В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

350 000 ЕВРО ЗА ИНОВАТИВНИ ПРОЕКТНИ ИДЕИ ДАВА ФОНДАЦИЯТА НА БАЙЕР

20 Юни 2017г.

  • Pin It

Вече се приемат кандидатури за тазгодишното издание на международните стипендиантски програми на Фондацията за наука и образование на Байер. В академичния сектор амбициозните студенти, които възнамеряват да започнат иновативен изследователски проект в чужбина, или чуждестранни студенти, които планират да разработват проекти в Германия, могат да кандидатстват за стипендиите „Ото Байер“, „Карл Дуисбург“, „Джеф Шел“ или „Курт Хансен“. Финансираните области включват всички научни сфери, свързани с науките за живота, химията и медицината като: аграрно инженерство, дигитално земеделие, биология, биохимия, растителни и биотехнологии, инженерство на биохимични процеси, хуманна и ветеринарна медицина, фармация, изчислителни науки за живота и обучение на учители по биология и химия.

 

Тази година програмата на Фондацията за наука и образование на Байер отново предлага допълнителен бюджет от 50 000 евро за студенти от африкански държави, които планират да разработват изследователски проекти по посочените по-горе научни теми в Германия, или за студенти от Германия, които планират да изпълняват проекти в Африка. Освен стипендиите в академичния сектор, стипендията „Херман Щренгер“ оказва подкрепа на млади хора с неакадемична програма на обучение, които искат да придобият първоначален трудов стаж в чужбина. Приветстват се кандидатури от стажанти с професии в сферата на здравеопазването (с търговска, промишлена, научна или медицинска насоченост). Млади специалисти в горепосочените области, които са завършили своя стаж през последните две години са също поканени да кандидатстват. С тази програма Фондацията за наука и образование на Байер цели да предложи целево финансиране за млади хора в неакадемичния сектор, позволявайки им да придобият професионален опит в чужбина. Независим научен комитет ще определи избраните за финансиране кандидатури в средата на месец септември 2017 г.

Крайният срок за кандидатстване за петте програми е 18 юли, 2017 г. Формуляри за кандидатстване и повече информация за Програмата за стипендии и Фондация за наука и образование на Байер можете да намерите на интернет адрес:
http://www.bayer-foundations.com/en/international-fellowship.aspx

За въпроси относно стипендиантските програми, моля пишете на имейл: scholarships@bayer-stiftungen.de, или се обадете на: +49 214 30 41111.

Още новини от Бизнес

RSS виж всички

Химикотехнологичният и металургичен университет и Българската търговско-промишлена палата подписаха споразумение за сътрудничество

Според сключеното споразумение Химикотехнологичният и металургичен университет ще съдейства на Палатата, като ще предоставя лабораториите си за изследвания на фирми, както и ще увеличава местата за прием в специалности, за които има недостиг на кадри на пазара на труда.

Picmiller и FIABCI обявиха началото на своето глобално партньорство

Picmiller и FIABCI обявиха началото на своето глобално партньорство

Преференциални условия за ползване на онлайн платформата от всички брокери, членове на FIABCI по света - Picmiller, пести време, намалява разходите и увеличава приходите.

Енергийна ефективност в промишлеността - Семинар

На 24 ноември 2017 г. ЧИЕЦ организира семинар, на който ще представи най-интересните резултати от проекта EU-MERCI.

НАД 2 МИЛИОНА ДУШИ СА ПЪТУВАЛИ С WIZZ AIR ОТ И ДО БЪЛГАРИЯ ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА

НАД 2 МИЛИОНА ДУШИ СА ПЪТУВАЛИ С WIZZ AIR ОТ И ДО БЪЛГАРИЯ ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА

НАД 2 МИЛИОНА ДУШИ СА ПЪТУВАЛИ С WIZZ AIR ОТ И ДО БЪЛГАРИЯ ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА. Компанията пуска 4 нови маршрута през 2018 г.

AFI KLM E&M сключи няколко договора за поддръжка и ремонт на авиоизложението в Дубай 2017

AFI KLM E&M сключи няколко договора за поддръжка и ремонт на авиоизложението в Дубай 2017

По време на авиоизложението в Дубай през ноември 2017 г., компанията за поддръжка и ремонт AFI KLM E&M обяви, че са подписани няколко договора за поддръжка и ремонт с компаниите Gulf Air, Kuwait Airways, Air Arabia и Saudia.

Абонамент за RSS новини