В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Пламен Иванов от Плевен спечели титлата “Най-ефективен шофьор на камион” в Optifuel Challenge 2017

26 Юни 2017г.

  • Pin It

Пламен Иванов от Плевен е новият шампион в традиционното състезание за ефективно шофиране на камиони Optifuel Challengе 2017, организирано от Renault Trucks. Той постигна най-добър резултат в тежката конкуренция на 20 финалисти, излъчени от общо 250 участници предварителните кръгове. На второ място се класира Петър Минков от Габрово, а третото място завоюва друг плевенчанин - Християн Ангелов.

“Преживяването беше изключително, защото трасето беше много трудно. А това означава, че трябва да имаш стратегия, да се мобилизираш и да покажеш наистина най-доброто, на което си способен. Истинско удоволствие за всеки шофьор, който държи на професионализма и иска да надскача себе си всеки ден.”, обясни победителят Пламен Иванов от “Съни Ко ООД”.

Решаващото шофиране се проведе на тежко трасе от 36 км при реални пътни условия в района на Разлог и Банско. Финалистите премериха уменията си на специални състезателни камиони Renault T 480 13L OPTIFUEL с ремаркета с 18 тона товар, които пристигнаха у нас за надпреварата от централата на Renault Trucks във Франция.

Голямата награда за победителя, предвидена от организаторите от Renault Trucks, е камион Renault Гама Т с полуремарке Schmitz Cargobull за безвъзмездно ползване от 3 месеца. Шампионът на България получава и правото да представлява страната ни на големия международен финал в Испания през октомври.

“Всички участници се представиха изключително добре, като резултатите на първите шестима бяха с минимални разлики. Всеки един от тях заслужаваше да е новият ни шампион. Победителят обаче винаги е един”, коментира Иван Ушев, Търговски директор на Renault Trucks България и председател на журито. Той припомни, че целта на състезанието е да се даде възможност на професионалните шофьори в България да покажат уменията си за ефективно шофиране при близки до реалните им работни условия.

Тестово каране по трасето направи и Управляващият директор на Волво Груп България Карин Йохансон.

Финалистите бяха определени в серия от предварителни квалификации, проведени в 8 града в България - София, Плевен, Велико Търново, Варна, Бургас, Димитровград, Пловдив и Благоевград. За всяка от локациите бяха излъчени по двама шофьори с най-добър резултат и така се формира групата от 16 финалисти. Освен тях до националния финал достигнаха и най-добрите участници във вътрешнокорпоративните предварителни кръгове, които се проведоха в големи транспортни компании, работещи с камиони Renault. Така общият брой претенденти за титлата Най-ефективен шофьор на камион у нас тази година достигна близо 250.

Optifuel Challenge 2017 e четвъртото издание на състезанието, организирано от Renault Trucks. Тази година в него се включват над 2500 участници от 30 държави. Според регламента националните състезания излъчват 30 шампиона, които ще премерят уменията си по икономично шофиране на големия финал през октомври в Испания. Там българинът ще има шанс да спечели и голямата награда - интелигентният и икономичен камион Renault T 480 13L OPTIFUEL.

Големият финал в Испания ще се проведе в две части. В първия кръг участниците ще трябва да решат тест, който проверява знанията им свързани с икономичното и екологично шофиране. Във втората фаза те ще трябва да ги демонстрират и на практика по време на 40-минутно шофиране на камион Renault Trucks T Optifuel. Победителят ще бъде определен на база комплексна оценка на постигнат нисък разход на гориво и поддържане на ефективна скорост.

###

Списък с финалистите

1. Тони Цветанов
2. Данаил Стефанов
3. Пламен Иванов
4. Красимир Николов
5. Михаил Русанов
6. Росен Матеев
7. Петър Минков
8. Иван Иванов
9. Ивайло Денев
10. Асен Иванов
11. Тошко Тодоров
12. Петко Петров
13. Любомир Койнарски
14. Любомир Ценков
15. Делян Христозов
16. Стефан Памуклийски
17. Николай Николов
18. Пламен Иванов
19. Християн Ангелов
20. Милко Райков
21. Петър Петров
22. Таньо Танев

Още новини от Други

RSS виж всички

Американска клиника за гръбначни заболявания планира разрастване на дейността си

Като резултат от изминалата година, вече са в ход действия за разрастване на базата на клиниката в София, нейното развитие в страната, а в най-близко бъдеще – и в съседни държави

Инвестиция в способностите на екипа – ключов фактор за развитие на чуждестранните компании у нас

Инвестиция в способностите на екипа – ключов фактор за развитие на чуждестранните компании у нас

Ангажимент на администрацията, от друга страна, са възможностите, които предоставя за улесняване на вложенията, както и за видовете лостове за промотиране, които бизнесът позволява

BNI създава среда за структуриран нетуъркинг и фокусирани срещи между професионалисти

BNI създава среда за структуриран нетуъркинг и фокусирани срещи между професионалисти

Успешното развитие на BNI в България е пряк резултат от придържането към ценностите на организацията, смятат нейните ръководители

София ще се превърне в столица на автомобилите през октомври

София ще се превърне в столица на автомобилите през октомври

Международният автомобилен салон София 2017 ще се проведе през октомври, само месец след най-голямото изложение в автомобилната индустрия.

Лили Иванова и музикантите й с концерт на „Аполония“

Лили Иванова и музикантите й с концерт на „Аполония“

Лили Иванова ще участва в най-големия арт фестивал в България, a именно - Празници на изкуствата „Аполония“.

Абонамент за RSS новини