Разговор за научния сборник „Персоналистът: Михаил Неделчев“

На 20. март 2023 г. от 18.00 ч. в книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ (ул. „Г.С. Раковски“ 191Б) ще се проведе представяне научния сборник „Персоналистът: Михаил Неделчев“.

Да плуваш срещу течението: Читателският клуб на НБУ навърши пет години

На този фон с редовната си ежемесечна дейност (с изключение на лятната академична ваканция), буквално плувайки срещу течението, Читателският клуб на НБУ навърши пет години. Първата му сбирка е през ноември 2017 г. и е посветена на романа на носителя на Нобелова награда Казуо Ишигуро – „Остатъкът от деня“. Създаден по идея на директора на Центъра за книгата към Нов български университет Надя Терзиева и понастоящем воден от ректора на висшето училище проф. Пламен Дойнов, д.н., доц. д-р Морис Фадел - ръководител на департамент „Нова българистика“ и преподаващия в същия - доц. д-р Йордан Ефтимов, Читателският клуб не само оцеля в сложната обстановка, свързана с какви ли не кризи и извънредни ситуации през последните години, но и създаде свое характерно лице, както и собствена вярна, постоянна и активно участваща в срещите му, публика, която с удоволствие и нестихващ интерес прие присърце дейността и каузата му.

Представяне на монографията „За туризма: Пет туристически разходки в икономика на културата и наследството“ с автор Иво Ив. Велинов

Център за книгата и департамент „Икономика“ представят монографията „За туризма: Пет туристически разходки в икономика на културата и наследството“ с автор Иво Ив. Велинов на 14. март 2023 г. от 14.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Представяне на сборника „Обновяване на причините: Радой Ралин“

Център за книгата и департамент „Нова българистика“ представят сборника „Обновяване на причините: Радой Ралин“ със съставител Пламен Дойнов на 15. март 2023 г. от 17.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Топ 10 на най-продаваните книги на Издателството на Нов български университет

Център за книгата представя най-купуваните книги на Издателството на Нов български университет през февруари 2023 г. Класация Топ 10 се поддържа в сайта Електронен каталог на изданията на НБУ. Център за книгата организира представяния на изданията на Нов български университет, видеата могат да се гледат в едноименната фейсбук страница и в ютюб канала New Bulgarian University.

Представяне на втора част на общоуниверситетско издание „Биография на моите филми“ с автор Георги Дюлгеров

Център за книгата и департамент „Кино, реклама и шоубизнес“ представят втора част на общоуниверситетско издание „Биография на моите филми“ с автор Георги Дюлгеров на 10. март 2023 г. от 16.00 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

МЛАДОЖЕНЦИ С БЛАГОТВОРИТЕЛЕН ЖЕСТ КЪМ НЕДОНОСЕНИТЕ БЕБЕТА
28 Февруари 2023 myPR

За шеста поредна година писателката Десислава Николова продължава благотворителната кампания „Подари щастие“ – нейната кауза е посветена на осигуряването на съвременна медицинска апаратура за лечение на недоносени бебета, чрез 100% от приходите при продажбите на книгата й „Щастлива и красива бременност като моята”.

Careershow