Първото издание на „Книги за смет” е този уикенд в пет града в страната
12 Май 2021 myPR

Този уикенд е първото издание за годината на кампанията „Книги за смет“. Плевен, Велико Търново и Стара Загора ще посрещнат инициативата тази събота, 15 май, от 10 до 13 ч.

Бягството към себе си в „Годината на бягствата” от носителя на Европейската награда за литература Санджив Сахота
10 Май 2021 myPR

Невероятно амбициозен и безкрайно човечен литературен епос се появи на българския книжен пазар благодарение на издателство ICU.

Топ 10 най-продавани книги на Издателството на Нов български университет за март 2021 г.

За втори пореден месец най-купуваната книга на Издателството на Нов български университет е „Артикулационни нарушения : Ръководство за терапия“ от Екатерина Тодорова.

Писателката Десислава Николова дарява медицинска апаратура на спешния център в Симитли
26 Март 2021 myPR

На 27 март 2021 г. в 11:30 ч. българската писателка Десислава Николова ще направи дарение на спешния център в Симитли. Авторката развива благотворителна дейност, изцяло посветена на недоносените бебета и през годините успява да закупи апаратура за девет неонатологични отделения в страната.

“Неудобството на вечерта” представя небинарността на загубата
15 Март 2021 myPR

“Неудобството на вечерта” - романът, превърнал Марийке Лукас Райнефелд в холандска литературна звезда, излиза с логото на издателство ICU и в превод на Мария Енчева. Книгата е удостоена с International Booker Prize 2020 заради „завладяващата ѝ красота, безспорната ѝ сила и неумолимия поглед на нейния автор“.

Твърде бяла ли е кожата на Райнефелд за поезията на Горман?
9 Март 2021 myPR

Името на лауреата на International Booker Prize 2020 Марийке Лукас Райнефелд бе намесено в расистки скандал, свързан с превода на нидерландски на поетическия сборник „Хълмът, който изкачваме“ (The Hill We Climb) от Аманда Горман.

Митични същества и приказни светове оживяват на страниците на „Предсказанието“

Приключения, митични същества, революция, разтърсваща любов, приказни светове и едно Предсказание, което преобръща напълно живота на двете главни героини – Габи и Ели. „Предсказанието“ от Габриела Плочева (изд. БГ книга, Фабрика за книги) е първа част от фентъзи поредицата „Огън и злато“.