Новини на агенция

ОЛГА БОГАТИРЬОВА: ЦЕЛТА НА КУРСА "ИНДИВИДУАЛНО ОБУЧЕНИЕ ПО НЕСТАНДАРТНО МИСЛЕНЕ" Е ДА ПОКАЖЕМ НА ВСЕКИ НЕГОВИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ

В края на миналата година г-жа Олга Богатирьова посети България, за да представи на пресконференция в БТА книгата „Наръчник на изобретателя“ на български език. Книгата е написана в съавторство със съпруга на Олга - Николай Богатирьов. Богатирьова е доктор на науките (2 патента), директор на консултантска фирма БиоТРИЗ (Великобритания) - www.biotriz.com. Олга Александровна чете лекции в университети в Англия и Европа (Оксфорд, Лондон, Бат, Кардиф). Работи по въпросите на изобретателското решаване на проблемите в техниката и бизнеса, предотвратяване на терористични актове и пр. с такива клиенти като Европейската космическа агенция, Министерството на отбраната на Великобритания и т.н.
На 9 и 10 юни т.г. в София Олга и Николай Богатирьови ще проведат семинар на тема „Индивидуално обучение по нестандартно мислене. Инструменти и методи за нестандартно мислене“. По този повод за фейсбук страницата @BGizobretatel тя даде специално интервю.

Нова книга - "Наръчник на изобретателя"
4 Декември 2017 Евър - Николай Пенов

Предстояща пресконференция, Национален клуб БТА,
четвъртък – 07 декември, 11 ч.
Представяне на книгата „Наръчник на изобретателя“
Организатор – д-р Венцислав Стоев

Представяне на книгата „Наръчник на изобретателя“
4 Декември 2017 Евър - Николай Пенов

Това е първо издание на книгата в България, превод от руски. Автори на „Наръчник на изобретателя“ са д-р Олга и Николай Богатирьови, които провеждат курсове по проблемите на систематичната креативност, решаването на изобретателски проблеми и био вдъхновен дизайн в програмите на университети във Великобритания и по света.