Новини на агенция

В присъствието на министър Ивайло Московски бяха отворени офертите за Рехабилитация на Централна жп гара София
29 Октомври 2012 ДП НКЖИ

Днес, в 10.00 ч., в сградата на ДП НКЖИ, в присъствието на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски бяха отворени подадените оферти за участие в обществена поръчка с предмет „Рехабилитация на гаров комплекс Централна гара София”.

НКЖИ ПОЛУЧИ ПЪРВИЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ СЕРТИФИКАТ ЗА СЪОТВЕТСТВИЕ С ТЕХНИЧЕСКИТЕ СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА ОПЕРАТИВНА СЪВМЕСТИМОСТ
23 Октомври 2012 ДП НКЖИ

Национална компания „Железопътна инфраструктура“ получи първия за България сертификат за съответствие с техническите спецификации за оперативна съвместимост (ТСОС) за реализация на проекта за „Инженеринг, проектиране и строителство и модернизация на подстанция ”Волуяк” и изграждане на система за телеуправление SCADA.

НКЖИ следва цялостната визия за опазване здравето на своите служители
9 Октомври 2012 ДП НКЖИ

Служба по трудова медицина към ДП „НКЖИ”, създаде собствена обосновка темата за „Стрес на работното място“.

Литературен празник на жп гара Септември
1 Октомври 2012 ДП НКЖИ

Днес, по повод Деня на българската поезия и Международния ден на музиката, по инициатива на млади таланти от Септември, ще бъдат раздадени на пътниците от гарата, стихотворения от 15 български поети-класици.

55 пожара в близост до жп линиите за последните месеци
14 Септември 2012 ДП НКЖИ

Високите температури и сухото време през последните месеци създадоха предпоставки за възникване на пожари в различни части от железопътната инфраструктура.

Възстановено е движението след пожара в жп участъка Делян - Дяково
24 Август 2012 ДП НКЖИ

От 6.01 ч., движението на влаковете в района на Делян – Дяково е възстановено. Повече от 14 часа пожар бушува в региона.

Пожар прекъсна движението Елин Пелин - Вакарел
21 Август 2012 ДП НКЖИ

Високите температури и сухото време понякога създават предпоставки за инциденти в различни части от жп инфраструктурата. В тази връзка НКЖИ апелира за повече бдителност и отговорност на гражданите в районите на жп гарите и меджугарията.