Три момичета обогатиха Plovdivlit с есета, разкази и поезия
2 Август 2019 Intersalon Italy

Маринела Гетова, Мирослава Атмаджова и Пламена Колчакова са от последните най-млади имена, чието творчество обогати многоезичния литературен сайт PlovdivLit.

Румяна Еберт стана 153-я автор на Plovdivlit
1 Август 2019 Intersalon Italy

Румяна Еберт стана 153-я автор на пловдивския многоезичен сайт за литература Plovdivlit. Поетесата е родена в Пловдив, но от години живее в Берлин. Пише стиховете си на български и немски език. Наскоро излезе двуезичната стихосбирка на български и английски език „Отблясъци в кладенеца“, която е творчески продукт на Румяна Еберт и Цвета Софрониева, друга българска поетеса, живееща в Берлин.

1000 копия от „Христо Стоичков. Историята“ бяха подарени на малки и големи фенове на футбола в Каварна
26 Юли 2019 myPR

Близо 1000 копия от биографията „Христо Стоичков. Историята“ получиха малки и големи каварненци по повод избора на Каварна за Европейски град на спорта за 2020 г.

„Звезда на челото“ от Борис Акунин продължава историята на един белязан род
24 Юли 2019 myPR

Дългата и драматична история на възходи и падения, започнала в "Огненият пръст” от Борис Акунин, се разгръща с още по-голям размах във втората част от поредицата - “Звезда на челото” (изд. “Еднорог”).

Христо Стоичков показва Златната топка и своята биография в шест града през следващите 10 дни
19 Юли 2019 myPR

Камата ще носи най-важното отличие, печелено някога от български футболист, по време на лятното турне за представяне на биографията „Христо Стоичков. Историята" (изд. „Софтпрес"), написана в съавторство с журналиста Владимир Памуков.

Промени живота си за... 5 секунди
16 Юли 2019 myPR

Едва ли има човек на планетата, който да не иска да промени дадена област от живота си, но колкото и да се стреми към това, все да се проваля.

Седемгодишна авторка дарява приходите от първата си книга за бездомните кучета
17 Юни 2019 myPR

Тя е точно на 7 и предстои да бъде първокласничка наесен. Нейното име е Стела Тасева и е най-младата българска авторка.