Parfimo.bg

Parfimo.bg

Най- голямият онлайн магазин за Парфюмерия и Козметика в България!

Велин Димитров(управител на Parfimo.bg) ме посреща с широка усмивка и топло отношение. Положителното му излъчване от самото начало на разговора ни ми дава усещането, че е човек, който обича работата си и независимо от натовареното си ежедневие, умее да отделя време и внимание на всеки един детайл. Велин е управител на онлайн магазина Parfimo, като ежедневно организира и разпределя задачите в офиса и се грижи за добрата работна атмосфера. Споделя, че многобройните срещи и контакти с клиенти го зареждат положително и го мотивират за нови идеи, подобрения и иновации, които той лично е отворен да приложи в Parfimo. Атмосферата в офиса е изключително положителна и творчески ориентирана. Така се раждат нови идеи и предложения сред творческата свобода, положителните емоции и приятната работна среда, които усещам в офиса. „ Фирмата ни е най- големият вносител на качествени парфюми и козметика в България. Сайтът ни е лесен и удобен за ориентиране от крайния потребител. Над 320000 продукта са категоризирани в секции: парфюми за жени, парфюми за мъже, козметика на промоция, парфюми на промоция, а за тези които търсят подарък за себе си или любим човек добро решение са ни подаръчните комплекти и подаръчните колекции, които сме им подготвили. За тези, които следят новостите в този бранш е секцията ни нови предложения.“
Велин разказва, че фирмата е основана преди 14 години в Нова Пака, Чехия. Отначало започва като малък дистрибутор на парфюми и козметика, но нестихващото желание за развитие и растеж превръща Parfimo в лидер в пафюмерийната и козметична индустрия. В момента има офиси в няколко европейски страни- вече и в България и продъдължават да развиват своята експанзивна стратегия и на други пазари.
Високата конкуренция на този пазар не е повод за притеснение за фирмата, защото тя има собствена формула за поддържане на собствен успех. „Качеството на нашите продукти, дългогодишните ни клиенти, връзката с тях и добрия маркетинг“- това са факторите, които определят дългогодишния успех.
Г-н Димитров споделя, че преоритетите на Parfimo не са се променили от започването на бизнеса до днес. Качеството на първо място, отношението към клиента и непрестанното развитие ще бъдат водещи за фирмата.
Една успешно развиваща се фирма има нужда от добър персонал. Най- важните качества, които притежава персоналът в Parfimo са лоялност, вежливост и не на последно място компетентност. Във фирмата работят хора от самото и създаване, като липсата на постоянно текучество на персонал е показателно за добрата работна среда. Според Велин не се усеща криза в парфюмерийния и козметичния бранш, тъй като хората винаги ще имат празници и поводи; винаги ще имат нужда да си купят парфюм, шапарфюмерийниямпоан или грим например. Parfimo винаги се е стремяла да постигне максимално добро съотношение между качество и цена, което да е достъпно за всеки потребител.
Формулата за успешен бизнес в България е трудна за определяне, но фирма Parfimo има своя собствена формулировка- „удовлетворяване на желанията на потребителите, лоялни клиенти, качествен продукт и добро обслужване“.
Фирма Parfimo използва различни маркетингови средства за реклама- билбордове, онлайн и печатна реклама, но според Велин най- важната и успешна реклама е от уста на уста от доволни клиенти. „Това е най- добрата реклама, затова се стремим всеки наш клиент да остане доволен и в доста голяма степен го постигаме“.
Искрено пожелавам успех, а Велин се връща към своите задължения. В съзнанието ми все още стоят думите му „качество, лоялност и развитие“- да това е формулата за успех и за работа, която обичаш.