Чудото на живота и трудният въпрос „Откъде идват бебетата" с Люба и Знайко
31 Май 2019 myPR

Едно дете може да зададе пет въпроса още преди да си отвори очите. От „Защо небето е синьо?" през „Защо през лятото няма сняг?" до „Откъде идват бебетата" – любопитството на децата е най-голямото им пособие за опознаване на света.

Романът “180 секунди” разказва как един поглед може да промени живота ти
29 Май 2019 myPR

Понякога само един миг е достатъчен, за да поеме животът ти в напълно различна от планираното посока.

Виктория Роянова разкрива магията на детските книги от поредицата за Джак и Ема по време на фестивала “ВарнаЛит”
29 Май 2019 myPR

Младата варненска художничка Виктория Роянова е един от поканените илюстратори на литературния фестивал “ВарнаЛит”, който ще се проведе между 29 май и 1 юни.

„Непознатото дете“ на Е.Т.А Хофман излиза на български в музикален формат
27 Май 2019 Paragraph 42

„Непознатото дете“, едно от изключителните произведения на яркия артист Е. Т. А. Хофман, излиза за първи път за българската публика в музикален формат като част от поредицата „Музика в книга“. Зад проекта стоят фондация „Културни перспективи“ и издателство „Ентусиаст“ с подкрепата на фондация „Комунитас“.

Сблъсък на двама военачалници от Руската гражданска война в документалния роман “Зимният път”
27 Май 2019 myPR

Документалният роман е жанр, който набира все повече популярност, защото предоставя на читателя възможността да се информира в комфортната зона на добрата литература.

„Писма от Париж" – вдъхновяваща история за маските, с които крием сърцето си
23 Май 2019 myPR

В началото на лятото плановете движат света – планираме почивки и пътувания, семейната програма, подготовката за следващия сезон. Не бива обаче да забравяме, че трябва да планираме и грабващо четиво, което да стопли сърцето ни, да ни разкаже вълнуваща история, а защо не и да ни отведе на пътешествие до някоя (по-)романтична дестинация.

„Личният стил“ – нова книга за начина, по който облеклото ни променя
21 Май 2019 myPR

Живеем на бързи обороти и често нямаме време да обърнем внимание на себе си. Купуваме си безброй дрехи, за да се почувстваме по-добре. В облеклото си редуваме сиви делнични дни с безгрижни шарени уикенди.