Представяне на книгата „Хауала“ на Гергана Йорданова

На 23. март 2023 г. от 18.00 ч. в книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ (ул. „Г.С. Раковски“ 191Б) ще се проведе представяне книгата „Хауала“ на Гергана Йорданова.

Биографията на световноизвестния комик Джон Клийз излезе на български език
20 Март 2023 STEAM Net Ltd

Посветил живота си на анализ на комедията и на сатирата, Джон Клийз ни представя биографията си по интересен и невероятно забавен начин

Представяне на общоуниверситетско юбилейно издание „Послания за музиката: Интервюта и избрани текстове“

Център за книгата и департамент „Музика“ представят общоуниверситетско юбилейно издание „Послания за музиката: Интервюта и избрани текстове“ на 22. март 2023 г. от 14.30 ч. в галерия „УниАрт“ на Нов български университет. Идеята, съставителството, авторството на предговора и интервютата са на проф. д-р Милена Шушулова-Павлова, а теоретичният увод и научната редакция на проф. Георги Фотев, д.н.

Представяне на книгата „Има спасение от алкохолизма“ от Соня Тотева

На 21. март 2023 г. от 18.00 ч. в книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ (ул. „Г.С. Раковски“ 191Б) ще се проведе представяне книгата „Има спасение от алкохолизма: 18 истории от българските групи на Анонимни алкохолици“ от Соня Тотева.

Разговор за научния сборник „Персоналистът: Михаил Неделчев“

На 20. март 2023 г. от 18.00 ч. в книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ (ул. „Г.С. Раковски“ 191Б) ще се проведе представяне научния сборник „Персоналистът: Михаил Неделчев“.

Да плуваш срещу течението: Читателският клуб на НБУ навърши пет години

На този фон с редовната си ежемесечна дейност (с изключение на лятната академична ваканция), буквално плувайки срещу течението, Читателският клуб на НБУ навърши пет години. Първата му сбирка е през ноември 2017 г. и е посветена на романа на носителя на Нобелова награда Казуо Ишигуро – „Остатъкът от деня“. Създаден по идея на директора на Центъра за книгата към Нов български университет Надя Терзиева и понастоящем воден от ректора на висшето училище проф. Пламен Дойнов, д.н., доц. д-р Морис Фадел - ръководител на департамент „Нова българистика“ и преподаващия в същия - доц. д-р Йордан Ефтимов, Читателският клуб не само оцеля в сложната обстановка, свързана с какви ли не кризи и извънредни ситуации през последните години, но и създаде свое характерно лице, както и собствена вярна, постоянна и активно участваща в срещите му, публика, която с удоволствие и нестихващ интерес прие присърце дейността и каузата му.

Представяне на монографията „За туризма: Пет туристически разходки в икономика на културата и наследството“ с автор Иво Ив. Велинов

Център за книгата и департамент „Икономика“ представят монографията „За туризма: Пет туристически разходки в икономика на културата и наследството“ с автор Иво Ив. Велинов на 14. март 2023 г. от 14.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Careershow