Новини на агенция

Включи се в благотворителната кампания „Готви с мен”

„Какво е готвенето за един младеж с увреждане?

Трудно предизвикателство биха казали някои. А ние с усмивка заявяваме, че то е страст. И нови умения. И усмихнати лица, поизцапани с брашно.“ С тази нагласа за втора поредна година фондация „Сийдър“ стартира кампания, която помага на десетки деца и младежи от центровете на организацията да изпитат вълнението от самостоятелно приготвеното домашно ястие и гордостта, когато го поднесат на трапезата. 

Ограничения или нови възможности за децата в неравностойно положение
30 Септември 2021 Фондация "Сийдър"

Фондация „Сийдър” събира средства за най-уязвимите чрез хибридно благотворително събитие.

Да създадем възможности за най-уязвимите
16 Септември 2021 Фондация "Сийдър"

Фондация „Сийдър“ призовава за подкрепа към деца и младежи с увреждания чрез хибридно благотворително събитие Sky is the limit

Актьори и спортисти преминаха трасе със сериозни препятствия в подкрепа на деца в риск

„Хайде! За децатаааа!!!“ С тези думи и мотивиращи викове популярните актьори Александър Алексиев, Стоян Дойчев, Яна Маринова и гимнастичката Християна Тодорова нахъсваха участниците в отбора на „Сийдър“, който се включи благотворително в епичното състезание Legion run.

Популярни личности се впускат в кални препятствия в подкрепа на деца и младежи от уязвими групи

В тазгодишното издание на Legion run на 3 юли специален звезден отбор ще премине трасето, натоварен с важна мисия – да подкрепи „Менторската програма за деца и младежи в риск“ в помощ на деца, лишени от родителска грижа в центровете на фондация „Сийдър“.
Редом с организаторите от Legion Run, зад мисията застават актьорите Юлиан Вергов, Александър Алексиев, Яна Маринова, спортистите Християна Тодорова и Ева Янева.

Фондация „Сийдър“ с нова визуална идентичност

В крак със съвременните тенденции фондация „Сийдър“ обновява логото си като придава модерен щрих на кедровото дърво – символ на организацията от създаването й преди 16 г. „Сийдър“ е водеща в страната в управлението на центрове от семеен тип за деца и младежи в неравностойно положение.

Готварски работилници за деца с увреждания “Готви с мен”
15 Февруари 2021 Фондация "Сийдър"

Кампанията „Готви с мен” набира средства за осъществяване на кулинарни работилници за деца и младежи с увреждания в Кюстендил. През 2021 г. са ни необходими 4000 лева, за да осигурим 12 готварски занимания на нашите деца и младежи. Те включват разходи за материали, професионални трудотерапевти и консултанти по здравословно хранене за хора с физически увреждания.