Поетичната есен настъпва с "Октомври" от Елин Рахнев
15 Октомври 2019 myPR

След като стихосбирките "Канела" и "Зелда" предизвикаха въодушевление сред читатели от няколко поколения, издателство ICU посреща и тази есен с произведение на поета, драматург и режисьор Елин Рахнев.

Олга Токарчук спечели Нобеловата награда за литература за 2018 г.
10 Октомври 2019 myPR

Полската писателка Олга Токарчук спечели Нобеловата награда за литература за 2018 г. Шведската академия обяви новината след миналогодишния прецедент, при който връчването на наградата беше отменено.

„Ана“ от Мануела Драганова - завладяваща история за пътя към успеха
10 Октомври 2019 myPR

Има истории за любов. Има истории за успех. Има истории и за силата да се пребориш със самия себе си, пред каквито и предизвикателства да те изправя животът. „Ана” (изд. „Сиела”) от Мануела Драганова е роман, който събира в себе си всичко това.

Отличеният с Costa роман “Нормални хора” от Сали Руни - какво е да си млад и влюбен в съвременния свят
7 Октомври 2019 myPR

Колко сложна може да бъде любовта между двама души, млади и интелигентни, в съвременния свят?

„Детето – орхидея или глухарче" от проф. д-р Томас Бойс – революционна наука в полза на деца и родители
11 Септември 2019 myPR

Родителството през 21 век е мисия, изпълнена с предизвикателства и скрити капани. Въпреки че днешните деца имат повече възможности, отколкото предишните поколения могат да си представят, отглеждането на щастливи деца, които се превръщат във възрастни, способни да разгърнат пълния си потенциал, изглежда все по-трудно.

Сборникът „Истории от 90-те“ с предпремиера във Варна този петък
7 Август 2019 myPR

Една от най-очакваните български книги тази есен ще събере над двайсет автори от различни възрасти и техните „Истории от 90-те“.

Стоичков раздаде над 10 000 автографа на лятното си турне
2 Август 2019 myPR

Общо над 10 000 автографа раздаде носителят на „Златната топка“ Христо Стоичков по време на своето лятно турне „25 години от САЩ ’94“ в края на юли