Врачанската библиотека и „Аз чета" представят писателката Нуша Роянова в онлайн среща
23 Март 2020 myPR

Детската писателка и художничка Нуша Роянова ще бъде специален гост на първото онлайн представяне на автор в инициативата #ВкъщиСъмИЧета, организирана от екипа на „Аз чета" - на 24 март, вторник, от 15:00 ч.

Бягство по неволя в „Изхвърлени в Америка" от Джанин Къминс
20 Март 2020 myPR

Една от най-нашумелите и обсъждани книги в световен мащаб за последните месеци - „Изхвърлени в Америка" от Джанин Къминс - се появява на българския пазар с логото на издателство ICU само два месеца след световната си премиера.

“Любов” от Елен Делфорж
17 Март 2020 myPR

Преди година, "Мама" на Елен Делфорж и Кантен Гребан плени хиляди жени от цял свят със своя проникновен поглед към майчинството и спиращи дъха илюстрации. Сега двамата отново си партнират в създаването на "Любов" - картинна книга за възрастни, в която се влюбваш от пръв поглед.

"1984" на Оруел вдъхновява проект за медийна грамотност
4 Март 2020 myPR

Нов превод на класиката "1984" от Джордж Оруел ще бъде в основата на национална кампания за медийна грамотност през следващите 15 месеца, организирана от сайта за книги и четене "Аз чета" и НЧ "Читалище.то-2014".

Варненският свободен университет издава новата книга на проф. арх. Ян Геел. Авторът ще я представи във Варна на 5 март 2020 г.

Световноизвестният датски архитект и урбанист проф. Ян Геел ще представи във Варна новата си книга. Визитата е по покана на ВСУ „Черноризец Храбър“, който издава „Как да изследваме градския живот“ на български език

Над 300 деца от Разград разговаряха с писателката Нуша Роянова
13 Февруари 2020 myPR

Детската писателка и художничка Нуша Роянова гостува на над 300 ученици от първи, втори и трети клас на ОУ "Васил Левски" в Разград, за да им разкаже как се създава книга.