Новини на агенция

Грешки при депресия

Депресията е състояние, което изисква време, постоянство и много усилия, за да бъде излекувано. Дори да сте в процес на лечение на депресия обаче, е твърде възможно положението ви да се влоши, ако не спазвате точно инструкциите на психолога или ако допускате някои от долупосочените грешки. Събрахме най-честите фактори, влошаващи състоянието на депресия, както и някои съвети как да ги избягвате.

Онлайн психолог - за кого е подходяща тази възможност

Живеем в ерата на модерните технологии и интернет е мястото, където често прекарваме най-много време. А също така, живеем в динамично и забързано ежедневие, в което все по-често се появяват различни състояния на тревожност, паника и депресии. Затова, съвсем естествено, консултациите с психолози също могат да се проведат онлайн.

Какво причинява психичните блокажи?

Всяка норма на поведение, която е наложена „норма“, и „налагане“ означават неестественост. Това е възпитание и блокаж, а не естествено и здраво поведение, което всъщност е пътят към удоволствието. Някой може би ще си каже: „Да, но взимането на наркотици не е ли пак същото – стремеж към удоволствие?“. Човек, който взима наркотици или е зависим от нещо друго нездраво, със сигурност не живее и не е живял така, че да си достави удоволствие, затова и се опитва да компенсира със „заместители“.