм. Европа се превърна в център на инвестициите в изследователска и развойна дейност на ФМИ за разработване на по-добри алтернативи на цигарите.“

Германия става част от увеличаващия се списък от държави, в които ФМИ произвежда тютюневи стикове за IQOS, сред които са Италия и Швейцария. Освен това ФМИ наскоро обяви преустройство на цигарената си фабрика в Гърция. До края на 2018 г. ФМИ планира да достигне общ производствен капацитет за хийт стикове HEETs от близо 100 милиарда къса.

От 2008 г. във ФМИ работят над 400 учени и експерти и са инвестирани над 3 милиарда долара в изследователска и развойна дейност за извършването на научни изследвания на бездимните продукти. Компанията предоставя своите научни методологии и констатации за независима оценка от трети страни и е публикувала своите изследвания в над 200 статии и книги от 2011 г. до сега. Резултатите от научните изследвания, проведени от ФМИ, сочат, че IQOS може да намали риска от вредно въздействие в сравнение с пушенето, и е по-добър избор за онези, които така или иначе биха продължили да пушат.

 

 

***
Филип Морис Интернешънъл Инк. (ФМИ) е водеща международна тютюнева компания, като шест нейни марки са сред първите 15 международни марки и продукти, продавани в повече от 180 държави. Освен с производство и продажба на цигари, сред които и Marlboro - марка цигари номер едно в света, както и други тютюневи изделия, ФМИ разработва и предлага на пазара продукти с намален риск за здравето. Това е термин се отнася до продукти, които по-скоро имат потенциал за намалено вредно въздействие върху пушачите, които избират да употребяват такива продукти в сравнение с продължителното пушене. На базата на своите мултидисциплинарни способности при разработването на нови продукти, на високотехнологично оборудване и водещи научни постижения, ФМИ цели да предлага асортимент от продукти с намален риск, който отговаря на широк спектър от предпочитания на пълнолетните пушачи и на строгите нормативни изисквания. За повече информация: www.pmi.com и www.pmiscience.com.

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

НЕЗАВИСИМОСТТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ КУПИ НА КИЛОГРАМ ОТ МАГАЗИНА

НЕЗАВИСИМОСТТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ КУПИ НА КИЛОГРАМ ОТ МАГАЗИНА

Приветствие на инж.Ваня Тучева, Председател на УС на сдружение АСОЦИАЦИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ИНФОРМАЦИОННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ ОТ ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ В БЪЛГАРИЯ по случай националният празник 22 Септември.

България на световната карта на луксозни имоти

България на световната карта на луксозни имоти

Най-голямата платформа за луксозни имоти в света Luxury Portfolio избра България, за да представи за първи път в света тазгодишния Global Luxury Report.

WIZZ AIR ВЪВЕЖДА НОВА УЕБ УСЛУГА – СЪВЕТНИК ЗА ПЪТЕШЕСТВИЯ TRIP PLANNER

WIZZ AIR ВЪВЕЖДА НОВА УЕБ УСЛУГА – СЪВЕТНИК ЗА ПЪТЕШЕСТВИЯ TRIP PLANNER

Пътниците ще открият нови идеи за уникални и вълнуващи дестинации от мрежата авиокомпанията - Wizz Air.

WIZZ AIR ДОБАВЯ НОВА СЛЪНЧЕВА ДЕСТИНАЦИЯ КЪМ ПОЛЕТИТЕ СИ ОТ СОФИЯ

WIZZ AIR ДОБАВЯ НОВА СЛЪНЧЕВА ДЕСТИНАЦИЯ КЪМ ПОЛЕТИТЕ СИ ОТ СОФИЯ. От март месец компанията ще стартира най-новия си маршрут: София – Малага

Детският часовник MyKi проби в Дания, Латвия и Южна Африка

Детският часовник MyKi проби в Дания, Латвия и Южна Африка

Броят на продадените часовници, които са разработка на българската компания Алтерко Роботикс, вече надхвърля 100 000

Абонамент за RSS новини