В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Visa представи пред български учители програмата „Нашите пари“ за преподаване на финансова грамотност в училище

12 Април 2017г.

  • Pin It

Петдесет учители и директори от средни училища от цяла България взеха участие вработилницата„Как да преподаваме финансова грамотност в училище“, водена от Красимира Райчева, мениджър на Visa за България. Работилницата беше част от конференцията „Образование за професиите на бъдещето“, организирана от в. „Капитал“ и фондация „Америка за България“. Целта й бе да представи програмата„Нашите пари“ – проектна Visa за обучение по финансова грамотност на гимназисти, подкрепена от българските банки.
По време на работилницата участниците имаха възможността да се запознаят в детайли с програмата, да зададат въпроси и да научаткакви са стимулиращите аспекти от въвеждането на „Нашите пари“ в обучението на училищата, които ръководят или където преподават.
„Visa вярва, че по-добрата финансова грамотност е възможност за хората да управляват по-добре парите си, да подобрят качеството на живота си и затова ще стимулира учителите, които се включат в програмата. Целта на „Нашите пари“ еда осигури обучение за младите хора от 9 до 11 клас и да ги научи как да управляват своя бюджет и да вземат разумни решения за своите финанси в бъдеще. Учителите с иновативно мислене споделят тази наша визия. Искаме да знаят, че сме техен доверен партньор с глобална експертиза и локална перспектива и ще ги подкрепяме по целия път“, каза Красимира Райчева, мениджър на Visa за България
Visa, водещата глобална технологична компания за разплащания, с подкрепата на българските банки започна изпълнението на първата в страната образователна програма за финансова грамотност за ученици от 9 до 11 клас. Партньори на програмата нашите пари са електронната образователна платформа ucha.se, Висшето училище за застраховане и финанси и издателство „Просвета“.
Пилотното обучение по финансова грамотност започна от втория срок на настоящата учебна година. То се води от Висшето училище за застраховане и финанси и обхваща 14 училища в цялата страна, където се провеждат часове по финансова грамотност, като част от програмата „Нашите пари“, а преподаваните уроци следват специално разработени за програмата учебник и учебна тетрадка с автор Красимира Толина. Материалът покрива ключови финансови теми и знания за лични финанси, изготвяне на семеен бюджет, депозити, кредити, инвестиции и др.До този момент кампанията е достигнала до над 500 ученици в страната. В момента се разработват видео уроците за образователната платформа ucha.se.Предстои и дигитална кампания за популяризиране на програмата сред учениците.
През последните 20 години Visa разработи и реализира качествено финансово обучение за потребителите в цял свят в сътрудничество с банки, партньори и правителства. През 2008 г. Visa се ангажира чрез Глобалната инициатива на президента Клинтън да достигне 20 милиона души от цял свят с програмите си за финансова грамотност до 2013 г. – цел, която беше постигната една година по-рано от предвиденото. Днес Visa продължава да надгражда това постижение като разширява обхвата на проекта и включва България в глобалната програма на компанията „Practical Money Skills for Life“ („Умения за управление на личните финанси“), която стартира през 1995 г., а днес вече е достъпна на 16 езика в 42 страни и за този период е достигнала над 40 милиона души в цял свят, предоставяйки на възпитатели, родители и ученици достъп до безплатни ресурси за обучение, които включват статии на теми за личните финанси, игри, планове на уроци и други.

 

За Visa Inc.
Visa Inc. е глобална платежна технологична компания, която свързва потребителите, бизнеса, финансовите институции и правителствата в повече от 200 страни и територии, с бързи, сигурни и надеждни електронни разплащания. Ние сме оператор на една от най-модерните мрежи в света за обработка на данни – VisaNet, - която е в състояние да управлява над 65 000 съобщения за транзакции в секунда, като в същото време защитава потребителите от измама и гарантира разплащанията за търговците. Visa не е банка и не издава карти, не предоставя кредити и не определя лихвите и таксите за потребителите. Иновациите на Visa обаче дават възможност нейните клиенти от финансовите институции да предложат на потребителите по-голям избор: незабавно плащане с дебитна карта, бъдещо разплащане с предплатена карта или забавено разплащане с кредитни продукти. За повече информация, посететеwww.visaeurope.com, блогана Visa Vision (vision.visaeurope.com) и @VisaEuropeNews.
Контакти:
Драгомир Гюров
AMI Communications for Visa Bulgaria
dragomir.gyurov@amic.bg|02 989 5115| 0886 634 580
Twitter: @VisaEuropeNews
@Visa_BG
Website: www.visabg.com
 

Още новини от Други

RSS виж всички

Турботракс представи в България новия DAF XF 480 SSC

Турботракс представи в България новия DAF XF 480 SSC

Холандската марка зададе нов стандарт в транспортната ефективност и комфорт при тежките автомобили

WWF: всеки може да помогне за спиране на злоупотребите в горите

По данни на международната природозащитна организация WWF, незаконният дърводобив в България е между 10 и 25% от общия добив, което формира сенчест бизнес за близо 100 милиона лева.

CR-MAX-4E. Диагностичен стенд CR-MAX-4E за проверка на Common Rail инжектори

Диагностичния стенд CR-MAX-4E е създаден да проверява Common Rail инжектори на производителите Bosch, Delphi, Denso и Siemens при системно налягане до 1800 bar.

В началото на премиерния втори сезон на сериала „Хап и Ленърд“ по AMC

В началото на премиерния втори сезон на сериала „Хап и Ленърд“ по AMC

Кои са героите в сезон 2 на сериала „Хап и Ленърд“ и какво да очакваме от тях?

Приключи голямото Bosch Fans Roadshow 2017

Приключи голямото Bosch Fans Roadshow 2017

Жителите и гостите на шест града „сглобяваха ваканцията“ заедно с екипите на Bosch и водещите Део и Мария Силвестър

Абонамент за RSS новини