В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Предприемачи ще защитават своите бизнес идеи пред инвеститори на специално събитие на CEED България

28 Юни 2017г.

  • Pin It

Най-добрите и креативни идеи за отговорен бизнес, избрани по време на серия от практически обучения по проект на CEED България, ще бъдат представени пред експерти, инвеститори и представители на бизнеса от Швейцария и България на специален CSR Demo Day. Събитието ще се проведе на 28 юни в София, Зала 42 на НДК.

Обученията по бизнес развитие и корпоративна социална отговорност (CSR) бяха проведени в Бургас, Варна, Пловдив, Велико Търново, Враца и София и включваха над 200 малки и средни предприятия. По време на образователните срещи във всеки град, участниците бяха консултирани и подпомогнати да интегрират практики на отговорен бизнес в компаниите си и получиха възможност да презентират пред аудитория.

“Компаниите се изправят пред бизнес предизвикателства, свързани с трудности при намирането на правилните служители и на точните канали, с които да достигнат до клиентите си. Работата по промяна на бизнес моделите им ще ги направи по-стабилни и способни да се разрастват.”, споделя Надя Ташева, ръководител на проекта. “Вярваме, че осъзнаването на това колко важен е CSR, ценностите, които спомагат за репутацията на компанията и условията за спестяване на разходи, ще се повишат след обученията.”, допълва тя.

Презентациите на модели за отговорен бизнес ще бъдат разделени на 4 модула, като всеки участник ще има на разположение 8 минути за излагане на идеята и време за въпроси и отговори от журито. На 27 юни CEED организира подготвително обучение за участниците в CSR Demo Day, по време на което те ще работят с ментори по финалните си презентации.

От представените идеи журито ще избере 5-ма победители, които ще получат пътуване до Швейцария за обмен на опит в началото на месец септември. Част от журито са Себастиян Фрю, SIFE; Майкъл Байър, SIFE; Александър Терзийски, NEVEQ; Румен Илиев, LAUNCHub, Дарина Георгиева, Българска мрежа на Глобалния Договор на ООН и Елица Баракова, Фондация Bcause.

По време на бизнес пътуването финалистите ще срещнат компании от различни сектори в Швейцария, които успешно са създали и интегрирали практики на КСО и които ще споделят своя опит и контакти. Възможно е установяване на трайни партньорства.

CSR Demo Day е част от проекта „Иновативни модели за бизнес развитие и CSR“, насочен към създаване и интегриране на практики на отговорен бизнес в малките и средни предприятия в България и се провежда в партньорство с Швейцарския Институт SIFE и с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария.

В края на месец септември CEED България ще организира конференция в София. Събитието ще има за цел да изгради платформа за обмен на опит с други представители на бизнеса, както и да подобри устойчивостта и конкуретоспособността на малките и средни предприятия в България.

Церемонията по награждаването на победителите в CSR Demo Day ще се състои на 28 юни от 18:00 ч. в зала 42 на НДК. Събитието е отворено за посетители и журналисти.

Още новини от Други

RSS виж всички

Американска клиника за гръбначни заболявания планира разрастване на дейността си

Като резултат от изминалата година, вече са в ход действия за разрастване на базата на клиниката в София, нейното развитие в страната, а в най-близко бъдеще – и в съседни държави

Инвестиция в способностите на екипа – ключов фактор за развитие на чуждестранните компании у нас

Инвестиция в способностите на екипа – ключов фактор за развитие на чуждестранните компании у нас

Ангажимент на администрацията, от друга страна, са възможностите, които предоставя за улесняване на вложенията, както и за видовете лостове за промотиране, които бизнесът позволява

BNI създава среда за структуриран нетуъркинг и фокусирани срещи между професионалисти

BNI създава среда за структуриран нетуъркинг и фокусирани срещи между професионалисти

Успешното развитие на BNI в България е пряк резултат от придържането към ценностите на организацията, смятат нейните ръководители

София ще се превърне в столица на автомобилите през октомври

София ще се превърне в столица на автомобилите през октомври

Международният автомобилен салон София 2017 ще се проведе през октомври, само месец след най-голямото изложение в автомобилната индустрия.

Лили Иванова и музикантите й с концерт на „Аполония“

Лили Иванова и музикантите й с концерт на „Аполония“

Лили Иванова ще участва в най-големия арт фестивал в България, a именно - Празници на изкуствата „Аполония“.

Абонамент за RSS новини