В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Наръчник за специалисти работещи с младежи в социална изолация

16 Май 2017г.

  • Pin It

Световната икономическа криза, стартирала през 2008 все още оказва силно влияние върху нивото на младежка безработица. Европейците под 30-годишна възраст са най-застрашената от социална изолация група на Стария континент. Това се дължи главно на факта, че голям процент от тях изпитват затруднения при поддържането на стабилна позиция на пазара на труда. Изолацията от своя страна често се изразява в самота, безсилие, неврност или депресия.
Младежите, които нито работят, нито се обучават имат нужда да осъзнаят и използват своя потенциал и да намерят начини да се интегрират ефективно в обществото. Социалното включване не се изчерпва само с образование, обучение или реализация на пазара на труда. Друга възможност за реинтеграция виждаме в лицето на неформалното образование, което с множеството си форми и методи спомага за развитието на разнообразни знания, умения и компетенции; повишава мотивацията за активно гражданство и спомага за цялостната професионална реализация.
В следващите две години организациите, формиращи партньорството по проект COMP-PASS, активно ще работят за създаването на иновативни работни методи за стимулиране на социалната интеграция на младежи, със специален акцент върху тези, които нито работят, нито се обучават.
Основният работен инструмент, създаден в рамките на проекта е настоящият Наръчник за младежки работници, който е създаден за специалисти работещи с младежи в социална изолация. Целта му е да предостави на младежките работници иновативни работни инструменти в областта на метода „разказване на истории“ (т.нар сторителинг), по специално дигиталния сторителинг.
Разказването на истории е много популярна техника за описание на продукт, ситуация или личност, която се използва в разнообразни сфери, включително маркетинг, журналистика, политика, бизнес и образование. Освен това, сторителинга е доказано ефикасен при работата с младежи терапевтичен метод за самопознание и самоусъвършенстване, полезен както за разказващия, така и за слушателя.
Наръчникът е насочен към младежки работници, мотивирани да насърчават, подкрепят и подпомагат младежите в изграждането на самочувствие и самопознание, както и в развиването на техния потенциал с помощта на метода „разказване на истории“. Младежките работници ще подпомагат младежите и в процеса на дигитализиране на техните истории, което от своя страна ще допринесе за тяхната социална интеграция.
 

Още новини от Други

RSS виж всички

Лили Иванова и музикантите й с концерт на „Аполония“

Лили Иванова и музикантите й с концерт на „Аполония“

Лили Иванова ще участва в най-големия арт фестивал в България, a именно - Празници на изкуствата „Аполония“.

Любен Каменов и Христо Манолов печелят планинско изкачване „Шипка – Дамасцена 2017“

Любен Каменов и Христо Манолов печелят планинско изкачване „Шипка – Дамасцена 2017“

След изключително драматична и напрегната надпревара в подножието на легендарния връх Шипка вече са ясни имената на топ- пилотите, които спечелиха петия кръг от шампионата по планинско изкачване „Шипка – Дамасцена 2017“, което е и кандидат за Европейската купа на FIA.

Любен Каменов с най-добро време и в трите тренировъчни манша на „Шипка – Дамасцена“

Любен Каменов с най-добро време и в трите тренировъчни манша   на  „Шипка – Дамасцена“

Рекордният брой от 43-ма участника стратираха в автомобилното състезание по планинско изкачване „Шипка Дамасцена 2017“.

Cartoon Network и Boomerang - Акценти за месец август 2017

Cartoon Network и Boomerang - Акценти за месец август 2017

Запознайте се с вълнуващите нови епизоди по Cartoon Network и Boomerang през месец август 2017. Забавлявайте се с любимите си герои!

Трима шампиони подкрепиха обединителния събор на българите край могилата на цар Кубрат в Украйна

Трима шампиони подкрепиха обединителния събор на българите край могилата на цар Кубрат в Украйна

Световните звезди в бокса - братята Кубрат и Тервел Пулеви, подкрепиха обединителната инициатива за Световен събор на Българите край могилата на великия български държавник Кубрат в Полтава, днешна Украйна.

Абонамент за RSS новини