В myPR.bg над 900 PR и рекламни агенции публикуваха над 10 000 прес съобщения. Какво предлага myPR.bg?

затвори

Международен семинар и среща във Франция по проект „Социално предприемачество за хора от третата възраст“

09 Юни 2017г.

  • Pin It

Основната идея на проект Социално предприемачество за хора от третата възраст е активното включване на възрастните хора в предпенсионна или пенсионна възраст в социалния и икономически живот на обществото по различни начини. Най-важното през изминалите месеци от октомври 2016 до настоящия момент беше сформирането на работна група, участниците в която да бъдат заинтересовани и мотивирани в генерирането на нови предложения за отговаряне на съществуващи социални потребности или разрешаване на социални проблеми в местните общности. На поканата да се включат в проекта откликнаха ентусиасти от различни области – хора на възраст 50+, работещи в сферата на медицина, образование, научни изследвания и др.
От края на месец ноември 2016 до сега са проведени 4 срещи на работната група, установени са определени социални потребности на местна почва, формулирани са идеите за удовлетворяването им, стартира попълването на лични портфолиа, в които ще бъде направен запис на процеса по осъществяване на тези идеи.

 
Като завършек на този етап от проекта беше участието на двама представители от работната група в международен семинар в гр. По, Франция, организиран от Pistes Solidaires, част от проектния консорциум. Семинарът беше предназначен за участници в местните работни групи от различните партньорски страни – България, Великобритания, Дания, Италия, Испания и Франция. Те обмениха личен опит в областта на социални и доброволчески дейности, добри практики, информация относно идеите, които имат намерение да развиват през следващия етап на проекта.

Междувременно партньорите по проекта проведоха своята втора проектна среща, на която обсъдиха резултатите от поставените задачи, срещаните трудности и очертаха ангажиментите и дейностите, които предстои да бъдат осъществени до следващата проектна среща през месец февруари 2018 г.

 
 

 

Още новини от Други

RSS виж всички

Новата програма “Data Science” на WU Executive Academy стартира тази есен

Новата програма “Data Science” на WU Executive Academy стартира тази есен

WU Executive Academy разработи нова програма, която предоставя на участниците теоретично и практическо ноу-хау за управление и анализ на огромни обеми данни. “Data Science” ще се води на английски език и ще започне на 8 ноември 2017 г.

„Усещане за вода“

„Усещане за вода“

Галерия 11 Август има удоволствието да представи младата авторка Тина Хамзе и експозицията ѝ, озаглавена „Усещане за вода“.

ЗАПОЧВАТ ОБУЧЕНИЯ НА ПАРАМЕДИЦИ И ЗДРАВНИ АСИСТЕНТИ В ПИРОГОВ, СЪВМЕСТНО С ЦПО „АКАДЕМИЯ”

ЗАПОЧВАТ ОБУЧЕНИЯ НА ПАРАМЕДИЦИ И ЗДРАВНИ АСИСТЕНТИ В ПИРОГОВ, СЪВМЕСТНО С ЦПО „АКАДЕМИЯ”

Най-голямата болница за спешна медицина „Н.И.Пирогов” и Центърът за професионално обучение „Академия” към Агенция „Анкор А Дженте” организират курсове за професионална квалификация по професиите Парамедик, Здравен асистент и Болногледач.

Стартира класацията „Новатори в образованието“ 2017

Стартира класацията „Новатори в образованието“ 2017

Търсят се позитивните промени в българското образование. Класацията предизвиква обществена дискусия за нуждата от промяна в сферата на образованието

Еврокомисията започна процедура заради проблеми с ВЕЦ в България

Брюксел задейства пилотен механизъм след жалби на Балканка, WWF и други природозащитни организации

Абонамент за RSS новини