В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Обучение на обучители и международна среща по проект WHOLE

09 Юни 2017г.

  • Pin It

   

Неусетно измина повече от половин година след срещата на консорциума на проект WHOLE в Линц. През тези месеци всички усилено работиха по подготовката за осъществяване на поставените задачи. Резултатите от работата бяха обсъдени по време на срещата на партньорите по проекта, която се проведе през месец май 2017 в София с домакин Сдружение „Поколения“. Експерти от ирландската организация ProActive разработиха модула за здравословно хранене, състоящ се от 10 части. Колегите от Wingate Institute, Израел подготвиха модула за физическата активност за хора със здравословни проблеми и такива в напреднала възраст. И двата модула са лесно разбираеми и достъпни за всякакъв вид публика, интересно и приятно поднесени. Модулът за здравословно хранене има подходящи цветни илюстрации, а всички упражнения към модула за физическа активност са съпътствани от кратки видеа. Текстовете към двата модула са преведени на всички езици на участващите в проекта страни, към видеата има субтитри. Онлайн-платформата за обучение е в процес на разработване и предстои качването на всички готови материали. Очаква се да бъде готова през есента, когато ще бъдат стартирани пилотните обучения за работа с нея.

 Освен проектната среща през май се състоя и първото кратко обучение на обучители за работа с двата модула, в което участваха представители на всички партньорски организации. Това беше възлов момент за общия преглед на всички разработени материали, тяхното възприемане и установяване на евентуални слабости, които се налага да бъдат отстранени. Елементи от модула за физическа активност бяха демонстрирани от представители на Българската асоциация на експертите по здравни грижи в рамките на мероприятия, организирани по случай Международния ден на сестринството 12. Май.

 

Още новини от Други

RSS виж всички

Лили Иванова и музикантите й с концерт на „Аполония“

Лили Иванова и музикантите й с концерт на „Аполония“

Лили Иванова ще участва в най-големия арт фестивал в България, a именно - Празници на изкуствата „Аполония“.

Любен Каменов и Христо Манолов печелят планинско изкачване „Шипка – Дамасцена 2017“

Любен Каменов и Христо Манолов печелят планинско изкачване „Шипка – Дамасцена 2017“

След изключително драматична и напрегната надпревара в подножието на легендарния връх Шипка вече са ясни имената на топ- пилотите, които спечелиха петия кръг от шампионата по планинско изкачване „Шипка – Дамасцена 2017“, което е и кандидат за Европейската купа на FIA.

Любен Каменов с най-добро време и в трите тренировъчни манша на „Шипка – Дамасцена“

Любен Каменов с най-добро време и в трите тренировъчни манша   на  „Шипка – Дамасцена“

Рекордният брой от 43-ма участника стратираха в автомобилното състезание по планинско изкачване „Шипка Дамасцена 2017“.

Cartoon Network и Boomerang - Акценти за месец август 2017

Cartoon Network и Boomerang - Акценти за месец август 2017

Запознайте се с вълнуващите нови епизоди по Cartoon Network и Boomerang през месец август 2017. Забавлявайте се с любимите си герои!

Трима шампиони подкрепиха обединителния събор на българите край могилата на цар Кубрат в Украйна

Трима шампиони подкрепиха обединителния събор на българите край могилата на цар Кубрат в Украйна

Световните звезди в бокса - братята Кубрат и Тервел Пулеви, подкрепиха обединителната инициатива за Световен събор на Българите край могилата на великия български държавник Кубрат в Полтава, днешна Украйна.

Абонамент за RSS новини