Насред кризата български автор проби в Китай
21 Май 2020 Геймтейл ЕООД

Популярният детски автор Никола Райков подписа впечатляващ договор с голямо китайско издателство за правата върху цялото си творчество, включващо четири детски книги и две настолни игри. „Haitian Publishing House“ откупи правата и за аудио версиите на книгите.

Икономиката на ХХІ век – корпоративна, национална и международна

Сборник „Икономиката на ХХІ век – корпоративна, национална и международна“ обобщава докладите, представени на едноименната конференция, организирана от департамент „Икономика“ на 27. септември 2017 г. в Нов български университет.

Книжен базар с кауза на 23 май подкрепя медийната грамотност
18 Май 2020 myPR

Книжен базар в подкрепа на каузата за медийна грамотност организира на 23 май екипът на “Аз чета” - най-големият сайт за книги и четене в България.

Изабел Овчарова отново е “Причината” хиляди младежи да хванат книга в ръце
18 Май 2020 myPR

Младата авторка Изабел Овчарова предизвика вълнение в хиляди младежи и стана “Причината” за техните усмивки.

Нов том от Годишника на департамент „Администрация и управление“

На страницата на Издателството на Нов български университет в меню „Електронни издания“ с открит достъп е публикуван Годишника на департамент „Администрация и управление“ за 2019 г.

Ново издание на Нов български университет

През април излезе от печат ново издание на Нов български университет „България, мюсюлманското малцинство и турската пропаганда (1923-1944)“ от Димитър Гюдуров.

#ПътувамБезПаспорт - национална кампания за споделяне на книжни пътешествия
27 Април 2020 myPR

Сега, когато е почти невъзможно да се качиш на кола или самолет и да пътуваш, издателство ICU стартира кампанията #ПътувамБезПаспорт.