В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Обучение на обучители и международна среща по проект WHOLE

09 Юни 2017г.

  • Pin It

   

Неусетно измина повече от половин година след срещата на консорциума на проект WHOLE в Линц. През тези месеци всички усилено работиха по подготовката за осъществяване на поставените задачи. Резултатите от работата бяха обсъдени по време на срещата на партньорите по проекта, която се проведе през месец май 2017 в София с домакин Сдружение „Поколения“. Експерти от ирландската организация ProActive разработиха модула за здравословно хранене, състоящ се от 10 части. Колегите от Wingate Institute, Израел подготвиха модула за физическата активност за хора със здравословни проблеми и такива в напреднала възраст. И двата модула са лесно разбираеми и достъпни за всякакъв вид публика, интересно и приятно поднесени. Модулът за здравословно хранене има подходящи цветни илюстрации, а всички упражнения към модула за физическа активност са съпътствани от кратки видеа. Текстовете към двата модула са преведени на всички езици на участващите в проекта страни, към видеата има субтитри. Онлайн-платформата за обучение е в процес на разработване и предстои качването на всички готови материали. Очаква се да бъде готова през есента, когато ще бъдат стартирани пилотните обучения за работа с нея.

 Освен проектната среща през май се състоя и първото кратко обучение на обучители за работа с двата модула, в което участваха представители на всички партньорски организации. Това беше възлов момент за общия преглед на всички разработени материали, тяхното възприемане и установяване на евентуални слабости, които се налага да бъдат отстранени. Елементи от модула за физическа активност бяха демонстрирани от представители на Българската асоциация на експертите по здравни грижи в рамките на мероприятия, организирани по случай Международния ден на сестринството 12. Май.

 

Още новини от Други

RSS виж всички

Цар Лъв и приятели се завръщат по Дисни Ченъл

Цар Лъв и приятели се завръщат по Дисни Ченъл

През месец юли, Дисни Ченъл ще ни върне в детството с римейк на Цар Лъв, но този път към него ще се присъединят верните му приятели.

Община Приморско оценява значението на културно-историческото наследство

Община Приморско оценява значението на културно-историческото наследство

Месец преди най-мащабното събитие за индустрията в морския регион - Морските Оскари, чийто домакин ще е община Приморско, изпращаме интервю с директора на музея. Церемонията ще се състои на 28 юли от 19 часа (петък) В Амфитеатъра на града. Очакваме до 6 юли номинации по категориите за успешно развитие на бизнеса в морския регион.

Фондация „Америка за България“ връчи наградите за 2017г.

Фондация „Америка за България“ връчи наградите за 2017г.

За втора година Фондация „Америка за България“ връчи наградите #ВМУЗЕЯСМЕ. С тях поощряваме добри практики за привличането на различна публика и организиране на детски и семейни програми за достъп и различни партньорства. Обединяваме се около каузата музеите, галериите и културните организации да се превръщат все по-устойчиво в гостоприемно място за деца, цели семейства, ученици и да се отворят повече към все по-широка аудитория.

„Ариана“ предприема решителни стъпки за опазване на природата

„Ариана“ предприема решителни стъпки за опазване на природата

Биреният бранд премахва етикета от гърлото на пластмасовите си бутилки като част от платформата си „Зеленодействие - Глътка въздух за нашия град“

Стартира лятната научна сесия на Юридическия факултет на Варненския свободен университет

Официално започна работата си традиционната Лятна научна сесия на Юридическия факултет на Варненския свободен университет. Събитието се провежда за осма поредна година и представя актуална научна проблематика в областта на психологията, правото и сигурността.

Абонамент за RSS новини