В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Министър-председателят проф. Огнян Герджиков участва в награждаването на стипендианти в областта на информационните технологии и научната дейност

12 Април 2017г.

  • Pin It

 10 талантливи студенти от цялата страна получиха стипендии и вълнуващо пътуване до Китай

 

  Министър-председателят на Република България проф. Огнян Герджиков участва днес в представянето и награждаването на 10 стипендианти в годишната програма за стипендии на студенти и ученици с постижения в областта на информационните технологии и научната дейност, организирана от технологичния производител „Хуауей Технолоджис България“ и Фондация „Еврика“. Премиерът на страната поздрави всички участници и пожела все повече талантливи млади българи да получават път за развитие чрез подобни инициативи.
Програмата за стипендии в сферата на новите технологии и научната дейност се провежда за трета поредна година, като част от традиционната дългогодишна програма на Фондация „Еврика“. Вече двадесет и седем години Фондацията предоставя стипендии на талантливи млади хора, които се определят чрез конкурси или получени медали в международните средношколски олимпиади по математика, информатика, физика, химия и биология. Стипендиите носят имената на изтъкнати български учени и общественици с принос в развитието на българската и световна наука, техника и технологии – Джон Атанасов, акад. Никола Обрешков, акад. Георги Наджаков, акад. Методи Попов, акад. Дончо Костов, акад. Димитър Мишев, акад. Ангел Балевски, Кольо Фичето и акад. Евгени Матеев.
Общият брой на стипендиантите за учебната 2016/2017 година е 52. От тях са определени 16 именни стипендии (носещи имената на известни български учени и творци с принос в българската и световна наука и техника), 26 стипендии за носители на медали от международните олимпиади и представените днес 10 стипендии за постижения в информационните технологии и научната дейност. Десетимата стипендианти, които получиха днес почетни грамоти и вълнуващо едноседмично посещение в Китай, са Владислав Харалампиев (СУ „Св. Климент Охридски“), Красен Пенчев (Икономически университет – Варна), Селиме Хасанова (ШУ „Еп. Константин Преславски“), Синан Ниязиев (ШУ „Еп. Константин Преславски“), Деница Господинова (Технически университет – Варна), Вероника Въкадинова (Технически университет – София), Младен Вълков (СУ „Св. Климент Охридски“), Киприан Бербатов (СУ „Св. Климент Охридски“), Десислава Николова (Технически университет – София), Стефан Граматиков (Технически университет – София).
„От няколко години подкрепяме младите българи, които демонстрират своите лични постижения и амбиция за успех в динамичния свят на модерните технологии. За нас е удоволствие да ги наградим и ще продължим да им помагаме и занапред по пътя към тяхната професионална реализация. Благодарим на нашите партньори от българското правителството и Фондация „Еврика“ за това, че работят активно в посока развитие на младите български таланти от различни сфери“ – коментира Джейсън Ли, изпълнителен директор на "Хуауей Технолоджис България".
Пълният списък на отличените младежи по видове стипендии и учебни заведения, е публикуван на сайта на Фондация „Еврика“: http://www.evrika.org/?p=2663

За „Хуауей Технолоджис България”
„Хуауей Технолоджис България” е водещ доставчик на ИКТ решения на българския пазар, в партньорство с корпоративни партньори и организации. Подразделението на компанията за потребителския бизнес е на второ място на пазара за смартфон устройства с 83% познаваемост сред българските потребители. В българския офис на компанията работят над 40 висококвалифицирани инженери и общо над 120 служители в различните отдели.

 

За фондация „Еврика“
Фондация „Еврика” подкрепя проекти на талантливи български деца и младежи в областта на науката, техниката и предприемачеството, насърчава обучението и специализацията, стимулира разширяването на младежкото международно научно и техническо сътрудничество, подкрепя младите изобретатели, учени и предприемачи, участва в разпространяването на научни, технически и икономически знания.

За изминалите 27 години от създаването си Фондация „Еврика“ е :
• предоставила стипендии или добавки към стипендии на 2 591 студенти и ученици;
• помогнала на 1 319 млади хора да участват в международни научни форуми и да специализират в престижни научни центрове и компании;
• организирала и провела 614 изяви – конкурси, състезания, конференции и школи за деца, ученици, студенти, млади учени и специалисти;
• оказвала финансова помощ на младите учени в техните научни изследвания и има принос за осъществяване на стопански инициативи на млади хора.
http://evrika.org/

Още новини от Други

RSS виж всички

Трето издание на Социалните понеделници във Варна

Имаме удоволствието да Ви поканим на третото издание на „Социални понеделници“ в град Варна. Форматът на събитието ще включва: - представяне на три добри каузи в рамките на половин час; - неформален нетуъркинг.

Новата програма “Data Science” на WU Executive Academy стартира тази есен

Новата програма “Data Science” на WU Executive Academy стартира тази есен

WU Executive Academy разработи нова програма, която предоставя на участниците теоретично и практическо ноу-хау за управление и анализ на огромни обеми данни. “Data Science” ще се води на английски език и ще започне на 8 ноември 2017 г.

„Усещане за вода“

„Усещане за вода“

Галерия 11 Август има удоволствието да представи младата авторка Тина Хамзе и експозицията ѝ, озаглавена „Усещане за вода“.

ЗАПОЧВАТ ОБУЧЕНИЯ НА ПАРАМЕДИЦИ И ЗДРАВНИ АСИСТЕНТИ В ПИРОГОВ, СЪВМЕСТНО С ЦПО „АКАДЕМИЯ”

ЗАПОЧВАТ ОБУЧЕНИЯ НА ПАРАМЕДИЦИ И ЗДРАВНИ АСИСТЕНТИ В ПИРОГОВ, СЪВМЕСТНО С ЦПО „АКАДЕМИЯ”

Най-голямата болница за спешна медицина „Н.И.Пирогов” и Центърът за професионално обучение „Академия” към Агенция „Анкор А Дженте” организират курсове за професионална квалификация по професиите Парамедик, Здравен асистент и Болногледач.

Стартира класацията „Новатори в образованието“ 2017

Стартира класацията „Новатори в образованието“ 2017

Търсят се позитивните промени в българското образование. Класацията предизвиква обществена дискусия за нуждата от промяна в сферата на образованието

Абонамент за RSS новини