Кой има право да създава живот? “Творецът на ангели” от Стефан Брайс
3 Декември 2019 myPR

Ако религията, науката и литературата имат пресечна точка, то тя се намира в сърцевината на най-новия роман на издателство ICU - „Творецът на ангели“ от белгийския писател Стефан Брайс.

Полското издание на биографията „Христо Стоичков. Историята" събра стотици българи и поляци във Варшава
29 Ноември 2019 myPR

Първото чуждоезиково издание на култовата биография „Христо Стоичков. Историята" (изд. „Софтпрес") със съавтор Владимир Памуков беше представено в Полша. В рамките на два дни Стоичков раздаде стотици автографи, снима се с всички свои фенове, които бяха дошли, за да го видят, срещна се с българската общност във Варшава, както и с местните футболни клубове.

„Кой вдига врява?“ или как да живеем в мир със съседите
21 Ноември 2019 myPR

Изморени от студеното време, в зимните дни все по-често търсим домашния уют. Ето, господин Бухал тъкмо се е настанил в любимото си синьо кресло с хубава книга и чаша чай, когато проблемите в къщата на ул. „Червенушка“ №8 започват.

читАлнЯта ни предизвиква отново: да съберем 2020 нови книги за библиотеките до края на годината
19 Ноември 2019 myPR

За втора поредна година Сдружение за градски читални и читАлнЯта в Градската градина на София отправят дарителско предизвикателство към всички любители на четенето да съберат нови книги за библиотеките в България.

„Утре" е роман в сегашно време за това, което искаме да постигнем в бъдеще
13 Ноември 2019 myPR

Майка и син пишат роман
Щастливи сме да обявим, че Радостина А. Ангелова ще зарадва читателите си с нова книга, този път написана в съавторство с нейния син – Александър Станков.

Различни спомени и общи ценности на премиерата на "Истории от 90-те" в София
11 Ноември 2019 myPR

Кулминацията на вълнението, което "Истории от 90-те" (изд. ICU) предизвика още преди появата си на пазара, бе достигната по време на софийската премиера, състояла се на знаковата дата 10 ноември в НДК.

„Истории от 90-те" ни събира за авантюристично пътешествие в спомените
7 Ноември 2019 myPR

„Истории от 90-те" ни събира за авантюристично пътешествие и ще ни зарови дълбоко в снега на спомена. Точно 30 години след рухването на Берлинската стена, на 10 ноември (неделя) от 18:30 ч. в литературен клуб „Перото" в София, издателство ICU ще представи сборника, посветен на щурото десетилетие на 90-те в България. "Истории от 90-те" събира личните спомени и изживявания на двайсет и шестима автори, внимателно подбрани от преводачката и издателка Невена Дишлиева-Кръстева.