Едно възможно начало за нови литературни пътешествия с Тодора Радева
22 Февруари 2023 myPR

След 18 години мълчание, Тодора Радева ни предлага нова доза от своята „прецизна, изящна, нюансирана, сложна в значенията си и едновременно внушаваща лекота проза“ (Мирела Иванова).

Представяне на юридически издания на Нов български университет

Център за книгата и департамент „Право“ отправят покана за участие в представяне на „Юридическо списание на НБУ“, Годишник на департамент „Право“ и сборник „Тридесет години България в Съвета на Европа – върховенството на правото, демокрация, права на човека“ със съставител Веселин Вучков на 24. февруари 2023 г. от 15.00 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Представяне на романа „Дневник на артиста“ от Албена Стамболова

На 22. февруари 2023 г. от 18.00 ч. в книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ ще се проведе представяне на романа „Дневник на артиста“ от Албена Стамболова.

Читателски клуб на НБУ: Разговор за „Къщата край канала“ от Жорж Сименон

Център за книгата и департамент „Нова българистика“ отправят покана за среща на Читателския клуб на тема „Разговор за „Къщата край канала“ от Жорж Сименон“ на 22. февруари 2023 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

„НБУ В ЦЕНТЪРа“ отбелязва 140 години от рождението на Никос Казандзакис

Авторът ще представи гл. ас. д-р Екатерина Григорова, преподавател в департамент „Средиземноморски и Източни изследвания“ на НБУ, във видео, което ще бъде излъчено във Facebook страницата на НБУ в ЦЕНТЪРа на 18. февруари 2023 г. в 10.00 ч.

Премиера на „(О)познай БАБА И ВНУК през стихове и звуци” - Пърформанс на Мимо Гарсия, базиран на книгата му „Баба и внук - подбрани опити за поезия”
3 Февруари 2023 Да говорим заедно

Премиера на пърформанса на съоснователя на платформата за помощ и подкрепа „Да говорим заедно”

Топ 10 на най-продаваните книги на Издателството на Нов български университет

Център за книгата представя най-купуваните книги на Издателството на Нов български университет през януари 2023 г. Класация Топ 10 се поддържа в сайта Електронен каталог на изданията на НБУ. Център за книгата организира представяния на изданията на Нов български университет, видеата могат да се гледат в едноименната фейсбук страница и в ютюб канала New Bulgarian University.