Новини на агенция

Конференция “Училище в облака” събира невероятните успехи на 300 училища и експерти в сферата на дигитални технологии в образованието. Партньори на Google, LEGO Education и съпоставим опит от Испания, Дания и България.

За трета поредна година Пловдив става домакин на националната практическа конференция “Училище в облака”. Събитието се организира от Център за творческо обучение в партньорство с община Пловдив, Google Educator Group Пловдив и ACER на 30 и 31 март 2020 година. Целта на събитието е да се представят най-добри практики (чуждестранни и български) при внедряването на облачни технологии в училище, технологични трансформации и прилагане на иновативни методи на преподаване. В програмата ще се включат представители от LEGO® Education, Google партньорски организации, образователни експерти от България, Дания, Испания и Великобритания.

Chromebook устройства за учене от ново поколение ще бъдат представени за първи път във Варна!

Информационната среща на тема “Технологична трансформация чрез Chromebook и модела 1:1” ще се проведе на 25.10 - петък, от 14:00 ч. в актовата зала на МГ "Д-р Петър Берон" в гр. Варна. Център за творческо обучение ще представи устройствата Chromebook, които са създадени за учене, както и още новости около Google за образованието и образователните технологии.

Голям технологичен проект стартира в столичната Втора английска езикова гимназия “Томас Джеферсън”

На 15 септември всички учители ще стартират учебната година с училищни Google профили, един цял клас ще работи експериментално с лични Chromebook устройства.
Целта на внедряването на облачна платформа в гимназията е трансформацията на всички училищни процеси и поставя специален фокус върху училищен живот, в който сътрудничеството, технологиите, свободното общуване и индивидуалността са стандарт, а не събитие. 

Единствената по рода си Конференция: Училище събира Google и “дигиталните” училища на България

Национална конференция “Училище в облака” ще се проведе в гр. Пловдив на 11 и 12 юни 2019 г. Училища от цялата страна ще споделят опит как дигитализират своите административни процеси, как премахват хартията от класните стаи и как всеки ученик и учител учи със своето електронно устройство, навсякъде и по всяко време.

Технологии от Google и нова учебна среда вдъхновяват учители и ученици от 7 СУ “Найден Геров”, гр. Варна

На 22 април 2019 г. от 17:00 часа ще се състои събитие, посветено на смисленото внедряване на технологии в образованието.
По време на събитието ще бъдат представени процесът по трансформация на цяло училище, иновации от класната стая и управлението на училището.
Събитието е и кулминация на усилията в резултат на които над 30 учители от гр. Варна, Силистра, Русе и региона бяха сертифицирани по международната програма Google Certified Educator. България се нарежда на първо място в Европа по брой сертифицирани учители в последното тримесечие на 2018 г.

Ученици в България и Турция работят заедно, в реално време, чрез интерактивни методи!

На 16.04.2014 г. ще се проведе интерактивен урок в реално време между класни стаи в България и Турция в реално време!

Семинар на тема "Технологично подпомогнато обучение"

На 19. 11. 2013г. (вторник) от 11:00 до 16:00ч., в Гьоте - институт, гр. София, ще се проведе семинар с работно название “Технологично подпомогнато обучение”.