Българската поредица „Приключенията на мотовете“ с над 50 000 продадени копия в Китай
20 Март 2019 myPR

Продажбите в Китай на българската детска поредица „Приключенията на мотовете“ от Радостина Николова са надхвърлили двойно първоначално планирания тираж от 25 000 бройки, обявиха от издателство „Мармот“.

Пленителната книга за майчината обич "Мама" излиза и на български
20 Март 2019 myPR

„Мама" – първата дума на всяко дете. „Мама" – титла, която идва с привилегии и отговорности. „Мама" е и новата книга на Елен Делфорж с изумителните илюстрации на Кантен Гребан, която разказва за чудото на майчинството – не само в един специален ден, а всеки ден. Тя излиза на български език на 27 март с логото на издателство „Дъбови листа".

Турнето „Христо Стоичков. Историята“ продължава зад Океана с мащабно галапредставяне в Чикаго
20 Март 2019 myPR

Той ще представи биографичната си книга „Христо Стоичков. Историята“, написана в съавторство с Владимир Памуков, на 4 май, събота.

Литературен обяд с ирландската писателка Ейлиш ни Гуивна в София, в навечерието на Деня на Св. Патрик
14 Март 2019 myPR

Утре предстои срещата на българските читатели с ирландската писателка Ейлиш ни Гуивна. В нейно присъствие на 15 март от 18:00 ч. в Зала „Виктория“ на Столична библиотека издателство ICU ще представи сборника и́ „Литературен обяд и други разкази”. Водещ на събитието ще бъде преводачът на книгата Димитър Камбуров.

Изкуствен интелект ще води премиерата на романа "Кая" от Анна Палазова във Варна
13 Март 2019 myPR

Романът "Кая" от младата варненска авторка Анна Палазова ще бъде официално представен на любителите на книгите, танците и вълнуващите преживявания във Варна.

Корейската поп култура никога не е била по-разбираема – "K-POP Речникът" от Усун Канг излиза на български
11 Март 2019 myPR

За лесна и бърза ориентaция в кей-попа обаче, е необходим помощник и „K-POP Речникът" от Усун Канг идва тъкмо с тази цел!

Да опознаеш Ирландия с "Литературен обяд и други разкази" от Ейлиш ни Гуивна
5 Март 2019 myPR

Българският читател познава Ирландия от голям брой любовни и исторически романи. В колективното ни съзнание тази европейска страна е поредица от зелени хълмове, тъмна бира и идилични провинциални пейзажи.