Карол

Карол

Корпоративeн университет Карол
Корпоративният университет Карол е създаден през 2013 година, когато Финансова група Карол отбелязва своята 20 годишнина. През всички тези години на развитие, знанието е основна ценност на компаниите, които носят в името си „Карол” и помага да екипите им да бъдат иновативни, в крак с новостите, да градят корпоративна идентичност и култура.
Това не е нова институция, а една добра практика в организационното обучение, развитие на корпоративните програми за споделяне на знания, както са възникнали повечето от големите днес корпоративни университети. Компаниите в групата на Карол имат достатъчно натрупан опит, традиции, знания, собственно ноу-хау. През годините развиват различни образователни инициативи и програми за обучение, които вече са част от цялостната политика в областта на знанието и образованието.

Първият проект, с който през 2013 година стартира Корпоративен университет Карол беше Карол семестър – едномесечна програма за студенти, която завършиха със сертификати 6 студента. Като гост преподаватели се включиха уважавани професионалисти от страната и чужбина, като една от лекциите беше проведена виртуално от Ротердам.
Стипендията за докторант на Карол вече се дава от Корпоративния университет след тристепенен конкурс с участието на многобройно жури, в което влизат представители на Асоциацията на докторантите в България и главните редактори на сп. Българска наука.

Обученията се провеждат в корпоративната библиотека на Карол, в която има над 420 книги на български и английски език.

Най-новият проект на Корпоративен университет Карол е Карол криейтив, който стартира през май 2014 г. с Арт семестър - финансово обучение за арт хора.