„Непознатото дете“ на Е.Т.А Хофман излиза на български в музикален формат
27 Май 2019 Paragraph 42

„Непознатото дете“, едно от изключителните произведения на яркия артист Е. Т. А. Хофман, излиза за първи път за българската публика в музикален формат като част от поредицата „Музика в книга“. Зад проекта стоят фондация „Културни перспективи“ и издателство „Ентусиаст“ с подкрепата на фондация „Комунитас“.

Сблъсък на двама военачалници от Руската гражданска война в документалния роман “Зимният път”
27 Май 2019 myPR

Документалният роман е жанр, който набира все повече популярност, защото предоставя на читателя възможността да се информира в комфортната зона на добрата литература.

„Писма от Париж" – вдъхновяваща история за маските, с които крием сърцето си
23 Май 2019 myPR

В началото на лятото плановете движат света – планираме почивки и пътувания, семейната програма, подготовката за следващия сезон. Не бива обаче да забравяме, че трябва да планираме и грабващо четиво, което да стопли сърцето ни, да ни разкаже вълнуваща история, а защо не и да ни отведе на пътешествие до някоя (по-)романтична дестинация.

„Личният стил“ – нова книга за начина, по който облеклото ни променя
21 Май 2019 myPR

Живеем на бързи обороти и често нямаме време да обърнем внимание на себе си. Купуваме си безброй дрехи, за да се почувстваме по-добре. В облеклото си редуваме сиви делнични дни с безгрижни шарени уикенди.

Култовата Хулия Наваро вече и в България с хитов исторически трилър - “Братството на светата плащаница”
21 Май 2019 myPR

Колко може да струва една тайна? Стотици човешки животи, унищожаването на културни храмове и символи, разместване на пластовете в могъщи организации? Мащабът на отговорите на всички тези въпроси е неизмерим и само автор от ранга на Хулия Наваро може да го обхване в думи.

Световноизестен артист от „Цирк дьо Солей“ открива щанда на ICU на Пролетния панаир на книгата
21 Май 2019 myPR

Световноизвестният мим Герасим Дишлиев ще открие новия щанд на бутиковото издателство ICU по време на Пролетния панаир на книгата.

„Другите светове на Алби Брайт" разкрива забавното лице на науката
17 Май 2019 myPR

Книгите са средство за забавление и от тях можем да научим много полезна информация. Някои от тях имат в допълнение още едно ценно качество – те дават утеха на раненото сърце.