„Птиците на моята хранилка“ - достъпно ръководство за начинаещи орнитолози
21 Ноември 2023 ARUNA PR Advisory

През зимата най-големият проблем, с който се сблъскват дивите птици по нашите улици, дворове и балкони, е липсата на подходяща храна.

Представяне на монографията „Le regard sur la France“ на Ирина Генова

Център за книгата и департамент „Изящни изкуства“ представят монографията „Le regard sur la France: La réception en Bulgarie de la culture visuelle au-delà du Rideau de fer dans les années 1960“ с автор проф. д-р Ирина Генова в превод на френски език от гл. ас. д-р Милен Шипчанов на 9. ноември 2023 г. от 16.30 ч. в книжарницата на Нов български университет.

„НБУ В ЦЕНТЪРа“ отбелязва 110 години от рождението на Албер Камю

Книжарница и галерия „НБУ В ЦЕНТЪРа“ продължава своята традиция за честване на годишнини на значими български и световни автори.
Авторът ще представи доц. д-р Йордан Ефтимов, преподавател в департамент „Нова българистика“ на НБУ, във видео, което ще бъде излъчено във Facebook страницата на НБУ в ЦЕНТЪРа на 8. ноември 2023 г. в 12.00 ч.

Адвокат вади от забравата сенки и лица от Десети пехотен Родопски полк
7 Ноември 2023 Татяна Белева

• Сред възкресените герои са режисьорът Въло Радев и писателят Михаил Кремен
• Премиерата на книгата е на 8 ноември, сряда, от 18 часа във Военен клуб - Пловдив

Нов български университет на „Университетска седмица на книгата“

Изданията на Нов български университет участват в „Университетска седмица на книгата“, провеждаща се в Университета за национално и световно стопанство от 6 до 10 ноември. Новите заглавия на Нов български университет ще бъдат изложени в централното фоайе и могат да бъдат разгледани от 10.00 ч. до 17.00 ч.

Топ 10 на най-продаваните книги на Издателството на Нов български университет

Център за книгата представя най-купуваните книги на Издателството на Нов български университет през октомври 2023 г. Класация Топ 10 се поддържа в сайта Електронен каталог на изданията на НБУ. Център за книгата организира представяния на изданията на Нов български университет, видеата могат да се гледат в едноименната фейсбук страница и в ютюб канала New Bulgarian University.