Ново издание на Нов български университет

През април излезе от печат ново издание на Нов български университет „България, мюсюлманското малцинство и турската пропаганда (1923-1944)“ от Димитър Гюдуров.

#ПътувамБезПаспорт - национална кампания за споделяне на книжни пътешествия
27 Април 2020 myPR

Сега, когато е почти невъзможно да се качиш на кола или самолет и да пътуваш, издателство ICU стартира кампанията #ПътувамБезПаспорт.

Новата инициатива на читАлнЯта: Декамерон2020
15 Април 2020 myPR

Декамерон 2020 е най-новият проект на Сдружението за градски читални, което седи зад читАлнЯта в Градската градина в София.

Топ истории от 30 български разказвачи излизат безплатно в “Декамерон2020”
13 Април 2020 myPR

Георги Господинов, Здравка Евтимова, Алек Попов, Мирослав Пенков, Деян Енев, Захари Карабашлиев и Иво Иванов са сред авторите, дали свои разкази за проекта

"Слончето, което искаше да лети" - парцалена история за сърце на цветя
9 Април 2020 myPR

Художничката и визуален артист Лиляна Дворянова с първа книга

Експертът по етикет Невена Басарова се включва в кампанията #ВкъщиСъмИЧета
7 Април 2020 myPR

Невена Басарова, основател на Първа детска академия за добри обноски и автор на книгата "Детска академия за добри обноски", ще бъде следващият онлайн гост на Регионална библиотека „Христо Ботев" – Враца и "Аз чета" в кампанията #ВкъщиСъмИЧета. Виртуалната среща ще се състои на 9 април, четвъртък, от 15:30 ч. и е отворена за всички почитатели на четенето и правилата за етикет

“Аз чета” и “Читател” стартират предизвикателството “30 дни в книги”
1 Април 2020 myPR

"Аз чета" и "Читател" стартират читателско предизвикателство "30 дни в книги" в социалните мрежи. Всеки ден последователите на двата сайта ще си припомнят любима книга и ще отговарят на забавен въпрос, свързан с литературата и читателските им навици. Част от предизвикателството е да тагнете свой приятел, известна личност или дори непознат и така да направите четенето споделено изживяване с хаштага #30дникниги.