Турнето „Христо Стоичков. Историята“ продължава зад Океана с мащабно галапредставяне в Чикаго
20 Март 2019 myPR

Той ще представи биографичната си книга „Христо Стоичков. Историята“, написана в съавторство с Владимир Памуков, на 4 май, събота.

Литературен обяд с ирландската писателка Ейлиш ни Гуивна в София, в навечерието на Деня на Св. Патрик
14 Март 2019 myPR

Утре предстои срещата на българските читатели с ирландската писателка Ейлиш ни Гуивна. В нейно присъствие на 15 март от 18:00 ч. в Зала „Виктория“ на Столична библиотека издателство ICU ще представи сборника и́ „Литературен обяд и други разкази”. Водещ на събитието ще бъде преводачът на книгата Димитър Камбуров.

Изкуствен интелект ще води премиерата на романа "Кая" от Анна Палазова във Варна
13 Март 2019 myPR

Романът "Кая" от младата варненска авторка Анна Палазова ще бъде официално представен на любителите на книгите, танците и вълнуващите преживявания във Варна.

Корейската поп култура никога не е била по-разбираема – "K-POP Речникът" от Усун Канг излиза на български
11 Март 2019 myPR

За лесна и бърза ориентaция в кей-попа обаче, е необходим помощник и „K-POP Речникът" от Усун Канг идва тъкмо с тази цел!

Да опознаеш Ирландия с "Литературен обяд и други разкази" от Ейлиш ни Гуивна
5 Март 2019 myPR

Българският читател познава Ирландия от голям брой любовни и исторически романи. В колективното ни съзнание тази европейска страна е поредица от зелени хълмове, тъмна бира и идилични провинциални пейзажи.

„История на България в картини“ - нова перла в семейната библиотека
28 Февруари 2019 myPR

„Една картина има силата на хиляди думи“, са казали мъдрите хора. Но всички знаем, че когато една съвършена картина е придружена от не по-малко силен текст, тогава се ражда онази магия, която пленява не само фантазията, но и сърцето.

„Малкото кафене в Копенхаген“ - хюга, романтика и канелени рулца
26 Февруари 2019 myPR

През последните години хюга – датската философия за щастлив живот – завладя целия свят и ни накара да се заобиколим с ароматни свещи, меки възглавници и пухкави пантофи, да хапваме сладкиши от специални шарени чинии и да имаме любима чаша за кафе с вдъхновяващ надпис или картинка.