Новини на агенция

Петя Жекова е новият мениджър „Бизнес операции“ на Sanofi Pasteur в България и Северна Македония
20 Май 2020 V+O Communication

Петя Жекова e новият мениджър „Бизнес операции“ за България и Северна Македония на Sanofi Pasteur, подразделението за ваксини на фармацевтичната компания Sanofi.
Тя ще отговаря за разработването и изпълнението на бизнес стратегията на Sanofi Pasteur в двете държави в унисон със заложените глобални цели на компанията, като поддържа високите стандарти за качество в работата си. Петя Жекова ще работи за затвърждаването на имиджа на компанията като отговорен лидер в областта на ваксините, като ще подпомага поддържането на работещи и партньорски отношения със здравните институции.

Трима от лидерите в HR индустрията обявиха безпрецедентно сътрудничество, за да подготвят новата нормалност на работното място след COVID-19
8 Май 2020 V+O Communication

Изпълнителните директори на три от най-големите в световен мащаб компании за HR услуги изпратиха отворено писмо, с което обявяват обединяване на сили, за да помогнат на компаниите и служителите да се върнат безопасно на работа, когато дойде подходящият момент след пандемията от COVID-19. Писмото е подписано от Ален Дехейз, изпълнителен директор на The Adecco Group, Джонас Прайсинг, председател и изпълнителен директор на Manpower Group и Жан ван ден Брук, изпълнителен директор на Randstad NV.

Компаниите от AIBEST продължават да даряват дигитални решения на правителството в борбата с COVID-19
1 Май 2020 V+O Communication

Като част от поетия ангажимент към правителството за дигитализация на основни системи в страната, компаниите от Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST) продължават безвъзмездно да даряват дигитални решения в борбата с COVID-19.
След като ScaleFocus разработиха мобилното приложение ViruSafe, друг член на AIBEST SoftServe съвместно с Viber създадоха чатбот помощник COVID-19 Bulgaria.

БАБТО: Решението на МОН да възложи само на А1 и БТК изграждането на WiFi зони е неправилно и дискриминиращо
29 Април 2020 V+O Communication

В писмо до президента на Република България Румен Радев, до министър-председателя Бойко Борисов и до министъра на образованието Красимир Вълчев Браншовата асоциация на българските телекомуникационни оператори (БАБТО) изразява несъгласие с определянето на изпълнители на поръчката на МОН за изграждане на безжични (тип WiFi) зони с цел подпомагане на учебните процеси. МОН възложи изпълнението на А1 и БТК, а прогнозната стойност на проекта е 1 625 412 лв.

Кризата е възможност за растеж на аутсорсинг и технологичните компании
9 Април 2020 V+O Communication

Във време на криза и непредвидимост много компании отчитат спад в продажбите и клиентите си. Други обаче, достатъчно находчиви и гъвкави, продължават да развиват успешно бизнеса си. Българската компания Pontica Solutions, която предлага аутсорсинг на бизнес процеси и информационни технологии, е сред тези, които вижда кризата като възможност за растеж.

Как пандемията ще промени завинаги начина на работа?
8 Април 2020 V+O Communication

Половината свят е под пълно или частично блокиране в опит да бъдат ограничени здравните щети, причинени от пандемията на COVID-19. Това принуди бизнеса да промени много бързо и коренно начина си на работа, без ясна перспектива кога ще можем да се върнем към някаква нормалност.
„Тази нормалност обаче вероятно ще се различава от това, с което бяхме свикнали и това ще е началото на фундаментална трансформация в света на труда. Историята показва, че социалните промени, направени по време на криза, често стават постоянни. Въпреки че ситуацията продължава да се развива ежедневно, вече можем да посочим три възникващи тенденции.“, коментира Ален Дехейз , изпълнителен директор на световния лидер в областта на HR решенията - Adecco Group.

РЕАКЦИЯТА НА ЧБТР НА КРИЗАТА С COVID-19
24 Март 2020 V+O Communication

В тези трудни времена Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) е съпричастна към усилията на държавите-членки, които се опитват да спрат разпространението на заразата от коронавирус и да намалят вредата върху личния, обществения живот и икономическата активност.