„Господин Изразителен“ – модерен прочит на мита за Нарцис от нобелистката Олга Токарчук и художничката Йоанна Консехо
31 Януари 2023 myPR

„Господин Изразителен“ обединява енергията на две силни творчески личности - носителката на Нобелова награда за литература Олга Токарчук и Йоанна Консехо, лауреат на специалната награда „Рагаци“ от Болоня, за да се превърне в едно полиграфическо бижу с мощно въздействие върху всички сетива.

Представяне на монографията „Образованието и дигиталният преход в Европа – политики и нагласи“ с автор Елена Благоева

На 27. януари 2023 г. от 16.00 ч. в книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ ще се проведе представяне на монографията „Образованието и дигиталният преход в Европа – политики и нагласи“ с автор Елена Благоева. 

Представяне на книгата „Философските тайни на Хари Потър“ от Лидия Денкова

На 25. януари 2023 г. от 18.00 ч. в книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ ще се проведе представяне на второ и допълнено издание на книгата „Философските тайни на Хари Потър: Опит върху философията на приказното“ от Лидия Денкова.  

Книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ чества 100 години от рождението на Ивайло Петров

Книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ отбеляза 100 години от рождението на писателя Ивайло Петров на 19 януари 2023 г. Годишнината на българския класик беше чествана с негови книги и разказ на Ния Харалампиева – студентка в магистърска програма „Литература, книгоиздаване, медии“ на департамент „Нова българистика“ на НБУ.

Читателски клуб на НБУ: Разговор за „Мраз“ от Томас Бернхард

Център за книгата и департамент „Нова българистика“ отправят покана за среща на Читателския клуб на тема „Разговор за „Мраз“ от Томас Бернхард“ на 25. януари 2023 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.
Водещи на срещата са проф. Пламен Дойнов, д.н., доц. д-р Йордан Ефтимов и доц. Морис Фадел, д.н.

Представяне на сборника „Диктатура и литература: Българската литература в епохата на Георги Димитров и Вълко Червенков (1948-1958)“

Център за книгата и департамент „Нова българистика“ представят сборника „Диктатура и литература: Българската литература в епохата на Георги Димитров и Вълко Червенков (1948-1958)“ със съставител и научен редактор Пламен Дойнов на 23. януари 2023 г. от 17.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Топ 10 на най-продаваните книги на Издателството на Нов български университет

Център за книгата представя най-купуваните книги на Издателството на Нов български университет през декември 2022 г. Класация Топ 10 се поддържа в сайта Електронен каталог на изданията на НБУ. Център за книгата организира представяния на изданията на Нов български университет, видеата могат да се гледат в едноименната фейсбук страница и в ютюб канала New Bulgarian University.

Careershow