Топ 10 на най-продаваните книги на Издателството на Нов български университет

Център за книгата представя най-купуваните книги на Издателството на Нов български университет през октомври 2023 г. Класация Топ 10 се поддържа в сайта Електронен каталог на изданията на НБУ. Център за книгата организира представяния на изданията на Нов български университет, видеата могат да се гледат в едноименната фейсбук страница и в ютюб канала New Bulgarian University.

Буккросинг инициатива „Пътуващи книги“ за Деня на будителите

Предстои Денят на народните будители. В новата българска история празникът признание за делата на народните будители, 1 ноември, е повод Библиотеката на Нов български университет да предложи отново „Пътуващи книги“ на всички посетители.

Библиотеката на Нов български университет с Грамота за успешно партньорство

На изискано тържество на 24. октомври 2023 г. една от най-старите културни институции в София награди Библиотеката на Нов български университет с Грамота за успешно партньорство в дейността на Столична библиотека по повод своя 95 годишен юбилей. Наградата връчи директорът г-жа Юлия Цинзова с признателност за провежданата от Нов български университет дарителска политика и кампании за насърчаване на четенето.   

Изложба „Телевизията“

Чрез изложба „Телевизията“ Библиотеката представя книги и статии от библиотечните колекции на Нов български университет, свързани с различни нейни аспекти. Замислена като среда за образование и междуличностна комуникация в началото на 20 век тя се превръща в медия за излъчване на новини и различни по характер предавания по целия свят. Повод за изложбата е Световния ден на телевизията, който се отбелязва на 21. ноември.

Представяне на юбилейно общоуниверситетско издание „Историите на успеха“

Център за книгата и департамент „Икономика“ представят юбилейно общоуниверситетско издание „Историите на успеха : Заедно растем, заедно успяваме“ с автори гл. ас. д-р Росица Накова и гл. ас. д-р Стефания Темелкова на 26. октомври 2023 г. от 16.30 ч. в книжарницата на Нов български университет.

Кипърският писател Андонис Георгиу пристига за турне в България
23 Октомври 2023 myPR

Кипърският писател Андонис Георгиу, носител на Европейската награда за литература през 2016 г., и неговата преводачка Ирена Алексиева пристигат в България за серия от срещи, посветени на новоизлязлата на български книга на Георгиу – „Дъхът на ближните“.

Читателски клуб на НБУ: Разговор за „Годините“ от Ани Eрно

Център за книгата и департамент „Нова българистика“ отправят покана за среща на Читателски клуб на НБУ: Разговор за „Годините“ от Ани Eрно на 25. октомври 2023 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Careershow