В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Публикуване но списъкът с имотите с променено предназначение

22 Май 2017г.

  • Pin It

София, 22 май 2017 г. – Коалицията от природозащитни организации „За да остане природа в България" приветства оттеглянето на спорните поправки в Закона за опазване на земеделските земи. С тях се даваше възможност да се удължи за пореден път срокът за застрояване на апетитни имоти, особено по Черноморието и планините ни.
С изненада научихме от думите на вносителя на законопроекта, г-н Йордан Апостолов, че справка за земеделските земи с променено предназначение е изискана от областните дирекции „Земеделие" едва след заседанието на Парламентарната комисия по земеделие и храни. Комисията е разглеждала законопроекта, без да има яснота кои точно са тези земи и къде се намират...

Представители на Коалицията имат готовност да участват в обществената дискусия за промени в Закона, за която беше съобщено, че се планира да бъде организирана от Министъра на земеделието г-н Румен Порожанов. Но преди това призоваваме Министерството да публикува списък и карта на въпросните имоти с променено предназначение, които на 23 май 2017 година отново ще бъдат възстановени като земеделски земи. Призоваваме и общинските администрации своевременно да изпълнят законовото си задължение да уведомят Комисията за земеделските земи, комисиите към областните дирекции "Земеделие" и Службата по геодезия, картография и кадастър за служебно извършване на промяна в кадастъра и съответните регистри. Така ще се избегнат противозаконни злоупотреби с невалидната промяна на предназначението им. Призоваваме Министерство на земеделието, храните и горите и Министерство на регионалното развитие и благоустройството да упражнят контрол за изпълнение на закона.

Коалиция „За да остане природа в България" държи да припомни, че с отпадането на Законопроекта не се накърняват правата на собствениците на земеделски земи, когато строителството в тях е свързано с използването на имота като земеделски. НАРЕДБА № 19 ОТ 25 ОКТОМВРИ 2012 Г. ЗА СТРОИТЕЛСТВО В ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ЗЕМИ БЕЗ ПРОМЯНА НА ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО ИМ позволява при определени условия строителството на селскостопански сгради, постройки и съоръжения за съхранение на растителна и животинска продукция и отглеждане на животни, включително двуетажни помещения за обитаване от домакинствата на собствениците на земята и на упълномощени от тях производители.

За контакти:
Андрей Ралев, Сдружение за дива природа "БАЛКАНИ", 0884268552

Още новини от Политика

RSS виж всички

Народното събрание одобрява законопроекти, които са отстъпление от демокрацията

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" предупреждава, че приетите днес на второ четене поправки в Закона за околната среда представляват орязване на достъпа до правосъдие на бизнеса и гражданите и намаляват възможностите за опазване на човешкия живот, здравето и природата.

Eмблeмaтичнaтa Nоkіа 3310 идва в магазините на VIVACOM

Eмблeмaтичнaтa Nоkіа 3310 идва в магазините на VIVACOM

20.06.2017 г., София – Легендарната Nоkіа 3310 се завръща и вече се предлага в магазините на VIVACOM. За пръв път устройството беше представено в края на февруари по време Световния мобилен конгрес в Бapceлoнa.

100 000 души поискаха от министър-председателя да не допуска сечи и строежи в Пирин

100 000 души поискаха от министър-председателя да не допуска сечи и строежи в Пирин

Международната природозащитна организация WWF връчи на министър-председателя на България Бойко Борисов първите 100 000 подписа, събрани за няколко месеца в световна кампания в защита на Национален парк "Пирин".

По-малко автомобили в централната градска част и инвестиции във вело инфраструктура са сред решенията за устойчива мобилност във Франция

По-малко автомобили в централната градска част и инвестиции във вело  инфраструктура са сред решенията за устойчива мобилност във Франция

13 юни 2017 г., София. Днес се проведе третият семинар, част от конкурса „ЕКООБЩИНА“ на тема „Устойчивата градска мобилност чрез оптимизиране на транспорта на хора и стоки – източник на атрактивност за териториите и удовлетворение за гражданите”. Официален гост на откриването бе Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството.

Евродепутати: Гласуването на евроизборите е свобода, от нея зависи бъдещето на Европа

Евродепутати: Гласуването на евроизборите е свобода, от нея зависи бъдещето на Европа

20% по-малко избиратели дават своя вот на изборите за ЕП, констатира вицепрезидентът Илияна Йотова

Абонамент за RSS новини