В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Международен семинар и среща във Франция по проект „Социално предприемачество за хора от третата възраст“

09 Юни 2017г.

  • Pin It

Основната идея на проект Социално предприемачество за хора от третата възраст е активното включване на възрастните хора в предпенсионна или пенсионна възраст в социалния и икономически живот на обществото по различни начини. Най-важното през изминалите месеци от октомври 2016 до настоящия момент беше сформирането на работна група, участниците в която да бъдат заинтересовани и мотивирани в генерирането на нови предложения за отговаряне на съществуващи социални потребности или разрешаване на социални проблеми в местните общности. На поканата да се включат в проекта откликнаха ентусиасти от различни области – хора на възраст 50+, работещи в сферата на медицина, образование, научни изследвания и др.
От края на месец ноември 2016 до сега са проведени 4 срещи на работната група, установени са определени социални потребности на местна почва, формулирани са идеите за удовлетворяването им, стартира попълването на лични портфолиа, в които ще бъде направен запис на процеса по осъществяване на тези идеи.

 
Като завършек на този етап от проекта беше участието на двама представители от работната група в международен семинар в гр. По, Франция, организиран от Pistes Solidaires, част от проектния консорциум. Семинарът беше предназначен за участници в местните работни групи от различните партньорски страни – България, Великобритания, Дания, Италия, Испания и Франция. Те обмениха личен опит в областта на социални и доброволчески дейности, добри практики, информация относно идеите, които имат намерение да развиват през следващия етап на проекта.

Междувременно партньорите по проекта проведоха своята втора проектна среща, на която обсъдиха резултатите от поставените задачи, срещаните трудности и очертаха ангажиментите и дейностите, които предстои да бъдат осъществени до следващата проектна среща през месец февруари 2018 г.

 
 

 

Още новини от Други

RSS виж всички

Повече от 1300 ученици ще учат в Лятната академия на Заедно в час

Повече от 1300 ученици ще учат в Лятната академия на Заедно в час

Седмото издание на Лятната академия за успех и забавление на фондация Заедно в час започва на 31 юли в София.

Американска клиника за гръбначни заболявания планира разрастване на дейността си

Като резултат от изминалата година, вече са в ход действия за разрастване на базата на клиниката в София, нейното развитие в страната, а в най-близко бъдеще – и в съседни държави

Инвестиция в способностите на екипа – ключов фактор за развитие на чуждестранните компании у нас

Инвестиция в способностите на екипа – ключов фактор за развитие на чуждестранните компании у нас

Ангажимент на администрацията, от друга страна, са възможностите, които предоставя за улесняване на вложенията, както и за видовете лостове за промотиране, които бизнесът позволява

BNI създава среда за структуриран нетуъркинг и фокусирани срещи между професионалисти

BNI създава среда за структуриран нетуъркинг и фокусирани срещи между професионалисти

Успешното развитие на BNI в България е пряк резултат от придържането към ценностите на организацията, смятат нейните ръководители

София ще се превърне в столица на автомобилите през октомври

София ще се превърне в столица на автомобилите през октомври

Международният автомобилен салон София 2017 ще се проведе през октомври, само месец след най-голямото изложение в автомобилната индустрия.

Абонамент за RSS новини